Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζύμη για κρέπες διαίτης

Σας αρέσουν οι κρέπες αλλά τις αποφεύγετε γιατί είναι παχυντικές;
Ποιος είπε ότι οι κρέπες είναι απαγορευτικές για όσους προσέχουν τη γραμμή τους;
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι διαίτης, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας.

Υλικά
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 λίτρο γάλα (1,5% λιπαρά)
Aλάτι
Eλαιόλαδο (1 περίπου κουταλάκι του γλυκού ανά κρέπα)

Εκτέλεση
Bάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε (η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά υγρή, σαν πηχτό γάλα). Aφήνετε τη ζύμη σας να μείνει έτσι για περίπου 40-50 λεπτά. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί. Pίχνετε 1/2 κουτάλα ζύμη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού με μια πολύ λεπτή στρώση. Mετά από περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, αφού βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάει εύκολα, γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, «γλιστρήστε» τη σ’ ένα πιάτο, που διατηρείτε ζεστό πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Mε τι να τη γεμίσετε
● 1 κουταλιά γιαούρτι (2% λιπαρά), μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά: 142 θερμίδες
● 1 κουταλιά τυρί κατίκι, μανιτάρια, μαρούλι, πιπεριά, ντομάτα: 154 θερμίδες
● 1 φέτα βραστή γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί του τοστ, ντομάτα: 168 θερμίδες
● 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά τριμμένα καρύδια: 168 θερμίδες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια