Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το κατάλληλο ζωάκι για το παιδί σας

Ας πούμε ότι έπειτα από οικογενειακό συμβούλιο...η απόφαση ελήφθη.
Η οικογένεια θα αποκτήσει ένα νέο μέλος και αυτό θα είναι ένα σκυλάκι.
Πριν προβείτε στην τελική επιλογή, λάβετε υπόψη σας μερικούς βασικούς παράγοντες.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να έρθουν από νωρίς σε επαφή με οικόσιτα ζωάκια.
Αυτή η συναναστροφή θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν πιο ομαλά και να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
Μάθετε τα παιδιά σας να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα, αναγνωρίζοντας συνάμα τον συγκεκριμένο όσο και διακριτικό ρόλο τους στην οικογενειακή συνύπαρξη.

Μαζί θα διαλέξετε το κατάλληλο ζωάκι που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση αλλά και το μοτίβο ζωής της οικογένειάς σας, θα φροντίσετε να το προμηθευτείτε από σοβαρούς εκτροφείς και θα το βάλετε στη ζωή του παιδιού σας μόνο εφόσον πεισθείτε ότι το αντιμετωπίζει με την ανάλογη ωριμότητα μιας πράξης που θα σας συνοδεύει όλους για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, μια μικρή ξενάγηση - πρώτα στα σκυλάκια, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα οι καλύτεροι μικροί φίλοι των παιδιών σας.

Τι ράτσα να διαλέξετε, αν ζείτε σε διαμέρισμα;
Ας υποθέσουμε ότι ζείτε σε ένα χαρακτηριστικό αστικό διαμέρισμα, με χαλιά, ριχτάρια και παρκέ, με βεράντα και γείτονες ιδιότροπους ή ακόμη και καλόβολους. Αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη σας. Μια καλή λύση είναι να περιορισθείτε σε μικρόσωμους, φιλικούς και ανεκτικούς σκυλάκους.
Μπισόν φριζέ
Το σκυλάκι αυτό είναι γαλλικής προελεύσεως, μικρό και χαριτωμένο, με πλούσιο πυκνό λευκό και σπειροειδές τρίχωμα, που θέλει μεν αρκετή περιποίηση, αλλά δεν μαδάει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους...καναπέδες σας.
 Δεν είναι πολυέξοδο, γιατί ζυγίζει μόλις 4 κιλά και είναι πολύ καλή παρέα, αφού είναι πρόσχαρο και κοινωνικό, με αντίληψη και μεγάλη υπομονή σε παιδικές ...εμμονές. Αφήστε, ακόμη, που είναι μακράν ο καλύτερος και ίσως ο οικονομικότερος, κινούμενος, συναγερμός σπιτιού!.
Κανίς
Άλλος καλός υποψήφιος για διαμέρισμα, με παρεμφερή συμπεριφορά, πανέξυπνο και ζωηρό, με εξαιρετική κατανόηση και επικοινωνία, είναι το πασίγνωστο κανίς και ιδιαίτερα το μικρό ή μεσαίο μέγεθός του.
 Επίσης, ακούραστο και συνεπές, ως φύλακας δεν αφήνει τίποτα απαρατήρητο, χρειάζεται, όμως, όπως όλα, τη βολτούλα του - ξέρετε, για να ανταμώσει τη φύση - τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Πομεράνιαν
Είναι ο πιο μικροκαμωμένος αντιπρόσωπος της γερμανικής οικογένειας Σπίτζ και ομολογουμένως είναι ένας ....σπίθας! Έξυπνο και όμορφο σκυλάκι, χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο με ανεξάρτητη ιδιοσυγκρασία, είναι ένας ακόμη δημοφιλής σύντροφος για τα παιδιά της πόλης και των διαμερισμάτων.
 Θα το βρείτε σε διάφορους χρωματισμούς, από λευκό, μαύρο ή κυρίως καστανοκόκκινο και θα λατρέψετε τα ζωηρά του μάτια και την ...αλεπουδίστικη μουρίτσα του με τα μυτερά ολόρθα αυτάκια. Η δε, ουρά είναι ένα ποίημα!
Φουντωτή και "φτερωτή" κολλάει στο σωματάκι του, γυρνώντας προς τα πίσω και το κάνει ακαταμάχητο! Από ταμπεραμέντο είναι ...γίγαντας, δεν είναι καθόλου της προσκολλήσεως και εκπαιδεύεται εύκολα. Με δύο λόγια τα έχει όλα και συμφέρει. Καλορίζικο!
Αντώνης Κ.Φραγκούλης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια