Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκό με σοκολατένια Πασχαλινά αυγά

.
Περίσσεψαν σοκολατένια αυγά; Δες τι θα τα κάνεις
Όπως φαντάζεστε, τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται να πεταχτεί, και κυρίως η σοκολάτα, η οποία με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Σοκολατένια αυγά μεγάλα με δωράκια έκπληξη στο κέντρο, μικρότερα, τυλιγμένα με διάφορα χρωματιστά χαρτάκια και αλουμινοχαρτάκια, άλλα γεμιστά, άλλα κενά στη μέση και άλλα χρωματιστά. Κάθε χρόνο λογιών σοκολατένια αυγά μας περισσεύουν, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.
Αν θέλετε να φυλάξετε τη σοκολάτα των πασχαλινών αυγών για περισσότερο καιρό, η λύση είναι απλή. Λιώστε τα αυγά σε μπεν μαρί και μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε λαδόκολλα. Απλώστε τη σοκολάτα με μαρίζ ώστε να γίνει επίπεδη με πάχος περίπου 1 εκ. Κλείστε τη λαδόκολλα περιμετρικά για να μη χυθεί η σοκολάτα και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Κατόπιν, κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό. Η (ξανα)λιωμένη σοκολάτα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Απλώς θυμηθείτε ότι όσες φορές επαναλμβάνετε τη διαδικασία λιωσίματος και παγώματος, η σοκολάτα δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά στη συνταγή σας. Συνεπώς, μια φορά είναι αρκετή!
Μερίδες: 8-10
 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 30-45 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο Φαρίν απ
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. γάλα σκέτο
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 λωβό βανίλιας ή 8-10 σταγόνες υγρή βανίλια
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες)
4 αυγά
Σοκολατένια αυγά σπασμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
1. Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 4-5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
2. Χαμηλώνετε στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τη βανίλια.
4. Κλείνετε το μίξερ και ρίχνετε το μισό αλεύρι. Χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να το πάρει όλο και προσθέτετε το υπόλοιπο.
5. Κατεβάζετε τον κάδο και ρίχνετε μέσα τα σοκολατένια αυγά τα οποία έχετε σπάσει σε κομματάκια. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ
7. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα.
8. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει 10-15 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Αφήνετε να κρυώσει άλλα 30 λεπτά ακουμπισμένο σε μια σχάρα του φούρνου.

Tips:
– Στην φάση που ρίχνετε τα υγρά στην ζύμη, θα “κόψει”. Συνεχίστε κανονικά την διαδικασία.
– Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να την βουτυρώσετε και να την αλευρώσετε.
– Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζετε ένα μαχαίρι στο πιο ψηλό σημείο του. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
www.madameginger.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια