Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έλληνας ο νικητής του Μαραθωνίου στο Βόρειο Πόλο

Κρατώντας την ελληνική σημαία, εξαντλημένος και… παγωμένος έφτασε στον τερματισμό.
«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε, είμαι Έλληνας και αυτό δεν είναι το… κατάλληλο μέρος για εμένα. Είναι σα να τρέχει σε αγώνα στην έρημο ένας εσκιμώος»!
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Έλληνα δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Αργύρη Παπαθανασόπουλο, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στο Μαραθώνιο αγώνα του Βόρειου Πόλου (North Pole Marathon).
Κρατώντας την ελληνική σημαία στο ένα χέρι και με τον πάγο να έχει καλύψει το πρόσωπό του, ο Παπαθανασόπουλος έπεσε στον τερματισμό εξαντλημένος στα γόνατά του, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα, αφού κέρδισε τον Μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου, τον αγώνα που διεξάγεται στο βορειότερο σημείο της Γης.
Ο σπουδαίος δρομέας, που έχει τρέξει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, όπως την έρημο Σαχάρα, την Παταγονία, το Μπουτάν και την Κοιλάδα του Θανάτου (ΗΠΑ), τερμάτισε σε 4 ώρες 34 λεπτά 36 δευτερόλεπτα, σχεδόν μισή νωρίτερα από τον Μολδαβό Ντμίτρι Βολόσιν (5:03:26) και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Φιλντ (5:03:34).
Ο Παπαθανασόπουλος ξεπέρασε τους 46 αντιπάλους του και θερμοκρασίες που έφθαναν τους μείον 33 βαθμούς Κελσίου (27,4 βαθμοί Φαρενάιτ) για να κερδίσει τον «πιο κρύο Μαραθώνιο» του κόσμου.
North Pole Marathon
Provisional Results Men’s Marathon – Top 45:
1. Argyrios Papathanasopoulos (GRE) 4:34:36
2. Dmitri Voloshin (MDA) 5:03:26
3. David Field (AUS) 5:03:34..

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια