Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο ουρανός στο πέρασμα του μέχρι το 2051

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε με αδρές γραμμές το πέρασμα του Ουρανού από τα επόμενα ζώδια στις δεκαετίες που ακολουθούν. Η εικόνα δεν θα μπορούσε να είναι ακριβής ούτε και πλήρης, μια και δεν αναφερόμαστε σε όψεις και αλληλεπιδράσεις πλανητών που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση των γεγονότων. Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι κάτι σαν το αρχικό σκίτσο στον καμβά της ιστορίας των επόμενων δεκαετιών, όπου όμως θα προστεθούν και οι πινελιές των υπόλοιπων ουράνιων σωμάτων για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
 
ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (2017 – 2024)
Το τελευταίο πέρασμα του Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου (1934 – 1941) σημαδεύτηκε από τις πιο μελανές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, την άνοδο του Ναζισμού και το ξέσπασμα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Σε παλαιοτέρους κύκλους, ο Ουρανός βρισκόταν στον Ταύρο την περίοδο 1851 – 1856 είχαμε τον Κριμαϊκό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας και την περίοδο 1767 – 1774 την Βιομηχανική επανάσταση, την Διακήρυξη των δικαιωμάτων και την προετοιμασία της Αμερικανικής Επανάστασης.
Την περίοδο που ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Ταύρο αναμένεται πολύ μεγάλες προσωπικότητες να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα, που θα διαθέτουν μεγάλη δύναμη στα χέρια τους για την δημιουργική αλλαγή πορείας της ανθρωπότητας ή την καταστροφή της. Από την χρήση της δύναμης τους θα εξαρτηθεί προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα.

Η οικονομική κρίση που αυτή την στιγμή βιώνουμε, κατά την περίοδο αυτή θα σημειώσει την κορύφωση της! Αναμένεται να συνεχιστεί το κλίμα εντάσεων σε διάφορες περιοχές της υφηλίου, αλλού για θρησκευτικούς λόγους (Αμερική και Ευρώπη με την μετωπική σύγκρουση των θρησκευτικών ιδεολογιών) και αλλού για λόγους ελευθερίας και ανεξαρτησίας (Μέση Ανατολή και Ανατολική Ασία). Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αρκετά μεγάλης κλίμακας πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ή της Άπω Ανατολής, που όμως δεν θα έχουν την έκταση παγκόσμιων πολέμων με την μορφή και την έκταση που γνωρίσαμε κατά τον προηγούμενο αιώνα, γιατί θα λείπουν οι όψεις που έδωσαν το στίγμα για τις βαρβαρότητες και τις καταστροφές που προκάλεσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ (2024 – 2031)
Ο Ουρανός στους Διδύμους στιγμάτισε την περίοδο την περίοδο 1941 – 1948 με όλες τις δραματικές διαστάσεις που πήρε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Την αμέσως προηγούμενη φορά που ο Ουρανός βρισκόταν στους Διδύμους (1856 – 1863) είχαμε τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Αμερική, αλλά και τη δημοσίευση του έργο του Δαρβίνου «Η καταγωγή των ειδών», που έφερε επανάσταση στην ανθρωπολογία, ενώ κατά την περίοδο 1774 – 1781 έχουμε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας στην Αμερική και την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ο James Cook ανακαλύπτει τη Χαβάη και ο γερμανικής καταγωγής αστρονόμος Frederick William Herschel τον Πλανήτη Ουρανό!

Κατά την περίοδο 2024 με 2031 αναμένεται να υπάρξει μια εξαιρετικά σημαντική επιστημονική επανάσταση, με αιχμή τις νέες μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν ευρύτατα στην καθημερινότητα μας. Η επιστημονική αυτή άνοιξη θα φέρει μια νέα οικονομική άνθιση σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Δεν θα λείπουν όμως και οι δύσκολες στιγμές, καθώς μεγάλες μερίδες πολιτών σε πολλές χώρες θα απαιτούν περισσότερη προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία, που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του μοντέλου της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και σε μια ευρείας κλίμακα μεταρρύθμιση των κοινωνιών, αλλά και των πολιτικών ιδεολογιών και των μοντέλων διοίκησης.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (2031 – 2037)
Το πιο πρόσφατο πέρασμα του Ουρανού από τον Καρκίνο (1948 – 1955) βιώσαμε την γέννηση του Κράτους του Ισραήλ, την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, την επανάσταση των Μαόυ - Μάου στην Κένυα, τον Πόλεμο στην Κορέα, την ίδρυση του ΝΑΤΟ, αλλά και την ανακάλυψη από τους Watson και Crick του DNA.

Στις προηγούμενες διελεύσεις του ο Ουρανός έφερε κατά το διάστημα 1863 – 1870 το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Αμερική, τον πόλεμο των Επτά Εβδομάδων μεταξύ Αυστρίας, Πρωσίας και Ιταλίας, την έκρηξη του Γαλλοπρωσικού πολέμου, αλλά και την ανακάλυψη της Πυρίτιδας από τον Νόμπελ, τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ και την δημοσίευση του «Περιοδικού Πίνακα Στοιχείων» του Mendeleev.

Κατά την περίοδο 1781 – 1789 πραγματοποιείται η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, υπογράφεται το Σύνταγμα των Η.Π.Α. και ξεσπάει η Γαλλική Επανάσταση που θα οδηγήσει στην πτώση της Βαστίλης και της βασιλείας στη Γαλλία.

Εάν προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τα κάπως μακρινά για μας γεγονότα που θα διαμειφθούν κατά την περίοδο 2031 με 2037, τότε με μια σχετική σιγουριά θα μπορούμε να πούμε ότι, κατά την περίοδο αυτή θα έχουμε με σαφή τάση εσωστρέφειας, από την παγκοσμιότητα και την παγκόσμια διαχείριση προβλημάτων σε μια πιο εθνοκεντρική διάσταση, με πιθανή ακόμη και την άνοδο του πατριωτισμού και της αφύπνισης των εθνικών συνειδήσεων. Η αφύπνιση των εθνικών συνειδήσεων θα οδηγήσει σε φυλετικές επαναστάσεις και αποσχιστικές τάσεις, και ως εκ τούτου την γέννηση νέων χωρών.

Οι Παγκόσμιες ισορροπίες θα ανατραπούν και θα υπάρχει η ανάγκη για χάραξη νέων πλαισίων συνεργασίας μεταξύ των χωρών, που θα οδηγήσει σε νέες παγκόσμιες συνθήκες. Την περίοδο αυτή θα επανέλθουν στο προσκήνιο θρησκευτικές ή και εθνικές μειονότητες που θα έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο κατά το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του 2020 και βρισκόταν στον πυρήνα των συγκρούσεων και των αναταραχών.

Το διάστημα όμως αυτό ίσως και να έχουμε και τα πρώτα απτά δείγματα εξωγήινης ζωής! Εάν αυτό συμβεί, που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα συμβεί, θα κλείνει ο κύκλος των εικασιών και της συνωμοσιολογίας, και θα κάνουμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα, που σε βάθος χρόνου θα μας φέρει σε επαφή σε την Γαλαξιακή μας γειτονιά και τους πολιτισμούς που την εποικούν.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ( 2037 – 2044)
Με τον Ουρανό στο Λέοντα κατά το διάστημα 1955 με 1961 είχαμε την ανεξαρτητοποίηση σειράς κρατών της Αφρικανικής Ηπείρου από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις, τη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του «Συμφώνου της Βαρσοβίας» υπό την αιγίδα της Μόσχας, την πορεία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στις Η.Π.Α. για τα ίσα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου, την επανάσταση στη Κούβα και την εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ. Είναι η περίοδος που παίρνει μορφή ο «Ψυχρός Πόλεμος» μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων που κυριαρχούν στην παγκόσμια σκηνή και η παγκόσμια κοινότητα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Ταυτόχρονα όμως έχουμε και σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, με προεξάρχουσα εκείνη της εκτόξευσης του πρώτου τεχνητού δορυφόρου στο διάστημα (SputnikI), σε τροχιά γύρω από τη Γη, εγκαινιάζοντας την περίοδο της διαστημικής τεχνολογίας.

Μεταξύ των ετών 1870 και 1877, με παρουσία του Ουρανού στο Λέοντα είχαμε την Ίδρυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας με τον Γουλιέλμο τον Α΄ της Πρωσίας, τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο που καταλήγει με την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οικονομική κρίση στη Ευρώπη και την καθιέρωση του «Κανόνα Χρυσού» στις Η.Π.Α., αλλά και την εφεύρεση του τηλεφώνου από τον GrahamBellκαι του φωνόγραφου από τον ThomasEdison.

Κατά την περίοδο 1789 – 1796 έχουμε την κορύφωση της Γαλλικής επανάστασης, την αναρρίχηση του Βοναπάρτη στην εξουσία και τους Ναπολεόντειους πολέμους στην Ευρώπη.

Την περίοδο 2037 με 2044 αναμένεται να ξεχωρίσουν και να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο στερέωμα οι νέες υπερδυνάμεις της εποχής. Ίσως να δημιουργηθούν διοικητικά μορφώματα με διαστάσεις Ηπείρων ή μεγαλύτερα, ίσως ακόμη και να υπάρξει ένας παγκόσμιος συνασπισμός ή η δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, ιδίως εάν όντως πραγματοποιηθούν οι πρώτες επαφές με εξωγήινες μορφές ζωής. Οι παγκόσμιες συνθήκες με τον διαμοιρασμό των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις Ηπείρους θα διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των «διακρατικών» σχέσεων.

Θα είναι πιθανόν μια εποχή ευμάρειας και ευδαιμονίας, με νέες μορφές διασκέδασης, με μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και στη μόδα, ενώ νέες μορφές επικοινωνίας αλλά και μετακίνησης να μπαίνουν στη ζωή της ανθρωπότητας.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ (2044 – 2051)
Το διάστημα μεταξύ 1961 και 1969, κατά το οποίο βρισκόταν ο Ουρανός στη Παρθένο δεν είχαμε πολέμους, εάν εξαιρέσει κανείς τον «Πόλεμο των Έξι Ημερών» μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου και το Βιετνάμ, όσο κοινωνικά κινήματα να διαταράσσουν την καθημερινότητα στις διάφορες χώρες του πλανήτη. Είναι η περίοδος της σεξουαλικής επανάστασης και της εξάπλωσης του κινήματος των χίπις που θα φέρει σημαντική αλλαγή στο χώρο της μουσικής έκφρασης και της μόδας, αλλά και η εποχή όπου η επανακτημένη φοιτητιώσα νεολαία θα φέρει το Μάη του ΄68 και θα εξαναγκάσει τις κυβερνήσεις σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων.

Κατά το προηγούμενο πέρασμα του Ουρανού από τη Παρθένο το διάστημα 1877 – 1886 είχαμε την ανακάλυψη του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ThomasEdison, αλλά και την πολύ σημαντική ανακάλυψη του εμβολίου κατά της φυματίωσης από τον RobertKoch. Σε πολιτικό επίπεδο υπογράφηκε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, που έβαζε τέρμα στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και δημιουργούσε ένα νέο στάτους κβο στην ΝΑ Ευρώπη , την εισβολή και κατάληψη της Αιγύπτου από του Άγγλους και την δημιουργία σαν αντίβαρο της «Τριπλής Συμμαχίας» μεταξύ Γερμανίας, Αυστρίας και Ιταλίας. Την ίδια εποχή αναγείρεται ο πρώτος ουρανοξύστης στο Σικάγο!

Σχεδόν ένα αιώνα πριν, την περίοδο μεταξύ 1796 και 1803, η Ευρώπη και η Βόρεια Αφρική βρίσκεται στην δίνη των Ναπολεόντειων πολέμων.

Εκείνο που έχει να περιμένει η ανθρωπότητα από το πέρασμα του Ουρανού από το ζώδιο της Παρθένου είναι μια νέα βιομηχανική επανάσταση, που αυτή τη φορά θα έρθει μέσα από την εκρηκτική τεχνολογική πρόοδο. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα διαστημικά ταξίδια και τα ταξίδια στο χρόνο είναι πολύ πιθανό να γίνουν εφικτά, ενώ η ανθρωπότητα θα διαπνέεται από μια νέα πνευματικότητα.

Η απόλαυση της ζωής, ο σεβασμός της φύσης και η αγάπη και οι ανησυχίες για το περιβάλλον θα πάρουν νέες διαστάσεις, μέσα από πιο πνευματικά και ειλικρινή μονοπάτια. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα της προόδου και της ευμάρειας, ίσως να υπάρξει κάποια μορφή που θα υποκινήσει ένα κίνημα τύπου «χίπις», αλλά σε νεώτερη εκδοχή, ή κάποιος παράφρων ηγέτης που θα αποσκοπεί στην ανατροπή της κατεστημένης τάξης, δημιουργώντας εστίες ταραχών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Όπως γίνεται φανερό από τα πιο πάνω, η ανθρωπότητα θα συνεχίσει τους ασταθείς βηματισμούς της, ταλαντευόμενη μεταξύ πολέμου και ειρήνης, μεταξύ συντήρησης και προόδου, τρώγοντας τις σάρκες της, μια και αυτό είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης. Ωστόσο θα γίνουν εμφανή τα πρώτα ουσιαστικά σημάδια από το πέρασμα μας στην εποχή του Υδροχόου, με μια σταδιακά αυξανόμενη πνευματικότητα αλλά και μια αρχική επαφή με άλλες μορφές ζωής που εποικούν πλανητικά συστήματα του Γαλαξία μας, εγκαινιάζοντας έτσι μια εποχή εξωστρέφειας στον πλανήτη μας.
By astrologer Alinda Kanaki-D.Mitras
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια