Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ μπανάνα από την Ελένη Ψυχούλη 🍌🍌

.
Μερίδες : για μια μικρή, στενόμακρη φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος μαγειρέματος : 45m
Έτοιμο σε : 1:5 h
Με μικρές δόσεις υλικών που μπορεί και να σε ξεγελάσουν, αυτό το κέικ δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μπανάνα, που του δίνει ένα υγρό αποτέλεσμα με άρωμα καραμέλας.
Όλο το μυστικό κρύβεται στις μπανάνες: όσο πιο ώριμες -σε σημείο να λιώνουν- είναι, τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

125γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
1½ φλιτζάνι φαρίνα
1 καψουλάκι βανίλιας
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια
2 κουτ. σούπας μέλι

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις το μίγμα αφρατέψει, ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί στα υλικά προσθέτετε και τις μπανάνες. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2
Βουτυρώνετε και στη συνέχεια αλευρώνετε μια φόρμα. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε σε πιατέλα.

Tip: Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια