Bobby Flay: bobo salad

Υλικά:
Για τη Sherry Vinaigrette:
3 κ.σ. δυνατό ξίδι από λευκό κρασί
2 κ.σ μουστάρδα Dijon
Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
250 γρ. σαλάμι chorizo κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
4 φλιτζάνια ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, ρόκα κτλ)
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες (μεγάλες γύρω στις 8)
Κρουτόν
120 γρ. blue cheese

Εκτέλεση:
1) Ανακάτεψε το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο σε ένα μικρό μπολ
2) Πρόσθεσε αργά, αργά το λάδι ανακατεύοντας να γίνει η vinaigrette σου ένα σώμα
3) Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι και πρόσθεσε το chorizo να πάρει σκούρο χρυσαφένιο
χρώμα. Αφαίρεσε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί, να τραβήξει τα λίπη
4) Σε μια σαλατίερα ανακάτεψε τα πράσινα λαχανικά σου και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα vinaigrette και αλατοπιπέρωσε
5) Μοίρασε σε 4 μεγάλα πιάτα και σέρβιρε με τριμμένο blue cheese, το τραγανό chorizo και τα κρουτόν!

Related Posts