Μπλέ καβουράκια βραστά

Μια εναλλακτική διατροφική επιλογή σας έχω σήμερα που προέρχεται από την κατηγορία των θαλασσινών και αφορά τα καβούρια, για την ακρίβεια τα μπλέ καβούρια που έχουμε την τιμή να εκτρέφονται στη χώρα μας και τα οποία ξεχωρίζουν για τη σπανιότητα τους, τον τρόπο παρασκευής τους, την ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και τη μεγάλη θρεπτική τους αξία.Θεωρούνται ένας από τους καλύτερους και εκλεκτότερους μεζέδες είναι νοστιμότατα ή καλύτερα είναι εξάρτηση. Δοκιμάστε τα με εκλεκτό ουζάκι

Υλικά.:
10 μπλέ καβούρια
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα καβούρια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 12-20' , ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις πάρουν το χαρακτηριστικό κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα είναι έτοιμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τις δαγκάνες και τα ποδαράκια και σπάζουμε ελαφρά με καρυοθραύστη.
Σε ενα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε σε δυντατή φωτιά το βούτυρο και ρίχνουμε τα καβούρια για ένα με δύο λεπτά. Βγάζουμε σε μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε τα καβούρια. Με μαχαιράκι ανοίγουμε το κάτω μέρος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους. Αφαιρούμε τα βράγχια.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο και μαϊντανό..

Related Posts