Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ουρανός στον Ταύρο 2018 (Προβλέψεις και για την Ελλάδα)

-Πότε φεύγει ο Ουρανός από τον Κριό;
-Πότε μπαίνει ο Ουρανός στον Ταύρο;
Στις 15 Μαΐου 2018 ο πλανήτης Ουρανός, εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου, όπου και θα μείνει
ώς τις 26 Απριλίου 2026 -οπότε ο Ουρανός μπαίνει στους Διδύμους.

-Τι σημαίνει η διέλευση Ουρανού στον Ταύρο;
Ο Ουρανός είναι πλανήτης των διομαδικών σχέσεων, ξεκάθαρα. Αφορά ιδιαίτερα τις επαφές μεταξύ ανθρώπινων ομάδων: αν ο Ερμής είναι οι καθημερινές, επιφανειακές συναναστροφές μας και η Αφροδίτη οι κάπως σταθερότεροι φίλοι-σύντροφοι, ο Ουρανός σημαίνει ακόμα περισσότερα για την κοινωνική μας υπόσταση : αφορά τα άτομα που αποτελούν τον «κόσμο μας». Είναι ο κοινωνικός μας κύκλος, η ομάδα που επιλέγουμε, οι φίλοι που διαλέγουμε να έχουμε ως δεύτερη οικογένεια τριγύρω μας, με κάποια διάθεση μονιμότητας. Σε αντίθεση με τη Σελήνη, που είναι η φυσική μας οικογένεια και σε αντίθεση με τον Κρόνο, που είναι η κοινωνία με την οποία «αναγκαστικά» συνυπάρχουμε- ο Ουρανός είναι η παρέα, το περιβάλλον, που εμείς, ελεύθερα δημιουργούμε για τον εαυτό μας. Δεν τους κρατάμε δίπλα μας επειδή «πρέπει, είναι ευγενικό, είναι αίμα μας» κλπ, αλλά τους χρειαζόμαστε κοντά μας διότι, μας κάνουν να νιώθουμε ο εαυτός μας. Είναι οι ομοϊδεάτες μας, εκείνοι που έχουν κοινά χόμπι, αξίες, πεποιθήσεις, στάσεις ζωής με εμάς, οπότε δεν χρειάζεται να προσποιηθούμε τίποτα μαζί τους. Είναι οι φίλοι-σύντροφοι-συνάδελφοι, που αποτελούν το οξυγόνο μας. Ευρύτερα, είναι οι συμπολίτες και συμπατριώτες, εκείνοι όμως με τους οποίους μοιραζόμαστε ίδια κοινωνικοπολιτική ιδεολογία-ίδια συμφέροντα.

Διευρύνοντας αυτή την έννοια, ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που αφορά την ελευθερία μας. Το χώρο που κινούμαστε, την επικράτεια. Μεταφορικά είναι επίσης, το εύρος εναλλακτικών επιλογών που έχουμε στη ζωή μας. Είναι ο πλανήτης των δεύτερων ευκαιριών, της επανάστασης σε οτιδήποτε κάνει κοιλιά και της νέας αρχής. Της απομάκρυνσης καταπιεστικών παραγόντων (αρνητικών φίλων, μελών οικογένειας, πάσης φύσεως αφεντικών, προσκολλημένων ερωτικών συντρόφων) από τη ζωή και το κεφάλι μας, και του καλωσορίσματος -της υποδοχής- νέων, πιο συμβατών ανθρώπων και πιο άνετων συνθηκών ζωής.

Ο Ουρανός στον Ταύρο, δεν μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σε θετικά υποσχόμενη θέση. Το ζώδιο του Ταύρου, αντιπροσωπεύει τη Γη, αντίθετο του Ουρανού. Ο Ταύρος εμποδίζει την αλλαγή, απαιτεί τα πράγματα και οι άνθρωποι να μείνουν όπως ακριβώς είναι. Δεν αφήνει παραθυράκια ανοιχτά, ούτε δίνει εναλλακτικές οδούς. Ο Ταύρος είναι συντηρητικός, ακόμα κι αν πρέπει να πιάσει μούχλα. Ο Ουρανός είναι από τη φύση του ένας «ευάερος πλανήτης», οπότε καταλαβαίνετε … Ο Ταύρος είναι ακραία υλιστής : το χρήμα είναι το παν. Επομένως η ελευθερία, στις περιπτώσεις που εξαρτάται από το χρήμα, δεν θα είναι εφικτή.

-Τι σημαίνει η διέλευση για τα 12 ζώδια;
Σε πολύ πρακτικό επίπεδο, και για να το κάνω εντελώς λιανά, οι άνθρωποι, οι κοινωνίες και οι χώρες που δεν έχουν χρήμα, δεν θα απολαύσουν ούτε την ατομική, ούτε τη συλλογική ελευθερία. Η ζωή θα είναι πολύ πρακτική και με έμφαση στις παραδοσιακές αξίες και πρακτικές : χωρίς περιθώρια υλοποίησης προοδευτικών ή εναλλακτικών θεωριών. Η οικονομική εξάρτηση της γενιάς από την προηγούμενη, δεν θα επιτρέψει την εξέλιξη των ατόμων με την ίδια ελευθερία και ανεξάρτητο πνεύμα. Συντηρητισμός και καταπίεση της σκέψης θα επικρατήσουν, αντί της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Οι καθημερινές μικροαπολαύσεις, ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε σήμερα, θα πάρουν τη θέση των μεγάλων προσωπικών οραμάτων για το αύριο… Η ζωή θα απλοποιηθεί κατά πολύ, δίνοντας την εντύπωση ότι επιστρέφουμε σε πρωτόγονες, χθεσινές μορφές της. Τα προϊόντα τεχνολογίας θα είναι απλησίαστα σε κόστος, ενώ η αυξανόμενη Οικολογική συνείδηση θα φέρει στο προσκήνιο το αίτημα της επιστροφής στη Φύση.

–Λέοντες, Υδροχόοι, (και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, Κριοί, Τοξότες, Ζυγοί, Δίδυμοι) θα δυσκολευτούν πολύ να ζήσουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται. Ακόμα και το να εξασφαλίσουν τις συνθήκες, μέσα στις οποίες θα είναι «ο εαυτός τους», μοιάζει ανέφικτο. Οικονομικά κυρίως, τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων, η συντήρηση που απαιτούν τα κτήματα, τα ακίνητα, τα δάνεια, δεν επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα στη ζωή. Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι, από δω και πέρα, τα αγαθά δεν «κτώνται», ούτε καν «τοις πιο μεγάλοις κόποις»..

–Σκορπιοί, Ταύροι, (και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Ιχθείς, Καρκίνοι), υποφέρουν από την ίδια μορφή προσωπικής πίεσης όσο και τα παραπάνω ζώδια, με την διαφορά ότι, είναι πιο πιθανό ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να πολεμήσουν πιο ζωηρά για τους στόχους τους. Μπορεί να κάνουν προσωπικές επαναστάσεις στη δουλειά, τον έρωτα, τις συναναστροφές, τον τρόπο σκέψης, και θα έχουν σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν, μικρές ή μεγάλες αλλαγές, λόγω της ψυχραιμίας και της προσαρμοστικότητάς τους.

– Προβλέψεις για την Ελλάδα (και τον κόσμο)
Η παρούσα διέλευση Ουρανού στον Ταύρο, είναι εξόχως αρνητικό αστρολογικό σημάδι για την Ελλάδα που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, κι έχει τον Ουρανό ως κυβερνήτη πλανήτη της.
Μπορούμε να υποθέσουμε ότι από τις 15 Μαΐου 2018 ώς το 2026, η χώρα θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επίμονα οικονομικά προβλήματα, που θα περιορίσουν έτι περαιτέρω την ελευθερία της. Δεν θα είναι σε θέση δηλαδή, να ασκεί ελεύθερα την πολιτική της βούληση, ούτε να απαγκιστρωθεί από τις «καταπιεστικές» δυνάμεις των Ευρωπαίων και ξένων εταίρων της (η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει στο ορθολογιστικό ζώδιο του Αιγόκερω). Δεν θα έχει καν την οικονομική δυνατότητα να επιλέξει με ποιούς θέλει να συνυπάρχει και σε ποιούς να πει «όχι». Πολλές εναλλακτικές επιλογές δεν θα υπάρξουν, καθώς ο Ταύρος προτιμά τον αυστηρό, λογικό, τετράγωνο «μονόδρομο». Η έννοια της δημοκρατικής διαπραγμάτευσης, μπορεί να φύγει από το μυαλό μας.

Η κατάσταση, όχι απλά δεν φαίνεται να οδεύει προς επίλυση και φως στο τούνελ, όπως είχαμε την πολυτέλεια να ελπίζουμε με τον «αισιόδοξο» (σε βαθμό απερισκεψίας), Ουρανό στον Κριό, το διάστημα 2011-2018. Αλλά, αντίθετα η κατάσταση θα οξυνθεί με τον πεισματάρη, ανυποχώρητο, ρεαλιστή Ταύρο, που ξέρει να τραβά τα άκρα. Ο Ταύρος είναι ο μεγάλος οικονόμος του ζωδιακού, που απαιτεί να κάνουμε αποταμίευση εξαρχής τις καλές μέρες, ώστε να υπάρχει απόθεμα για τις δύσκολες μέρες. Ο Ταύρος ευνοεί τις κοινωνίες και τις χώρες που είναι ικανές να προνοήσουν, να πάρουν τα μέτρα τους νωρίς, όπως «των φρονίμων τα παιδιά». Είναι ένας ακριβολόγος λογιστής, ένας αδηφάγος τραπεζίτης, ένας τζάνκι του χρηματιστηρίου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ευνοηθούν πολιτικά οι χώρες που είναι πρόθυμες να επιβάλλουν στους εαυτούς τους κανόνες λιτότητας, συγκράτησης και να τους ακολουθήσουν αγόγγυστα, χωρίς χαλάρωση. Χώρες που ανήκουν στα γήινα ζώδια : Αιγόκερως-Γερμανία, Αιγόκερως-Γαλλία, Αιγόκερως-Ισπανία, Αιγόκερως- Ευρωπαϊκή Ένωση, Αιγόκερως-Σλοβακία, Ταύρος-Ισραήλ, Παρθένος-Κίνα, Παρθένος-ΝΑΤΟ, Παρθένος-Πολωνία.

Ο Ουρανός, είναι πάντα ο πλανήτης που συμβολίζει τον ζωτικό μας χώρο.
Η Γη είναι το αισθητό έδαφος, με τα συμβατικά του όρια, όμως ο Ουρανός είναι η επικράτεια, το ευρύ πεδίο ελευθερίας κινήσεων, ο ζωτικός χώρος, η επικράτεια. Με τον Ουρανό στον Ταύρο, μπορούμε να ανησυχήσουμε για την εδαφική μας ακεραιότητα τα επόμενα 8 χρόνια, καθώς η διέλευση επηρεάζει αρνητικά τον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, (Ελλάδα-Υδροχόος, Κύπρος-Λέων), ενώ ευνοεί τον άξονα Ταύρος-Σκορπιός (Τουρκία-Σκορπιός). Οι απειλές που ως τώρα φαίνονταν αερολογίες και προβοκάτσιες, από τον Μάιο του 2018 μπορεί να αποκτήσουν σάρκα και οστά: ο Ταύρος είναι το ζώδιο των πράξεων, της πρακτικής εφαρμογής, των απόλυτων γεγονότων, που παίρνουν επίσημη σφραγίδα. Ίσως υλοποιηθούν επίσημες πράξεις στα χαρτιά, που θα έχουν μακραίωνες συνέπειες. Σίγουρα δεν θα είμαστε ανάμεσα στους ωφελούμενους.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, συμπληρώνουν το παζλ της συντηρητικοποίησης της επόμενης περίπου 10ετίας, για όλο τον κόσμο.

Όπως έχει επισημάνει η βρετανή αστρολόγος Jessica Adams, «θα υπάρξουν ιστορικές στιγμές μέσα στο 2018-26, όπου η Άλωση της Βαστίλλης θα μοιάζει συγκριτικά με πικ-νικ. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σχετίστηκε με την Γαλλική Επανάσταση, τη Βιομηχανική Επανάσταση, την Αμερικανική επανάσταση -και οι τρεις συνέβησαν το έτος κλειδί 1781. Πρόκειται να ζήσουμε από το 2018 την Τραπεζική Επανάσταση, την Οικονομική Επανάσταση, τη Νομισματική Επανάσταση. Θα ξεκινήσει ήρεμα, κάπου θα χαθεί και μετά θα επιτρέψει με τη μορφή θύελλας. Αναμενόμενη συμπεριφορά του Ταύρου. »

Να προσθέσω το τελευταίο ανησυχητικό σημάδι. Ο Ουρανός βρέθηκε στον Ταύρο την τελευταία φορά, μεταξύ 6 Ιουνίου 1934- 7 Αυγούστου 1941. Μας θυμίζει κάτι;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια