Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Erisioni georgian treasure

Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου
Για πρώτη φορά στην Αθήνα πάνω από 100 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε ένα φαντασμαγορικό «παιχνίδι» μεταξύ χορού, μουσικής, τραγουδιού και φωτός.
Μελωδίες πολυφωνικών παραδοσιακών τραγουδιών με δυναμικές χορογραφίες και ορχηστρική υπόκρουση, θα γεφυρώσουν τον γεωργιανό και τον ελληνικό πολιτισμό.
Η χορευτική ομάδα Erisioni είναι παγκοσμίως γνωστή χάρη στη συνεργασία της με τον παραγωγό των ΗΠΑ Jim Lowe και τον Γάλλο σκηνοθέτη Pascal Jourdan για το έργο «Γεωργιανός Μύθος».
Μια παράσταση που αποτελείται από παραδοσιακούς χορούς και πολυφωνικά γεωργιανά τραγούδια, τα οποία μας παρουσιάζουν τα λαογραφικά στοιχεία της Γεωργίας σε συνδυασμό με ιστορικές αναφορές και «πολεμικές φιγούρες» της χώρας.
Ο «Γεωργιανός Μύθος» σχεδιάστηκε το 1999 όταν ο Jim Lowe και ο Pascal Jourdan συνεργάστηκαν με την Erisioni στην Τιφλίδα και στην πορεία αποφάσισαν να φέρουν τους παραδοσιακούς γεωργιανούς χορούς στη σύγχρονη σκηνή.
Το 2000, η πρώτη παράσταση περιόδευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αμερικανοί κριτικοί περιέγραψαν την παραγωγή ως συγκλονιστική.
Το 2001 και το 2002, ο «Γεωργιανός Μύθος» έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, με αναγνωρισμένες παραστάσεις σε θρυλικούς χώρους του Παρισιού, όπως το Palais des Sports και το Palais des Congres.
Ο «Γεωργιανός Μύθος» πραγματοποίησε μια επιτυχημένη περιοδεία στη Γαλλία, την Ελβετία και το Βέλγιο τον Απρίλιο του 2002, με πάνω από 150.000 θεατές.
Στη συνέχεια, με το ίδιο πρόγραμμα, η Erisioni ταξίδεψε σε άλλες ασιατικές χώρες, όπως τη Ρωσία και την Κίνα και φέτος έρχεται στην Ελλάδα!
Μπροστά σε 6.000 θεατές, ο Εθνικός Θησαυρός της Γεωργίας “ERISIONI” για δύο ώρες θα παρουσιάζει γεωργιανούς παραδοσιακούς χορούς & πολυφωνικά τραγούδια.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια