Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#eurovisiongr #foustanela Α’ ημιτελικός σήμερα με Ελλάδα και Κύπρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αποψινό Α’ ημιτελικό της Eurovision έχει ξεκινήσει, με τη Γιάννα Τερζή και την Ελένη Φουρέιρα να ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο, αντίστοιχα. Το βράδυ, στις 22.00, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤHD, σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, θα μεταδώσουν τον 63ο διαγωνισμό και στο σχολιασμό και την παρουσίαση θα βρεθεί ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.
Η Γιάννα Τερζή θα εμφανισθεί στη 14η θέση του ημιτελικού με το τραγούδι «Όνειρο μου», σε μουσική και στίχους Γιάννας Τερζή, Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου. Η εκπρόσωπος της χώρας μας παραμένει αισιόδοξη, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις πρόβες και τα οποία φαίνεται ότι της έχουν «στοιχίσει».

Η κόρη του Πασχάλη Τερζή, στην πρώτη πρόβα, εμφανίσθηκε με σκηνικό που είχε εκκρεμότητες καθώς μέρος του τεχνικού εξοπλισμού βρισκόταν στο τελωνείο, ενώ στη δεύτερη πρόβα, η σκηνοθετική ομάδα της διοργάνωσης δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να δείξει η Ελλάδα επί σκηνής. Το ελληνικό team ζήτησε και τρίτη πρόβα με τους διοργανωτές να το επιτρέπουν. Όλα τα παραπάνω, πάντως, οδήγησαν την ελληνική συμμετοχή στο να συγκεντρώνει απόδοση, για την πρόκρισή της στον τελικό, σύμφωνα με το www.novibet.gr, 1.25, φιγουράροντας στην 6η θέση.

Στη 19η θέση του Α’ ημιτελικού θα εμφανιστεί και η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το κομμάτι «Fuego». Η εκρηκτική τραγουδίστρια, που έχει απασχολήσει ακόμη και τα βρετανικά Μέσα που την αποθεώνουν σαν δεύτερη Έλενα Παπαρίζου, φαίνεται ότι θα βάλει φωτιά στο stage της Eurovision. H απόδοσή της, για την πρόκρισή της στον τελικό, είναι 1.02, τερματίζοντας άλλοτε στην 1η, άλλοτε στη 2η θέση, και παίζοντας στον πόντο με το Ισραήλ. Η Νέτα Μπαρζιλάι με το κομμάτι «Toy» φιγουράρουν στην κορυφή των στοιχηματικών αποδόσεων, τόσο για τη βραδιά του ημιτελικού όσο και του τελικού, με 1.02, επίσης, κοντράροντας την Ελένη.
Αμέσως μετά ακολουθεί η Εσθονία και η σοπράνο Ελίνα Νετσάγιεβα, η οποία θα ερμηνεύσει το κομμάτι «La Forza», με απόδοση 1.05, ενώ στην 4η θέση με απόδοση 1.08 βρίσκεται η Τσεχία.

Από αυτή την φάση, του Α’ ημιτελικού, από τις 19 χώρες που συμμετέχουν θα προκριθούν οι 10 στον τελικό της 12ης Μαΐου. Ακόμη, απόψε, θα ακουστούν τα τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, που περνάνε απευθείας στον τελικό καθώς η πρώτη είναι η διοργανώτρια και οι άλλες δύο ανήκουν στο λεγόμενο «Big 5».

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. ΠΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ)
Κύπρος 1.02
Ισραήλ 1.02
Εσθονία 1.05
Τσεχία 1.08
Βουλγαρία 1.15
Ελλάδα 1.25
Αυστρία 1.40
Λιθουανία 1.60
Βέλγιο 1.67
Αρμενία 1.70

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια