Μους σοκολάτας με φράουλες ☆.☃.✯

Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Προετοιμασία - παρασκευή: 20΄,
Αναμονή: 2 - 3 ώρες,
Κόστος γλυκού: 6,80 €

Υλικά (για 8 μερίδες):
300 γρ. φράουλες + λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ
με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ.
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύνουμε με τον καυτό πολτό την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη μους σε 8 μικρά ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για 2 - 3 ώρες.
Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φράουλες.

Related Posts