Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέρδισε με υγεία τον Θάνατο

Είναι απλά, ουσιαστικά κι επιστημονικά.
Ακολούθησε τα 50 tips κι απόλαυσε ποιοτική ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα
Σου έχουν πει ότι το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή είναι οι φόροι και ο θάνατος.
Για το πρώτο, πρέπει να βρεις έναν καλό λογιστή.
Για το δεύτερο, αρκεί να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο.
Η μάχη με το θάνατο κάποια μέρα θα χαθεί, αλλά ακολουθώντας τα παρακάτω tips είναι σίγουρο ότι θα πάει το ματς στην παράταση........

1. Πιες τουλάχιστον πέντε ποτήρια νερό την ημέρα
Επιστήμονες από το Loma Linda University απέδειξαν ότι οι άντρες που πίνουν την παραπάνω ποσότητα νερού έχουν 54% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο σε σχέση με αυτούς που πίνουν δύο ή λιγότερα ποτήρια νερό την ημέρα.

2. Κάνε διάλειμμα για να γελάσεις
Αν παρακολουθήσεις 15 λεπτά αστεία βίντεο στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή σου, θα βελτιώσεις κατά 50% τη ροή του αίματος από και προς την καρδιά σου, αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland. «Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να υπάρξουν θρομβώσεις στο κυκλοφορικό σου» λέει ο συγγραφέας της μελέτης, Michael Miller. Για την ημερήσια δόση σου μπορείς απλώς να κάνεις κλικ στο ebaumsworld.com.

3. Μην πας άρρωστος στη δουλειά
Μετά από έρευνα που κράτησε τρία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, οι άντρες που πήγαιναν στην εργασία τους κρυωμένοι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιακό επεισόδιο στο μέλλον σε σχέση με αυτούς που έμεναν στο κρεβάτι.

4. Πέτα το κάψιμο από το στομάχι
Η καούρα που δεν θεραπεύεται μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε καρδιακό έμφραγμα, σύμφωνα με μελέτη της International Journal of Cardiology. Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα οξέων στον οισοφάγο αυξάνουν την πιθανότητα να μπλοκαριστεί η ροή του αίματος προς την καρδιά μέχρι και 20%. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσέξεις τη δίαιτά σου. Μην κάνεις συνήθεια το κρασί, τους χυμούς και τα ανθρακούχα ποτά, τα οποία έχουν υψηλή οξύτητα και δίνουν τροφή στην καούρα, λένε ερευνητές από το South Carolina.

5. Ρίξε κακάο στο γάλα σου
Δεκαπεντάχρονη μελέτη Ολλανδών επιστημόνων απέδειξε ότι οι άντρες που κατανάλωναν ακριβώς 4 γραμμάρια κακάο την ημέρα την ημέρα είχαν τις μισές πιθανότητες να πάθουν καρδιακό έμφραγμα σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν λιγότερο. Η ποσότητα είναι τόσο μικρή, που μπορεί να χωρέσει σε κάθε δίαιτα.

6. Πες όχι στα επεξεργασμένα δημητριακά
Μετά από ανασκόπηση 53 μελετών, Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συστηματική κατανάλωση δημητριακών από επεξεργασμένους σπόρους μπορεί να αυξήσει την ινσουλίνη και να μειώσει την καλή χοληστερόλη στον οργανισμό σου - γεγονότα που αυξάνουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσεις κάποια καρδιοπάθεια στο μέλλον. Γι' αυτόν το λόγο, η καλύτερη επιλογή για το μπολ των δημητριακών σου είναι αυτά της ολικής άλεσης χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

7. Πάρε συμπλήρωμα μαγνησίου
Υστερα από έρευνα που κράτησε 18 ολόκληρα χρόνια, Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, οι άντρες που είχαν στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα μαγνήσιου, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάθε πιθανή αιτία σε σχέση με αυτούς που είχαν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Συζήτα με το γιατρό σου, για να σου δώσει το ανάλογο συμπλήρωμα.

8. Κάψε 1.100 θερμίδες την εβδομάδα
Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Duke University, αυτός είναι ο απαραίτητος όγκος θερμίδων που πρέπει να καις μέσω της άσκησης, για να αποφύγεις τη συσσώρευση λιπώδους ιστού γύρω από την κοιλιά σου, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την υπέρταση και τα καρδιακά προβλήματα. Μία έρευνα της British Medical Journal έδειξε ότι οι άντρες που προτιμούν να γυμνάζονται σε ομάδες καίνε μέχρι και 500 επιπλέον θερμίδες την εβδομάδα σε σχέση με αυτούς που γυμνάζονται μόνοι τους.

9. Ζήτα ημερήσια πολυβιταμίνη
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προστατεύσεις τη ζημιά στο DNA, η οποία προκαλεί καρκίνο.

10. Σήκωσε σίδερα
Επιστήμονες από το Michigan University ανακάλυψαν ότι οι άντρες που συμπληρώνουν τρεις ολοκληρωμένες ρουτίνες γυμναστικής την εβδομάδα, μετά από δύο μήνες έχουν χαμηλότερη διαστολική πίεση αίματος - κατά μέσο όρο οκτώ μονάδες. Αυτό είναι αρκετό για να μειώσεις την πιθανότητα να πάθεις εγκεφαλικό κατά 40% και καρδιακή προσβολή κατά 15%.
menshealth

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια