Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ινδία: Πιο πολλά κινητά παρά τουαλέτες

Οι Ινδοί που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα, αποκαλύπτει έρευνα του ΟΗΕ για τους τρόπους βελτίωσης των υγειονομικών υποδομών στον κόσμο.

Στην Ινδία από το 1,2 δισεκατομμύριο κατοίκους, τα 563,73 εκατομμύρια είναι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Αλλά μόνον 366 εκατομμύρια, δηλαδή ποσοστό 31% είχε πρόσβαση σε τουαλέτα,επισημαίνει η έρευνα του Πανεπιστημίου του ΟΗΕ, ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού οργανισμού που λειτουργεί υπό τον ΟΗΕ και την ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Είναι τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι στην Ινδία, μια χώρα αρκετά πλούσια σήμερα, ο μισός πληθυσμός περίπου να έχει κινητό τηλέφωνο, και οι περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς να μην έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα, είναι θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας», σχολίασε ο διευθυντής του οργανισμού Ζαφάρ Αντίλ.
Σε ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να επενδυθούν περίπου 358 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιτευχθεί ο στόχος για την ανάπτυξη, του ΟΗΕ, που αποσκοπεί στη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που ζουν χωρίς να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον Αντίλ, οι κατάλληλες υγειονομικές εγκαταστάσεις «σώζουν ζωές, ιδιαίτερα των νέων, βελτιώνουν τη ζωή και βοηθούν, περισσότερο από κάθε άλλη επένδυση, την Ινδία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση, να βγουν από τη φτώχεια». Με βάση την έρευνα του Πανεπιστημίου του ΟΗΕ, η κατασκευή μιας τουαλέτας στοιχίζει κατά μέσον όρο 300 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των εργασιών. Κάθε δολάριο που ξοδεύεται για τις υγειονομικές υποδομές επιτρέπει την εξοικονόμηση ως και 34 δολαρίων κυρίως στις δαπάνες στην υγεία και τον αγώνα κατά της φτώχειας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια