Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σύμβολα Πλυσίματος

Σύμβολα Πλυσίματος: Πλήρης Οδηγός για τις Ετικέτες Ρούχων

Σύμβολα πλυσίματος
Το ποιο κοινό σύμβολο είναι αυτό με τη λεκάνη. Η λεκάνη σημαίνει ότι το ρούχο μπαίνει στο πλυντήριο και οι αριθμοί μέσα υποδηλώνουν τους βαθμούς θερμοκρασίας στους οποίους αυτό μπορεί να πλυθεί. Αν μέσα στη λεκάνη υπάρχει ένα χεράκι, τότε το ρούχο πρέπει να πλυθεί στο χέρι.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή. Δουλεύοντας ως πωλήτρια έχω δει αρκετές φορές να φέρνουν ρούχο με αλλοιώσεις, κυρίως στα χρώματα, επειδή το έπλυναν στο χέρι για καλύτερα. Το πλύσιμο στο χέρι δεν είναι “καλύτερα” αν αυτό δεν υποδεικνύεται από τις οδηγίες του.
Πλύσιμο ρούχων. Ετικέτες με λεκάνη
Σύμβολα στεγνώματος
Το τετράγωνο σχήμα αφορά το στέγνωμα του ρούχου. Αν μέσα στο τετράγωνο υπάρχει ένας κύκλος αυτό είναι ένδειξη ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο. Αν δεν υπάρχει κύκλος, πάρτε τα μανταλάκια και κρεμάστε τα ρούχα στην απλώστρα.
σύμβολα στεγνώματος ρούχωνΣύμβολα για το σιδέρωμα
Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο σύμβολο. Απλά τηρήστε σωστά την προτεινόμενη θερμοκρασία σιδερώματος.
σύμβολα σιδερώματος
Εξειδικευμένα σύμβολα καθαρισμού
Αν στις οδηγίες βλέπετε έναν κύκλο με οποιοδήποτε γράμμα μέσα, μην σκοτίζεστε και πολύ. Πάρτε το ρούχο και εμπιστευτείτε το στο καθαριστήριο της γειτονιάς σας. Εκείνοι σαφώς ξέρουν καλύτερα ποια μέθοδο καθαρισμού και ποιο φάρμακο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν.
Το τρίγωνο από την  άλλη έχει να κάνει με την χρήση ή μη λευκαντικών του εμπορίου.
εξειδικευμένα σύμβολα για τον καθαρισμό των ρούχων
Τι σημαίνουν οι μπάρες κάτω από τα σύμβολα
Αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω σύμβολα έχει μία υπογράμμιση από κάτω σημαίνει ότι πρέπει να το χειριστείτε με προσοχή σε πρόγραμμα για συνθετικά υφάσματα. Αν η υπογράμμιση είναι διπλή τότε θα πρέπει να το χειριστείτε σε πρόγραμμα για ευαίσθητα.
μπάρες στα σύμβολα πλυσίματος τι σημαίνουν
Δείξτε λοιπόν προσοχή στις ετικέτες των ρούχων, τηρήστε τις οδηγίες κατά γράμμα και μην κάνετε του κεφαλιού σας. Μόνο έτσι θα διατηρήσετε τα αγαπημένα σας ρούχα σε άριστη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια