Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πολιτισμικό Πλαίσιο αστρολογικά από 5/2018 έως 5/2026

Στις 15/5/2018 ο Ουρανός περνάει στο ζώδιο του Ταύρου, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 26/4/2026 αφού προηγούμενα ξαναγυρίσει στον Κριό για το διάστημα  7/8/2018 έως στις 7/1/2019.
Κάθε αλλαγή ζωδίου για κάθε ένα από τους πολιτισμικού λεγόμενους πλανήτες – Πλούτωνα, Ποσειδώνα  και Ουρανό – διαμορφώνει ένα νέο πολιτισμικό  πλαίσιο, ως υποπερίοδο της Πολιτισμικής Περιόδου στην οποία ζούμε η οποία και καθορίζεται από την συζυγία Πλούτωνα και Ποσειδώνα που συμβαίνει κάθε 493  χρόνια. Η Τρεχουσα Εποχή (ΤΕ) – που είναι η δεύτερη από τις εννέα συνολικά επαναλήψεις του μαθήματος των Διδύμων - ξεκίνησε το 1892 μ.Χ και θα διαρκέσει μέχρι το 2385 μ.Χ.
Όσον αφορά στην τρέχουσα πολιτισμική περίοδο η θέση του Πλούτωνα και του Ποσειδώνα στους Διδύμους σε συνδυασμό με τον Βόρειο Δεσμό επίσης στους Διδύμους, περιγράφει ένα σκηνικό στο οποίο οι Επικυριάρχοι θα επιδιώξουν τον έλεγχο  με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανόμενου και του οργανωμένου εγκλήματος, του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος και πάντως εις βάρος του Κοινωνικού Κράτους διαμορφώνοντας τέτοιες συνθήκες που οι επί μέρους Κυβερνώντες θα έχουν τεράστιες δυσκολίες να διαχειριστούν θέματα που αφορούν στις διεθνείς συμβάσεις,  στην λειτουργία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και στις διακρατικές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις,   την χρήση των υποκατάστατων ευδαιμονισμού σαν μέσων χειραγώγησης των Μαζών, αλλά και για ευκαιρίες πλουτισμού από την εκμετάλλευση των πηγών και των προϊόντων ενέργειας, εξ αιτίας ενός  διεφθαρμένου συστήματος Δικαιοσύνης που εξυπηρετεί με το αζημίωτο τον πλειοδότη.
Θέση Βορείου Δεσμού – στους Διδύμους - σημειοδοτεί το ότι,  η Ανθρωπότητα,  στην υπό εξέταση περίοδο, θα επικεντρωθεί στην διαδικασία της ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ της, Το σύνολο, στην φάση αυτή θα είναι οι γείτονες, οι συγγενείς, το κοινωνικό σύνολο, το κράτος και μέσα από τις τεχνολογικές προόδους στον τομέα των επικοινωνιών που η θέση του ΒΔ υποδηλώνει, ο Κόσμος. Μέσα από την διεργασία αυτή, η Ανθρωπότητα θα επιχειρήσει, με την ανταλλαγή ιδεών και προσεγγίσεων σε σχέσεις χωρίς συναισθηματικό κόστος και βραχείας διάρκειας,  να κρίνει σε ατομικό επίπεδο την ορθότητα των σκέψεων και να διαμορφώσει μέσα από το συλλογικό ενσυνείδητο μια κοινή άποψη σε επίπεδο Ανθρωπότητας, όσον αφορά στο θέμα της Επικοινωνίας και του ρόλο της στην ΟμογενοποίησηΟμως στα πλαισια του μαθηματος αυτου και λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα όσον αφορά στην συζυγία Ποσειδώνα και Πλούτωνα, θα αναπτυχθουν “δυναμεις” που θα θελησουν να οικιοποιηθουν τον πλουτο των Λαων και των Κρατων προκειμενου να κυριαρχισουν ως παγκοσμια εξουσια και για τον σκοπο αυτό θα αλλοτριωσουν τους μηχανισμους εκτελεστικης, νομοθετικής και δικαστικης εξουσίας. Επομενως  η περιοδος αυτή θα είναι μια περιοδος  Επιχειρηματικών  Σχεσεων με προεξαρχον το οφελημιστικο στοιχειο  η και το στοιχειο της εκμεταλλευσης , στις σχεσεις αυτές. Δηλαδή,  η προσέγγιση στο ζητούμενο του Βόρειου Δεσμού θα είναι υλιστική ….εξ ου και ο  όρος Παγκοσμιοποίηση.
Ερχόμενοι τώρα στην τρέχουσα μικρο – περίοδο που  ο Ουρανός θα είναι στον Ταύρο (5/2018 έως 5/2026 ) θα παρατηρήσουμε πως χωρίζεται σε τρείς υπο-περιόδους. Η πρώτη μέχρι τον Μάρτιο του 2023 – που ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο – η δεύτερη από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον Μάρτιο του 2025 – που ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, ο Πλούτωνας   στον Υδροχόο και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς –  η Τρίτη από τον Απρίλιο του 2025 μέχρι τον Μάιο του 2026 που ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, ο Πλούτωνας   στον Υδροχόο και ο Ποσειδώνας στον Κριό.

Η πρώτη υπο-περίοδος 5/2018 έως 3/2023 διαμορφώνει ένα πολιτισμικό πλαίσιο που το ξαναβίωσε η Ανθρωπότητα την περίοδο   1520 - 1524 μ.Χ. Τα όσα συνέβηκαν στην περίοδο αυτή,  αφορούσαν σε θρησκευτικές αντιπαραθέσεις που εμπεριείχαν όμως και το ταξικό στοιχείο – Πάπας με την συνδρομή της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (βαθύ ευρωπαϊκό κατεστημένο) κατά Λουθήρου, Ελβετικός Αναβαπτισμός -  σε επεκτατική δράση των Οθωμανών κατά της Ευρώπης – κατάληψη Βελιγραδίου και της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή -  εξεγέρσεις  των φτωχών κατά των φεουδαρχών – επανάσταση των χωρικών στην Γερμανία που βέβαια καταπνίγηκε– σε πολέμους που είχαν να κάνουν με την ανεξαρτησίαάλλα και την οριοθέτηση κρατών και μπλοκ  - Δανοί κατά Σουηδών , Ιταλικός Πόλεμος (παγκόσμιος για τα τότε δεδομένα), τελεσίγραφο των Άγγλων κατά των Γάλλων και των Σκοτών, Αγία Αυτοκρατορία (Γερμανοί) κατά  κρατών/πόλεων με στρατηγική σημασία στις μεταφορές (π.χ. Μασσαλία), επανάσταση των comuneros του Τολέδου και της Σεγκόβια κατά της γερμανικής κυριαρχίας στην Ισπανία (σας θυμίζει κάτι;)   – επέκταση των αποικιών  - κατάληψη του Μεξικού από τον Κορτέζ, Πορτογάλοι στην Αυστραλία – και τέλος η πρώτη προσπάθεια καθιέρωσης ενός κοινού νομίσματος για τις πολιτείες /κράτη της Ιταλίας.

Η δεύτερη υπό-περίοδος 4/2023 έως 3/2025 – που ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, ο Πλούτωνας   στον Υδροχόο και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς – είναι μοναδική για την Ανθρωπότητα γιατί όσο και να έψαξα πίσω δεν βρήκα επανάληψη του συνδυασμού, τουλάχιστον στους ιστορικούς χρόνους. Το κλειδί είναι ο Πλούτωνας που θα παραμείνει στον Υδροχόο μέχρι το 2044 .Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο από το 2008 διέλυσε  τις δομές στις οποίες στηρίχτηκε η Ανθρωπότητα – κυρίως δομές που αφορούν στην κυβερνησιμότητα και στο  χρήμα – με την ελπίδα πως θα δομηθούν νέα συστήματα προς το καλύτερο και τούτο άσχετα αν οι διαχειριζόμενοι τις δομές αυτές επεχείρησαν να επιβιώσουν εις βάρος της Ανθρωπότητας. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο  θα συμβάλλει στον κοινωνικό μετασχηματισμό δημιουργώντας μια γενιά που θα απορρίψει την συνέχεια του  κοινωνικού και οικογενειακού προγραμματισμού επιχειρώντας να διαμορφώσει μια κοινωνία βασισμένη στην άτομο-κεντρικότητα, ως ψευδαίσθηση της μοναδικότητας (singularitys illusion). Hτάση αυτή- που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόρριψη του μοντέλου απασχολησιμότητας που διαμορφώθηκε από το 1892 -, συνδυαζόμενη με την εμμονή των παγκοσμιοποιητών στη θεοποίηση του Κέρδους,  θα επιταχύνει τον  επαναστατικό εκσυγχρονισμό των μεθόδων παραγωγής και διάθεσης αγαθών – ίσως σε βαθμό που οι πρόοδοι στην τεχνική νοημοσύνη να οδηγήσουν στην ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης στις σχετικές διαδικασίες  - και θα βάλλει στο τραπέζι για διευκρίνιση και επίλυση θέματα όπως η απασχολησημότητα και το δικαίωμα του Ανθρώπου να έχει προσπέλαση στην χρήση των πόρων και με ποια κριτήρια. Από την άλλη θα δούμε μια έμφαση στον εκσυγχρονισμό του τρόπου μυστικής συγκέντρωσης και επεξεργασίας πληροφοριών που αφορούν στα θέματα που απασχολούν την Ανθρωπότητα, πιθανά σαν μέσο αντιμετώπισης βίαιων εξεγέρσεων που αποσκοπούν στην διάλυση πολιτειακών και κοινωνικό-οικονομικών συστημάτων η και  συνασπισμών.

Επομένως η 2ετία 2023 -2024 θα είναι μια μεταβατική περίοδος στην οποία ξαφνικά οι κυβερνώντες τις τύχες του Κόσμου θα συνειδητοποιήσουν πως η “παγκοσμιοποίηση” όπως σχεδιάστηκε πάει άκλαυτη γιατί έχει χαθεί ο έλεγχος και το σπίτι τους έχει πάρει φωτιά. Και τι εννοώ με αυτό; Εννοώ πως αφενός τα χειριστικά κόλπα των παγκοσμιοποιητων για να κρατούν τους λαούς στην τσίτα φαίνεται να μην έχουν πέραση πια, μια και ένα κύμα ηδονισμού και εγωκεντρισμού  θα κατακλίσει τον Κόσμο,  θυμίζοντας μας εποχές του 20ου αιώνα, ενώ επίσης φαίνεται πως θέματα ταμπού – π.χ. ποια είναι η συμμετοχή ενός εκάστου στον κοινό κουβανά (φορολογία) και που πάει αυτή – θα δημιουργήσουν καταστάσεις όξυνσης που μπορεί να καταλήξουν και σε διάθεση για  πολεμικές αναμετρήσεις ακόμα και εμφύλιους και μπορεί να δούμε ακόμα και αποχώρηση η εξωπέταξη παραδοσιακών μεγάλων δυνάμεων από διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μάλιστα συμμετείχαν με βέτο! .

Η επόμενη 2ετία 2025 -2026 με το πέρασμα του Ποσειδώνα στον Κριό διαμορφώνει ένα επικίνδυνο σκηνικό στο οποίο οι παγκοσμιοποιητές θα επιχειρήσουν να ξαναπάρουν τον έλεγχο είτε με πολέμους – ακόμα και εμφύλιους - η και απειλές πολέμου, είτε με στρατιωτικές κυβερνήσεις, είτε και διαμορφώνοντας συνθήκες ακύρωσης της ισχύος των στρατιωτικών,  είτε ακόμα και επιχειρώντας να χειραγωγήσουν τους Λαούς με μια προπαγάνδα περί του μεταφυσικού και την επικοινωνία με τον κόσμο των πνευμάτων (!). Θέματα όπως η βιομηχανική κατασκοπεία και η διάλυση των συστημάτων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας – ότι απέμεινε από την περίοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερο – μπορεί να είναι στην ημερήσια διάταξη της περιόδου.

Αυτό είναι λίγο πολύ το πολιτισμικό πλαίσιο το οποίο θα βιώσει η Ανθρωπότητα όσο ο Ουρανός θα είναι στον Ταύρο.
Στο άρθρο αυτό, θα δούμε πως ακριβώς θα δράσει ο Ουρανός την περίοδο αυτή και σε ένα άρθρο που θα ακολουθήσει θα επιχειρήσω να αναλύσω το πώς το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο θα επηρεάσει τα θέματα της Ελλάδας.

Σύνοψη της δράσης του Ουρανού στον Ταύρο
Ένα κύριο χαρακτηριστικό του Ουρανού στον Ταύρο είναι η έλλειψη ριζοσπαστισμού στις κινήσεις, πλην όμως η θέση αυτή διαμορφώνει καταστάσεις και γεγονότα που επιβάλλουν τον ριζοσπαστισμό, που εξ αυτού του λόγου θα είναι και άναρχος.
 Ο Ταύρος είναι το κατεξοχήν υλιστικό ζώδιο και έχει σχέση με την Γη και με την εκμετάλλευση της. Επομένως μια πρώτη ανάγνωση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου έχει να κάνει με την ανάπτυξη ριζοσπαστικών μεθόδων καλλιέργειας της Γής και διαθεσιμότητα σχετικής τεχνολογίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το παγκόσμιο σιτιστικό πρόβλημα.
  Στην συνέχεια ο Ταύρος έχει να κάνει με το τραπεζικό σύστημα αλλά και με την κυκλοφορία και τον έλεγχο του χρήματος. Έτσι, ο Ουρανός στον Ταύρο θα χαρακτηρίσει μια περίοδο αφενός ριζοσπαστικής και καθολικής αναδιάρθρωσης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος,αλλά και αφετέρου θα επιταχύνει την υιοθέτηση ενός παγκόσμιου νομίσματος ηλεκτρονικής μορφής και στις δύο περιπτώσεις πιθανά εκτός των προτύπων που γνωρίζουμε σήμερα, και μάλιστα πιθανολογώ  εξ αιτίας μιας οικονομικής καταστροφής (;) παγκοσμίων διαστάσεων. 
 Χαρακτηριστικό της περιόδου επίσης θα είναι η τάση που θα επικρατήσει στην Ανθρωπότητα για απόκτηση χρημάτων και περιουσίας, πλην όμως με μεθόδους που εμπεριέχουν το στοιχείο του ρίσκου. Και μια πιθανή περιοχή επενδυτικού ενδιαφέροντος θα είναι το χρηματιστήριο γενικότερα και οι μετοχές των εταιριών που ασχολούνται με την Ενέργεια, την τεχνολογία,  αλλά και με τα διαστημικά ταξίδια, ειδικότερα.
 Στο  γεωστρατηγικό επίπεδο το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο θα αγγίξει τις ακόλουθες περιοχές του Κόσμου, : Αυστρία,  Ολλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Λευκορωσία, Μικρά Ασία, Κύπρος, Ελληνικό Αρχιπέλαγος (Αιγαίο), Αζερμπαϊτζαν, Αυστραλία, Νέα Γουϊνέα, Νότια Αμερική. Στις περιοχές αυτές θα πρέπει να περιμένουμε γεγονότα που θα έχουν να κάνουν με την θεματολογία του Ουρανού στον Ταύρο, όπως αναλύεται στο άρθρο αυτό.
 Να υπενθυμίσω εδώ ότι, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς – που θα παραμείνει μέχρι τις 26/1/2026 - μας λέει ότι ναι μεν η Ανθρωπότητα είναι έτοιμη για μεγάλες και ριζικές αλλαγές τόσον όσον αφορά στην  πορεία  προς την ολοκλήρωση της – όπως αυτή ορίζεται στον χάρτη της Τρέχουσας Εποχής-  όσον και στη πλανητική της συνείδηση και τις ευθύνες της προς το περιβάλλον,πλην όμως όταν τίθεται το θέμα της ανάγκης της χρηματοδότησης της όλης προσπάθειας, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις πλούσιες και αναπτυγμένες και στις φτωχές και υποανάπτυκτες για τη συνεισφορά στην προσπάθεια.
 Όσο ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Ταύρο και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, θα πρέπει να περιμένουμε την διαμόρφωση ενός φιλοσοφικού και κοινωνικό-οικονομικού κινήματος που θα εντάσσει την οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα στο λατρευτικό πλαίσιο της Ανθρωπότητας προς τον Θεό.
 Είναι προφανές, λοιπόν,  πως  μιλάμε για μια περίοδο όπου τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ανθρωπότητα  - υποσιτισμός και πτώση του βιοτικού επιπέδου, νέο-αποικιοκρατία και χρέος, αδυναμία ελέγχου κόστους, φοροδιαφυγή, οικολογική συνείδηση, νομισματική αστάθεια, κλπ – θα εξακολουθήσουν να είναι στο προσκήνιο.
Τα προβλήματα αυτά, υποδαυλισμένα από θρησκευτικά συμφέροντα που θέλουν να αποκτήσουν πολιτική εξουσία – αν και τελικά φαίνεται πως θα αμφισβητηθούν -  αλλά και από τους παγκοσμιοποιητές -  των οποίων οι στόχοι και οι επιδιώξεις εξυπηρετούνται από την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον Κόσμο - προκαλούν σκληρές εξεγέρσεις  που στην συνέχεια καταπνίγονται με σκληροπυρηνικές τακτικές από τις ηγεσίες των λαών εν ονόματι της τάξης και της ασφάλειας, πιθανά και με την ανοχή της σιωπηλής πλειοψηφίας που είναι απασχολημένη με το πώς θα περισώσει ότι μπορεί από την λαίλαπα που ξέσπασε με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερο.
 Ο Ουρανός στον Ταύρο θα συνεισφέρει νέες τεχνολογίες υποβοηθητικές της αύξησης της παραγωγικής ικανότητας του πρωτογενούς τομέα,  αλλά και της μεταποίησης, ενώ ο εκσυγχρονισμός του τραπεζικού τομέα και του παγκόσμιου  νομισματικού συστήματος – που δεν θα μπορεί να αποφευχθεί εξ αιτίας προφανών κινδύνων πτώχευσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος - ασφαλώς θα συμβάλλει στην τιθάσευση της πλασματικής οικονομίας του χρήματος, που με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στα 700 τρις ετησίως, έναντι μόλις 75 τρις της πραγματικής οικονομίας. Η υιοθέτηση ενός νομίσματος, παγκόσμια αποδεκτού, για τις συναλλαγές, σε συνδυασμό με την πιθανή μέχρι του 2025 προώθηση άυλων μορφών νομισμάτων,  θα μπορούσε να  συμβάλλει (τελικά) στην μείωση του κόστους παραγωγής, μεταφοράς και διάθεσης προϊόντων, αλλά και στην σύλληψη της διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης, πλην όμως η υφιστάμενη διάταξη αντιπάλων δυνάμεων που θέλουν να αποκτήσουν την παγκόσμια εξουσία καθιστά δύσκολο η τουλάχιστον μερικά εφαρμόσιμο μόνο,  το εγχείρημα.
 Ένα από τα θέματα που θα αντιμετωπισθούν είναι και το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης του κλεισίματος της ψαλίδας  ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες, δεδομένου ότι ούτε οι πλούσιες χώρες, αλλά και ούτε οι παγκοσμιοποιητες έχουν την διάθεση να το χρηματοδοτήσουν.
 Το ευτύχημα είναι ότι την περίοδο αυτή θα αναδειχθούν ηγεσίες παγκόσμιου βεληνεκούς – πιθανά και μέσα από τους κόλπους της ελίτ των παγκοσμιοποιητών – που θα έχουν το όραμα, την πειθώ και την διαπραγματευτική ικανότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν  έργα παγκόσμιας διάστασης που θα έχουν να κάνουν με τον οικολογικό εκσυγχρονισμό. Οι ηγεσίες αυτές θα σκεφθούν και θα υλοποιήσουν σχήματα χρηματοδότησης και του οικολογικού εκσυγχρονισμού αλλά και της μείωσης του ανοίγματος ανάμεσα στις πλούσιες και στις φτωχές χώρες, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα του Συστήματος. Δηλαδή με την τιτλοποίηση των εθνικών πόρων – ορυκτά, ενέργεια κλπ -  και την διαπραγμάτευση τους στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, που θα είναι από τις σημαντικές περιοχές στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις εξυγίανσης και σύμπτυξη /συγχώνευση των λειτουργιών(π.χ. κατάργηση περιφερειακών χρηματιστήριων).
 Μια και ο Ταύρος έχει να κάνει και με τον δογματικό συντηρητισμό και ο Ουρανός με την αναρχία, την αστρολογία, την αδελφότητα, την συνομοσπονδία, την τυραννία, την μετανάστευση, τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου,  είναι προφανές  ότι το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο όχι μόνο θα προκαλέσει ρήγματα – μέσα από την επέμβαση με τον άλφα ή βήτα τρόπο των προαναφερθεισών εννοιών – αλλά θα αποκαλύψει και πολλά όσον αφορά στα κρυφά παρασκήνια των οργανισμών και των οργανώσεων που  διέπονται από τον συντηρητισμό αυτό.  Οι συνασπισμοί κρατών ή και πολιτειών, οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, τα δημόσια ταμεία, οι εκκλησίες και οι θρησκευτικές οργανώσεις, οι ΜΚΟ, αλλά και οι μυστικές εταιρίες  είναι οντότητες για τις οποίες θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αποκαλύψεις, για τον τρόπο δράσης τους και τους στόχους που εξυπηρετούν,  που αφενός θα οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις για προστασία των, ένθεν κακείθεν, κεκτημένων, αλλά και αφετέρου στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων προσαρμογής των οργανισμών και των οργανώσεων αυτών στα σημεία των καιρών .

Είναι προφανές ότι τόσο οι παγκοσμιοποιητές, όσον και τα κράτη – ηγέτες , αλλά και οι κάθε μορφής επαναστάτες, δείχνουν σημάδια κόπωσης στην ορμή με την οποία λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια και η περίοδος την 4ετίας 2018 -2022 θα είναι μια περίοδος αναπροσαρμογής στρατηγικών για την επόμενη φάση 2023 -2025 που θα παραμείνει ο Ουρανός στον Ταύρο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς και τον Πλούτωνα πλέον στον Υδροχόο. Μια περίοδο που, αφενός θα σημάνει την κατάρρευση η τουλάχιστον την εκ βάθρων αναδιοργάνωση δομών και εξουσιών στις οποίες στηρίχθηκε από το 1892 – έναρξη τρέχουσας πολιτισμικής περιόδου - η πορεία της Ανθρωπότητας, αλλά και αφετέρου την δημιουργία νέων δομών που θα στηρίζονται στην τεχνολογία και που θα έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός φιλικού για τον πλανήτη περιβάλλοντος συμβίωσης της Ανθρωπότητας.
Συμπερασματικά, η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο θα υποχρεώσει την Ανθρωπότητα να στραφεί σε εκσυγχρονισμένες μεθόδους κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης της σε συνθήκες προστασίας του Περιβάλλοντος και σε ριζοσπαστικές μεθόδους χρηματοδότησης της προσπάθειας αλλά και κλεισίματος της ψαλίδας ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές χώρες, βάζοντας τις βάσεις για ένα μοντέλο συνύπαρξης  - που θα υποκαταστήσει το μοντέλο Παγκοσμιοποίησης (των Μονοπωλίων) που  ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα – και το οποίο αποκαλώ Παγκόσμιο Συνεταιρισμό. Το μοντέλο αυτό – που θα υλοποιηθεί στις επόμενες 10ετίες μάλλον με πρωτοβουλία των Γάλλων και σε συνθήκες επώδυνης αντιπαράθεσης -  πρακτικά λέει πως ο παγκόσμιος πλούτος μοιράζεται αναλογικά με βάση της συνεισφορά ενός εκάστου στην δημιουργία του και προϋποθέτει ένα κεντρικό όργανο για την διαχείριση και την κοστολόγηση, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και τρόποι χειραγώγησης της αξιοποίησης της έννοιας “χρήμα” για κερδοσκοπικούς λόγους.

Ο Ουρανός μπαίνει στον Ταύρο με την Νέα Σελήνη της 15/5/2018 . Μια Νέα Σελήνη που έχει να κάνει με την δρομολόγηση μιας νέας πορείας που θα οδηγήσει τους λαούς σε σημαντικά μονοπάτια για το μέλλον της Ανθρωπότητας. Πορείας που θα στηρίζεται στην αυτάρκεια της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, ταυτόχρονα  με μια αδυσώπητη αξιολόγηση εκείνων των ηγετών που προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες των λαών τους αλλά στην πράξη το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χρησιμοποιήσουν τον πλούτο των λαών τους για να κρατήσουν την εξουσία τους. [Ηλιος σε συζυγία με Alcyon και Σελήνη σε συζυγία με Altebaran].
Ταυτόχρονα, ο Ουρανός στον Ταύρο κάνει όψη 45ο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Και αυτό μας λέει ότι η Ανθρωπότητα ναι μεν συνειδητοποιεί την ανάγκη του μηνύματος των ζωδιακών θέσεων του Ουρανού με τον Ποσειδώνα, πλην όμως δεν γνωρίζει, ακόμα, πως αυτό θα επιτευχθεί! Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα εκδηλωθεί και ένα συλλογικό συναίσθημα δυσπιστίας απέναντι σε εκείνες τις ηγετικές προσωπικότητες που πρωτοστατούν στην διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης ως αναγκαίας προϋπόθεσης του καρμικού δρόμου της Ανθρωπότητας.

 Ο Βόρειος Δεσμός του χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο βρίσκεται στον Λέοντα σε συζυγία με τον απλανή Regulus και ο Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο σε συζυγία με τον απλανή RukbatO συνδυασμός αυτός μας λέει ότι το καρμικο ζητούμενο της θέσης του Ουρανού στον Ταυρο είναι η σύσταση συνασπισμών που θα αναλάβουν να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας η και την διοχέτευση της ενέργειας στην αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, σε συνθήκες που κάνουν πιθανή και την χρήση στρατιωτικής ισχύος για την επίτευξη του στόχου.

Αναλύοντας τον χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο, βλέπουμε να διαμορφώνονται έξη σχηματισμοί στους πέντε από τους οποίους συμμετέχουν καθοριστικής σημασίας σημεία του χάρτη της Τρέχουσας Εποχής (ΤΕ) 

Η συμμετοχή της συζυγίας του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα του χάρτη της ΤΕ στον χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο, υποδεικνύει ότι ο ακολουθούμενους δρόμοςπαγκοσμιοποίησης έχει φτάσει σε ένα σταυροδρόμι. Το σταυροδρόμι αυτό έχει να κάνει με την θέση του Πλούτωνα στους Διδύμους  που μας μιλάει για δυο εναλλακτικές ιδέες – και κατά συνέπεια και σχολές – για το πώς θα επιτευχτεί η παγκοσμιοποίηση.  Για να γίνει κατανοητό το τι εννοούμε, θα αναφερθούμε στον καπιταλισμό και στον σοσιαλισμό ως εναλλακτικές σχολές  με λογικό επακόλουθο και τις διαφορετικές ομάδες παγκοσμιοποιητών, αλλά και τις μεθοδεύσεις που η κάθε ομάδα εφαρμόζει για να πετύχει τον στόχο.

Η συναστρία του χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο με τον χάρτη της ΤΕ διαμορφώνει μια σειρά από σχηματισμούς τους ακόλουθους :
Ο σχηματισμός (1) μας λέει ότι οι παγκοσμιοποιητές βρίσκονται σε μια φάση που εξακολουθούν να επιχειρούν να επιβάλλουν το αποικιοκρατικό και γραφειοκρατικό σύστημα που θα υποστηρίξει τα συμφέροντα των πολυεθνικών πλην όμως αστάθμητοι παράγοντες σε συνδυασμό με την ενεργή αντίδραση των ντόπιων παραγωγών και εμπόρων αλλά και  με την έλλειψη τόλμης από πλευράς των ενεργούμενων τους, οδηγούν τα πράγματα σε πιθανά μη διαχειρίσιμο αδιέξοδο για τους παγκοσμιοποιητές. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα του με ποιον τρόπο, αν υπάρχει,  θα παντρευτούν τα όνειρα των μαζών για να κρατήσουν και να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους και από την άλλη πως θα γίνει αυτό χωρίς οι παγκοσμιοποιητές να απεμπολήσουν τα σχέδια τους; 

 Ο σχηματισμός (2) περιγράφει το αδιέξοδο και μας λέει ότι η Ανθρωπότητα βιώνει στο σύνολο της το πρόβλημα της καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων που αφορούν στην λειτουργία των μεταφορών, των χρηματιστηρίων, και της ενεργειακής βιομηχανίας εξ αιτίας των ανεύθυνων επιλογών επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν έχουν το συμφέρον της Ανθρωποτητας στο μυαλό τους. Πρόβλημα που μπορεί να έχει σαν συνέπεια την πτώχευση της παγκόσμιας οικονομίας και πάντως σε βάρος των αποταμιεύσεων και του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων. Τίθεται κατά συνέπεια το ερώτημα του κατά πόσον οι Κυβερνήσεις θα ακολουθήσουν μια προπαγανδιστική τακτική – που θα στοχεύει από την μία να φοβίζει τον κόσμο και από την άλλη να υπόσχεται καλύτερες μέρες – ή θα σηκώσουν τα μανίκια και θα λύσουν το πρόβλημα στην βάση και στην πηγή του, προκειμένου να αποφευχθούν λαϊκές εξεγέρσεις από μια πιθανή κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο σχηματισμός (3) παρουσιάζει ως αδιέξοδη την διαχείριση της  εγγενούς  αδυναμία του χάρτης της Τρέχουσας Εποχής (ΤΕ) [Δίας στους Ιχθείς 180ο Κρόνος στην Παρθένο]   που έχει να κάνει με το παγκόσμιο χρέος, την ανισοβαρή κατανομή του, αλλά και με τις μεθοδεύσεις – από λεόντειες συμβάσεις μέχρι τεκμηρίωση κατασκευασμένων στοιχείων, αλλά και την χρήση του Χρέους σαν εργαλείου χειραγώγησης  -  με τις οποίες οι επικυρίαρχοι έχουν δέσει χειροπόδαρα τους λαούς προκειμένου να εκμεταλλεύονται τον ενεργειακό πλούτο τους και όχι μόνο. Συγκεκριμένα μας λέει ότι οι επικυρίαρχοι μετερχόμενοι κάθε μέσο – από προώθησε της  ιδέας της δημοκρατίας και της κοινοπολιτείας, μέχρι την προστασία των μειονοτήτων και την διάβρωση του συστήματος δικαιοσύνης και μέχρι την χειραγώγηση της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, αλλά και την απειλή ή και την χρήση στρατιωτικής βίας – ναι μεν επιτυγχάνουν στα σχέδια τους πλην όμως διαμορφώνουν εκρηκτικές συνθήκες που ενέχουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Στον σχηματισμό (3α) συμμετέχει η συζυγία Ήλιου, Άρη και Χείρωνα του χάρτη της ΤΕ που μας λέει ότι  στην διάρκεια της Τρέχουσας Περιόδου, κάποιες προικισμένες οντότητες που θα έχουν την ικανότητα να διακρίνουν αυτό που είναι καλό για την Ανθρωπότητα στο σύνολο της, από τα επίκαιρα, σε κάθε χρονική στιγμή,  κοινωνικό-πολιτικά και οικονομικά δόγματα, θα αναλάβουν να αντιμετωπίσουν – πιθανά με απολυταρχικό τρόπο – τα προβλήματα της στρέβλωσης του παγκόσμιου παραγωγικού και χρηματοοικονομικού συστήματος και των συνεπειών του στην οικολογική ισορροπία του πλανήτη και να οδηγήσουν την Ανθρωπότητα στην εξέλιξη της. Ταυτόχρονα ο ίδιος σχηματισμός μας λέει ότι θα υπάρξουν εφευρέσεις που θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη μιας στρατιωτικής τεχνολογίας και πολεμικής μηχανής ικανής να καταστείλει τις εξεγέρσεις των λαών – ενάντια στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών – και να επιβάλει την θέληση των παγκοσμιοποιητών στους λαούς.
Ο σχηματισμός (3a) μας λέει ότι στα πλαίσια της  μεθόδευση του πώς οι επικυρίαρχοι σκέφθηκαν να ελέγξουν την επιβολή των επιδιώξεων τους – δηλαδή της εκμετάλλευσης των εθνικών πόρων και της διασφάλισης των διαδρόμων μεταφορών προς όφελος των σχεδίων τους-  δημιουργούν ευκαιριακές συμμαχίες που στηρίζονται σε καθεστώτα καταπιεστικά προς τους λαούς που κυβερνάνε και επιθετικά προς του γείτονες τους χάρις στους υπέρμετρους εξοπλισμούς τους από τους επικυρίαρχους. Ο συνδυασμός,  της εξέγερσης των λαών κατά των εγκάθετων ηγεσιών τους, με την ανάδειξη θρησκευτικών ηγετών που θέλουν να αποκτήσουν πολιτική ισχύ, αλλά και με την ανεξέλεγκτη διασπορά καταστροφικών όπλων διαμορφώνει συνθήκες καταστροφικές για την ύπαρξη της Ανθρωπότητας.

 Στον σχηματισμό (4) συμμετέχει ο γενέθλιος σχηματισμός [Δίας 120ο μεσοδιαστήματα Ποσειδώνα/Χείρωνα κ Πλούτωνα/Χείρωνα, Κρόνος 60ο μεσοδιαστήματα Ποσειδώνα/Χείρωνα κ Πλούτωνα/ΧείρωναΔίας στους Ιχθείς 180ο Κρόνος στην Παρθένο]   του χάρτη της ΤΕ  και ο σχηματισμός αυτός λέει ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της ευάλωτης παγκόσμιας οικονομίας στα θέματα επιβίωσης της Ανθρωπότητας θα καταστεί εφικτή, μέσα από την δημιουργία μακρόπνοων οικονομικών συνεταιρισμών που θα αφορούν στην αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη με σκοπό το κέρδος που στην συνέχεια διατίθεται για την ανάπτυξη των σιτιστικών υποδομών και του βιοτικού επιπέδου όλων των λαών του πλανήτη. Το τρίγωνο Ποσειδώνα και Δία πάνω στον προαναφερθέντα σχηματισμό σημαίνει ότι θα υπάρξουν χαρισματικοί ηγέτες που θα ξεσηκώσουν τους λαούς προς την κατεύθυνση που ορίζει ο γενέθλιος σχηματισμός του χάρτη της ΤΕ.

Ο σχηματισμός (5) διαχειρίζεται το σημείο του χάρτη της ΤΕ στην περιοχή του οποίου περιλαμβάνονται η Αφροδίτη και τα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Σελήνης, Κρόνου/Ποσειδώνα και Κρόνου/Πλούτωνα του χάρτη της ΤΕ. Στην αρνητική του διάσταση ο συνδυασμός αυτός διαβάζει : το γεγονός ότι οι εθνικές ηγεσίες είναι ενεργούμενα των παγκοσμιοποιητών σε συνδυασμό με την διάχυτη διαφθορά αλλά και με την απληστία των πλουτοκρατών, αφενός δημιουργεί καταστάσεις ταμειακού στραγγαλισμού των χωρών, αλλά και αφετέρου σιτιστικά προβλήματα και προβλήματα επιβίωσης εξ αιτίας της καταστραμμένης αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν οι δοτές εθνικές ηγεσίες υπηρετώντας τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών. Εξ αιτίας της διαμορφούμενης κατάστασης και με δικαιολογία αφενός την κάλυψη των βασικών αναγκών των λαών τους, αλλά και αφετέρου την προστασία της ύπαρξης της ίδιας της χώρας τους, οι δοτές ηγεσίες βρίσκουν την ευκαιρία να εκχωρήσουν στους εντολείς τους τον εθνικό πλούτο των χωρών τους με αντάλλαγμα την χρηματοδότηση των βασικών αναγκών επιβίωσης των λαών τους, μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν οι παγκοσμιοποιητές. Ο Άρης του χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο κάνει όψη αντίθεσης με τα προαναφερθέντα και δηλώνει ότι η ετσιθελική υφαρπαγή του εθνικού πλούτου από τους παγκοσμιοποιητές με την καθιέρωση αποικιοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης στις υποκείμενες χώρες, αφενός προκαλεί τριβές ανάμεσα στους συνεταίρους για την μοιρασιά της λείας τους αλλά και αφετέρου  προκαλεί επαναστάσεις για απαλλαγή από τους αποικιοκράτες.
Το μεγάλο τρίγωνο του Ηλιου, της Σελήνης, του Αρη και του μεσοδιαστήματος Αφροδιτης/Βορειου Δεσμού του χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο, που διαχειρίζεται το προαναφερθέν θέμα από τον χάρτη της Τρέχουσας Εποχής μας λέει ότι   η θέληση των λαών θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις κορυφής που θα έχουν σαν αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για την αποκατάσταση της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη και την χρηματοδότηση της αποκατάστασης της αγροτικής οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας αφενός με μια μαζική προσπάθεια και αργή και επώδυνη όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων και αφετέρου με την χρησιμοποίηση των εθνικών πλούτων ως διαπραγματεύσιμων στοιχείων στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων προκειμένου να εξευρεθούν οι κεφαλαιουχικοί πόροι.

Ο σχηματισμός (6) διαχειρίζεται τις συνέπειες της αντίθεσης του Κρόνου του χάρτη της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο με τα  μεσοδιαστημάτα Ποσειδώνα/Χειρωνα και Πλούτωνα/Χείρωνα του χάρτη της Τρεχουσας Εποχής. Η αντίθεση αυτή διαβάζει η έλλειψη ταλέντου για την επίτευξη οικονομικής ασφάλειας μετά την περίοδο αποτίναξης αποικιοκρατικών καθεστώτων διοίκησης - εξ αιτίας του ότι τα κοινοπολιτειακά σχήματα έχουν σαν στόχο να εξυπηρετήσουν μονομερώς τα συμφέροντα αυτών που τα διαχειρίζονται - οδηγούν σε περιορισμούς στην αυτοτέλεια της ανάπτυξης των υποκείμενων χωρών και σε μεταναστευτικά κύματα που ανακυκλώνουν το συνολικό πρόβλημα. 
Η συμμετοχή του μεγάλου τριγώνου του Κρόνου, του Ουρανού και του Ερμή και του μεσοδιαστήματος Αφροδίτης/Δια στην διαχείριση των μεσοδιαστημάτων Ποσειδώνα/Χείρωνα και Πλούτωνα/Χείρωνα του χάρτη της Τρέχουσας Εποχής, μας λέει ότι το προαναφερθέν πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί μέσα από ένα φιλόδοξο και αργής απόδοσης αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει –μεταξύ των άλλων -  και  την τιτλοποίηση (μετοχοποίηση) των εθνικών περιουσιακών στοιχείων  και την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και την γνώση της λειτουργίας των χρηματιστηριακών αγορών και την χρησιμοποίηση των κερδών   διαπραγμάτευσης των τιτλοποιημένων εθνικών περιουσιακών στοιχείων για την ανάπτυξη των σιτιστικών υποδομών και του βιοτικού επιπέδου των υποκειμένων χωρών.

Ο σχηματισμός (7) αναφέρεται στον γενέθλιο σχηματισμό της Τρέχουσας Εποχής [ Συζυγία Πλούτωνα και Ποσειδώνα στους Διδύμους 120ο με μεσοδιάστημα Ουρανού/Ωροσκόπου και σε όψη 60ο με συζυγία Ηλίου, Άρη και Χείρωνα και συζυγία Ηλίου, Άρη και Χείρωνα σε όψη 60ο με μεσοδιάστημα Ουρανού/Ωροσκόπου ].
 Ο σχηματισμός αυτός λέει ότι στην περίοδο ισχύος της παρουσίας του Ουρανού στον Ταύρο,  θα αναδειχθούν ηγεσίες – πιθανά και μη ανθρώπινης προέλευσης (;) – με οικολογική συνείδηση και βαθειά κατανόηση των τεχνολογιών και του πως οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της οικολογικής τάξης, που θα συλλάβουν, σχεδιάσουν, επικοινωνήσουν με επιτυχία ένα σχέδιο μαζικής αναμόρφωσης της πλανητικής κατάστασης, που ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην ανέλιξη του βιοτικού επιπέδου των μαζών.
 Το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο δημιουργεί τον σχηματισμό [ΒΔ 180ο μεσοδιάστημα Ερμή/Δία, ΒΔ 60ο μεσοδιαστήματα Ηλίου/Αφροδίτης, Σελήνης/Αφροδίτης,  μεσοδιαστήματα Ηλίου/Αφροδίτη και Σελήνης/Αφροδίτης 60ο μεσοδιάστημα Ερμή/Δια]  που επικάθεται και ενεργοποιεί τον προαναφερθέντα γενέθλιο σχηματισμό της Τρέχουσας Εποχής. Ο σχηματισμός αυτός διαβάζει : η ικανότητα για πρωτογενή παραγωγή διαμορφώνει συνθήκες ανέλιξης του βιοτικού επιπέδου των λαών, που σε συνδυασμό με την χρήση του πλούτου που παράγεται για την στήριξη της διακυβέρνησης, βοηθά την Ανθρωπότητα να δώσει μια δύσκολη αλλά επιτυχή μάχη ενάντια στα προβλήματα που δημιουργούν θρησκευτικοί ηγέτες που θέλουν να αποκτήσουν πολιτική εξουσία, αλλά και στις παρεμβάσεις της δικαστικής εξουσίας στο εξωτερικό εμπόριο και στις δομές διοίκησης και διαχείρισης των καναλιών μεταφορών και διανομής.
 Είναι προφανές ότι ο σχηματισμός (7) διαπραγματεύεται την εκλογίκευση του κόστους μεταφορών, το λαθρεμπόριο, την διαφεύγουσα φορολογική ύλη και τις παρεμβάσεις των θρησκευτικών ηγετών που αθροιστικά αυξάνουν όχι μόνο το κόστος κατανάλωσης,  αλλά αδειάζουν και τα δημόσια ταμεία.

Ο σχηματισμός (8) αφορά στις πιθανές διεξόδους για το πρόβλημα που περιγράφει ο χάρτης της Τρέχουσας Εποχής και που αφορά στην  καταπάτηση των διεθνών συμβάσεων που διέπουν την λειτουργία των μεταφορών, των χρηματιστηρίων, και της ενεργειακής βιομηχανίας,  εξ αιτίας των ανεύθυνων επιλογών επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν έχουν το συμφέρον της Ανθρωπότητας στο μυαλό τους. Συγκεκριμένα και αναφορικά με το παραπάνω πρόβλημα ο χάρτης της εισόδου του Ουρανού στον Ταύρο μας λέει ότι στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης πραγμάτων θα διαμορφωθούν νέες μακρόπνοες συμμαχίες ανάμεσα σε ισχυρούς και σε αδύνατους λαούς με τους πρώτους να συνεισφέρουν την τεχνολογία, τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία προκειμένου να αναπτυχθεί η ενεργειακή βιομηχανία  και θα δοθούν δύσκολες και επικίνδυνες μάχες αφενός για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης αλλά και της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και αφετέρου για την εξυγίανση του παγκοσμίου χρηματιστηριακού και νομισματικού συστήματος.
anadelphos.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια