Владимир Путин: Ο Πούτιν έγινε πρόεδρος για 4η φορά

O Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας
Σε μία φαντασμαγορική τελετή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας και δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετεί πιστά το λαό του.
«Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη», είπε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής ορκωμοσίας του στο Κρεμλίνο.
«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία.Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας.Όλη η ομορφιά μας και όλη η δύναμή μας βρίσκεται στην πολιτιστική αυθεντικότητα και στην ενότητά μας», πρόσθεσε.
Ο Πούτιν ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και κατά την είσοδο του στο Κρεμλίνο συνομίλησε με νεαρούς εθελοντές και εθελόντριες που συμμετείχαν στην προεκλογική του εκστρατεία. Έβγαλε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες ενώ τους ευχαρίστησε για την βοήθειά τους.
Από το 1999 έως το 2024 στην εξουσία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος το 1999. Διαδέχθηκε στην προεδρία των Μπόρις Γέλτσιν που είχε παραιτηθεί έξι μήνες πριν την λήξη της θητείας του. Παρέμεινε πρόεδρος για δύο θητείες, δηλαδή μέχρι το 2008, αφού υπήρχε συνταγματικό όριο δύο διαδοχικών προεδρικών θητειών. Στη συνέχεια, με το πολιτικό του τέκνο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ,έπαιξε το... παιχνίδι «μουσικές καρέκλες». Από το 2008 μέχρι το 2012 διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας με τον Μεντβέντεφ να αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο. Το 2012 όμως ο Μεντβέντεφ έγινε πρωθυπουργός και ο Πούτιν εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος. Στη συνέχεια ο Πούτιν «σκαρφίστηκε» το εξής:Το 2012 οι Ρώσοι νομοθέτες άλλαξαν το Σύνταγμα και η προεδρική θητεία από τέσσερα χρόνια έγινε έξι. Για το λόγο αυτό οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν το φετινό Μάρτιο. Τώρα ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024!
Στην τελετή ορκωμοσίας του, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, οι selfies που έβγαζαν στο Κρεμλίνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι, κυρίως όμως το... «Τέρας» του Πούτιν.
Το «Τέρας» του Πούτιν
Την προεδρική λιμουζίνα των Αμερικανών φαίνεται ότι ζήλεψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας άλλαξε τη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του προτιμώντας ένα νέο ρωσικό μοντέλο και εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος. Η καινούρια λιμουζίνα είναι θωρακισμένη και όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, αντέχει ακόμα και σε επίθεση να αντιαρματικό πύραυλο.Διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και φιάλες αίματος, σε περίπτωση που ο πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη. Το νέο όχημα δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις ρωσικές λιμουζίνες «ZIL» οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης.
Δεν είναι ο δικός μας τσάρος λέει η αντιπολίτευση και προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις
Την ίδια ώρα,η ρωσική αντιπολίτευση υψώνει την γροθιά της στέλνοντάς του το μήνυμα ότι, γι΄αυτήν δεν είναι ο «τσάρος» της Ρωσίας. Η αντιπολίτευση της χώρας τον κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους κι ότι ασκεί καταπιεστικές πολιτικές περιορίζοντας την ελευθερία του λόγου. Επιπλέον,υπάρχουν πολλές αντιπολιτευτικές «φωνές» που τον κατηγορούν για τη δολοφονία του πολιτικού του αντιπάλου, Μπόρις Νεμτσόφ, τον Φεβρουάριο του 2015.
Δείτε βίντεο από την ορκωμοσία του:

Related Posts