Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επιδότηση για φυσικό αέριο

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες στην Αττική «τρέχει» από αύριο 15 Φεβρουαρίου από την Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής.
Οι επιδοτήσεις ξεκινούν από 550 ευρώ για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας και κλιμακώνονται μέχρι 3.500 ευρώ για κεντρική θέρμανση μίας πολυκατοικίας ενώ παράλληλα η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να προσφέρει και το 2018 έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος έχουν ως εξής:
-Το πρόγραμμα επιδότησης ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης που θα υπογραφούν μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού (με ταυτόχρονη υποβολή δικαιολογητικών για την ένταξη στο πρόγραμμα).
-Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση της επιδότησης είναι η ενεργοποίηση εσωτερικής εγκατάστασης και η υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών προς την ΕΔΑ Αττικής το αργότερο έως και τις 30 Νοεμβρίου 2018.
-Η ΕΔΑ Αττικής, κατόπιν σχετικού αιτήματος του καταναλωτή, επιδοτεί μέρος του συνολικού κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου για κεντρικές ή αυτόνομες θερμάνσεις ενεργών κατοικιών, προς αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας. Το ύψος της επιδότησης διαμορφώνεται ως εξής:
  • Για κεντρική θέρμανση (πολυκατοικία) με εγκατεστημένη ισχύ πάνω από 200.000 kcal/h η επιδότηση είναι 3.500 Euro
  • Για κεντρική θέρμανση (πολυκατοικία) με εγκατεστημένη ισχύ 170.001-200.000 kcal/h, επιδότηση 2.800 Euro
  • Για κεντρική θέρμανση (πολυκατοικία) με εγκατεστημένη ισχύ 120.001-170.000 kcal/h, επιδότηση 2.000 Euro
  • Για κεντρική θέρμανση (πολυκατοικία) με εγκατεστημένη ισχύ 35.0001-120.000 kcal/h, επιδότηση 1.300 Euro
  • Για κεντρική θέρμανση (πολυκατοικία) με εγκατεστημένη ισχύ κάτω από 35.000 kcal/h, επιδότηση 550 Euro
  • Για αυτόνομη θέρμανση (μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία) ανεξαρτήτως ισχύος, η επιδότηση είναι 550 Euro
  • Και για αυτόνομη θέρμανση με ανυψωτική στήλη, ανεξαρτήτως ισχύος, επιδότηση 550 Euro
-Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου.
- Το επιδοτούμενο ποσό αποδίδεται από την ΕΔΑ Αττικής στον ανάδοχο εγκαταστάτη (ή/και προμηθευτή εξοπλισμού) για την κατασκευή εσωτερικής εγκατάστασης, μετά την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών, τις διαδικασίες ελέγχου και την έκδοση άδειας χρήσης φ.α..
- Η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου με την ΕΔΑ Αττικής που θα υπογραφούν από τις 15 Φεβρουαρίου 2018 και μετά (σ.σ. δηλαδή δεν είχαν έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2018 σε ισχύ σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου).
- Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με την υποβολή προς την ΕΔΑ Αττικής των δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα.
- Η επιδότηση ισχύει για κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται. Στην περίπτωση αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένου διαμερίσματος σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία η κατοικία πρέπει να φέρει πρόσφατο εκκαθαριστικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος (τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία σύμβασης σύνδεσης).
-Η επιδότηση δεν ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επαγγελματιών (κατασκευαστές ή με οποιοδήποτε επαγγελματικό ΑΦΜ) ή για συμβάσεις σύνδεσης σε κτήρια υπό ανέγερση.
Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα «τρέχει» το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επιδότηση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής με τιμή ζώνης κάτω από 1200 ευρώ το τετραγωνικό των Δήμων Πειραιώς, Ασπροπύργου, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νέων Λιοσίων (Ιλίου), Ελευσίνας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια