Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η 5άδα των πιο τοξικά επιβαρυμένων πόλεων στις ΗΠΑ

Η Φιλαδέλφεια, το Μπέικερσφιλντ και το Φρέσνο στην Καλιφόρνια μαζί με τη Νέα Υόρκη και το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα συνιστούν την πεντάδα των πιο επιβαρυμένων από τοξικά απόβλητα πόλεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη που ερευνά την ποιότητα του αέρα και του νερού στις μεγαλουπόλεις.
Η λίστα βασίστηκε σε δείκτες που αναφέρονται στην ύπαρξη περιοχών αποθήκευσης επικίνδυνων για την υγεία υλικών, στο
παρατηρητήριο της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα, στο παρατηρητήριο τοξικών αποβλήτων και στη μέτρηση του ποσοστού των επικίνδυνων υλικών, που ανακυκλώνονται πριν αποβληθούν ή όχι, από τις τοπικές βιομηχανίες και η αναφορά συντάχθηκε από τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας www.forbes.com, Μόργκαν Μπρέναν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η Φιλαδέλφεια -έδρα τουλάχιστον 50 μεγαλοεπενδυτικών εταιρειών- δεν έχει τον καλύτερο αέρα, άλλες πόλεις έχουν χειρότερο, ενώ το νερό είναι χαμηλής ποιότητας και υπάρχει στην ατμόσφαιρα βαρύ φορτίο τοξικών αποβλήτων.
Ο Μόργκαν αναφέρει στην έρευνά του ότι η υψηλή τοξική διάχυση σε μια πόλη δεν οδηγεί αυτομάτως στο συμπέρασμα ότι οι κάτοικοί της διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από καρκινοπάθειες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια