Ταούκ κιοκσού

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά
Για 4-6 άτομα
Υλικά
το ξύσμα από 1 βανίλια ξυλάκι
350 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλα για πασπάλισμα
1 λίτρο πλήρες γάλα
600 γραμμάρια ρυζάλευρο
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 στήθος κοτόπουλο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε το ρυζάλευρο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν βράζοντας ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και ξύνουμε τη βανίλια.
Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 10 λεπτά.
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 - 25 λεπτά μέχρι να λιώνει.
Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ με τρεις κουταλιές από την κρέμα μας.
Τα χτυπάμε καλά για να γίνουν αλοιφή και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα, την οποία ξαναχτυπάμε με το μίξερ για τρία λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα μας σ' ένα ταψί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Με μια σπάτουλα σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλίζοντας το με αρκετή κανέλα.

Related Posts