Χρονιά του Σκύλου 2018

Την χρονιά του Σκύλου θα διανύσουμε φέτος σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο.
Η χρονιά του Σκύλου ξεκινά στις 16 Φεβρουαρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 4 Φεβρουαρίου 2019.
Αυτοί που γεννήθηκαν τις χρονιές 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 είναι όσοι ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο. Μερικές από τις πιο λαμπερές αντιπροσωπευτικές προσωπικότητες είναι οι: Ουίνστον Τσόρτσιλ, Μπιλ Κλίντον, Βολτέρος, Marcel Proust, Πρίγκιπας William, Madonna, Jennifer Lopez και Uma Thurman.

Σύμφωνα με τους αστρολόγους, είναι η Χρονιά του Σκύλου Γιν, δηλαδή στο στοιχείο της γης. Αυτό ερμηνεύεται ως μια χρονιά με ανατροπές, ιδίως όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς ο διάλογος και η αλληλεγγύη κατατάσσονται ως χαρακτηριστικά που ανήκουν στο ζώδιο του Σκύλου, όσοι φερθούν εγωιστικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν έντονες αντιδράσεις. Η τάση, άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει.
Οι προβλέψεις, λοιπόν, υποδεικνύουν ότι φέτος θα είναι χρονιά της δράσης (αμφέβαλλε κανείς;) και ό,τι παρότι θα φέρει θετικές εξελίξεις, θα είναι μολαταύτα εξαντλητική – ποτέ όμως, βαρετή.
Είμαι σε εγρήγορση
Διότι υπάρχει βία παγκοσμίως,να γιατί είμαι εδώ
Να ακούσω τα παράπονα, τις διαφωνίες, και να απορρίψω τους φόβους σας
Για να σας οδηγήσω σε έναν πιο ήσυχο χρόνο
Για να προστατεύσω ότι είναι αγνό και να εξαλείψω το έγκλημα
Για να υπερασπίσω τους αδύναμους είναι το παιχνίδι μου
Υπόσχομαι να προχωρήσω στο όνομα του Θεού
Το όραμά μου είναι σταθερό σε πράξεις δεινότητας
Η πρόθεσή μου είναι να σταματήσω τους εχθρούς
Υποστηρίζω την τιμή, τη δικαιοσύνη και το δίκαιο παιχνίδι
Και δεν θα με σταματήσει σε τίποτα μέχρι να δοθεί μια λύση
Είμαι ο σκύλος.
Το 2018 είναι η χρονιά του σκύλου, του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου. Το ζώδιο των σκυλιών λέγεται ότι αντιστοιχεί στο δυτικό ζώδιο του Υδροχόου, ζώδιο του ιδεαλισμού και της φιλίας. Και όταν η ανθρώπινη φιλία δεν είναι επαρκής, ή τα οικονομικά δεινά, μειώνουν τους σκοπούς μας, ο σκύλος είναι πάντα πιστός. Με μια μεγαλύτερη έννοια το ζώδιο του σκύλου συνδέεται με τη γενναιοδωρία και την αφοσίωση για το μέγιστο καλό.
Ο σκύλος είναι ο φύλακας του σπιτιού και της εστίας, και εκείνοι που γεννήθηκαν σε αυτή την κινεζική χρονιά προσπαθούν να προστατεύσουν τα δικαιώματα του κόσμου και να υπηρετούν καλύτερα την πρόοδο για όλους.
Η καλύτερη στιγμή της ημέρας του σκυλιού είναι μεταξύ 7:00 και 9:00 μ.μ., καθώς αναζητούν ένα μέρος για να είναι ήσυχοι και να είναι σε επιφυλακή όπου μπορούν γρήγορα να προειδοποιήσουν τους άλλους για τα όποια προβλήματα προκύψουν. Τα κουνέλια, οι τίγρεις και τα άλογα είναι πιθανό να είναι ενεργά φέτος και θα διαδραματίσουν εξέχοντα ρόλο στη ζωή των σκύλων.

Το 2018 ειναι Καλή χρονιά για: Τίγρη, Άλογο, Φίδι – Μετά από το 2017 που ήταν το έτος του Κόκορα, πολλοί τίγρεις τελικά θα αισθάνονται ελεύθεροι και άνετοι, όπως και οι Τίγρεις φίλοι τους, αλλά και το σοφό και ευέλικτο φίδι.

Μικτή χρονιά για τους: Δράκους, Σκύλους, το Κουνέλι, τον Πίθηκο,τον Αρουραίο, τα Πρόβατα – οι Δράκοι μπορεί να γκρινιάζουν ότι πιέζονται καθώς και οι Αρουραίοι να νιώθουν νευρικοί για την πτώση τους σε σύγκριση με τον προηγούμενο έτος 2017. Επίσης τα ευαίσθητα Κουνέλια μπορεί να χάσουν την άνεση τους,μέχρι το το πνεύμα των Χοίρων να αναλάβει το 2019. Οι έξυπνοι δημιουργοί, όπως οι Πιθήκοι και τα Κατσίκια, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την εργατική αντίληψη του ότι ο Σκύλος τείνει να αγαπά και να σέβεται.

Δύσκολο Έτος: Βόδι, Κόκορα, Γουρούνι – τα Βόδια και οι Κόκορες θα χρειαστεί να δείξουν περισσότερη ευελιξία για να ανταποκριθούν στις απαιτητικές πνευματικές απαιτήσεις των Σκύλων ενώ οι χαλαροί Χοίροι με την εύκολη και ευχάριστη στάση τους δεν θα πάνε και πολύ μακριά με τις συμβατικές συνταγές τους.

Σε πολιτικο επίπεδο, θα υπάρχει μια αναμονή, μια περίοδος παρακολούθησης και επίβλεψης των γεγονότων και όλοι θα είναι σε ετοιμότητα. Οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να βγει εκτός παιχνιδιού, και έξω από την αγέλη, χωρίς καμμιά δικαιολογία θα διωχθεί. Πρόκειται για ένα έτος δικαιοσύνης και θεμιτού παιχνιδιού.
Χώρες ανά τον κόσμο ίσως θα πρέπει να φέρουν πίσω στο σπίτι τους τα στρατεύματά τους για να προστατεύσουν και να υπηρετήσουν τα δικά τους πάτρια εδάφη. Φέτος είναι η στιγμή να αναζωογονηθείτε και να προετοιμαστείτε όλοι για την τελική αναμέτρηση, που θα απειλήσει τον πλανήτη περιβαλλοντικά, οικονομικά, ιατρικά ή μέσω της τρομοκρατίας. Το σύνθημα του σκύλου θα είναι «προετοιμαστείτε για να προστατεύσετε αυτό που είναι πολύτιμο».

Σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και, ως εκ τούτου, σε ετοιμότητα για να προστατευτούμε. Με την προσκόλληση στα βασικά και την αποφυγή στο να παρεκτρεπόμαστε σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, μπορούμε να προσυπογράψουμε ένα καλύτερο μέλλον. Οι χώρες που επιθυμούν να γίνουν αυστηρότερες για να μειώσουν το παγκόσμιο έλλειμμα θα είναι εκείνες που θα έχουν πρόοδο κατά τη διάρκεια του έτους του σκύλου. Θα απαιτηθεί όμως πραγματική σκληρή δουλειά και σοβαρή δέσμευση σε συνδυασμό με πνευματικές και σωματικές προκλήσεις.

Οι μεγάλες προκλήσεις του 2018 θα προκληθούν από μια συνολική περιορισμένη ευελιξία που θα μειώσει τις πιθανότητες για κάποια μεγαλύτερη επιτυχία. Ο πλανήτης Γη υφίσταται πολλές αλλαγές που θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν το μέλλον. Με τη διέλευση του Πλούτωνα να κινείται μέσα στον αστερισμό του Αιγόκερω, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε φυσικές αλλαγές που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν όλο τον κόσμο. Μάρτιος, Απρίλιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος θα υπόκεινται σε γεγονότα που θα αλλάξουν το μέλλον.

Το έτος του σκύλου της γης, θα μπορούσε να αποτελέσει καμπή στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Donald Trump είναι γεννημένος στο έτος του σκύλου και ενώ ο σκύλος είναι γενικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, έχει επίσης και μια σκοτεινή πλευρά. Η σκοτεινή πλευρά εκείνων που γεννιούνται κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου είναι ότι είναι ευέξαπτοι και θυμώνουν γρήγορα, επικριτικοί σε άλλους, πεισματάρηδες και δεν παίρνουν συμβουλές, δείχνουν υπερευαισθησία στην κριτική. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Είναι βαθιά πιστοί στις οικογένειές τους, τους φίλους τους και τους υποστηρίζουν. Τα «σκυλιά» ωστόσο είναι απλά (ειλικρινά λένε ότι σκέφτονται), φιλικά και αισθάνονται βαθιά υπεύθυνοι για την ευημερία των άλλων. Σκεφτείτε τους σκύλους για μια στιγμή. Όταν αντιμετωπίζονται άσχημα από τους ξένους, θα δαγκώσουν.

Ανεξάρτητα από το πόσο φιλικοί και αφοσιωμένοι είναι, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου επιτίθεται σε άλλους και οι επιθέσεις αυτές μπορούν να είναι αποτέλεσμα των εντολών του κυρίου τους ή απλώς θέμα αυτοσυντήρησης ή θυμού. Ο Donald Trump γεννήθηκε το έτος του σκύλου. Αυτό τον κάνει αρχηγό, αλλά τον κάνει και επιθετικό. Το στοιχείο της φωτιάς δυσκολεύει τον εαυτό του να ελέγχει τα συναισθήματά του και η επιθυμία του να κυριαρχεί σε άλλους θα είναι πολύ έντονη.
Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση όσο αφορά στην ενέργεια του σκύλου. Αυτό σημαίνει ότι αν και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει όπως εκείνα της φιλικότητας,της πίστης και της εξυπηρέτησης θα αυξηθούν, έτσι και τα χαρακτηριστικά της επίθεσης (δαγκώματος),της διαμάχης, της μάχης και της επαναστάσεως όταν η κατάσταση δεν θα είναι πλέον ανεκτή. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να διατηρήσει τη θέση του και να πάρει αυτό που θέλει. Αυτό, σχεδόν βέβαια, θα έχει ως αποτέλεσμα τις συγκρούσεις και το χάος.

Η σημερινή πολιτική ατμόσφαιρα, όπου πολλοί άνθρωποι τείνουν να χλευάζουν τον Πρόεδρο Τραμπ, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια έκρηξη θυμού άνευ προηγουμένου, τόσο έντονη ώστε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο και άλλα ανούσια γεγονότα.
Τα έτη σκυλιών είναι η αρχή πολλών επαναστάσεων.
ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ
ΚΡΙΟΣ (Δυτικά) ΔΡΑΚΟΣ (Ανατολικά) (Μαρτίου 21-19 Απριλίου)
Δεν μπορείτε να κάνετε κανένα λάθος φέτος – πλήρως προετοιμασμένοι από την εμπειρία του παρελθόντος και έτοιμοι για δράση με ταχύτητα αστραπής. Θα έχετε εντυπωσιακές ιδέες και λύσεις σε ό,τι χρειάζεται να γίνει. Το πάθος θα σας οδηγήσουν εκεί που θέλετε.
Αγάπη: ένα έτος για δέσμευση
Χρήματα: οι επενδύσεις θα φέρουν υψηλές αποδόσεις
Υγεία: η άσκηση θα αποδώσει
Καλύτεροι μήνες του έτους: Μάρτιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Δεκέμβριος.
Τι πρέπει να επιδιώξετε: την αριστεία στην απλούστερη μορφή της
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 5, 13, 27, 33, 39, 45

ΤΑΥΡΟΣ (Δυτικά) ΦΙΔΙ (Ανατολικά) (20 Απριλίου-20 Μαΐου)
Θα έχετε την τάση να αντιδράτε υπερβολικά, με αποτέλεσμα να οδηγείστε σε άσκοπους αγώνες εξουσίας και καθυστερήσεις φέτος. Η πίστη, η τήρηση και η συμβολή στη μεγάλη εικόνα θα είναι ο σωτήρας σας. Προσοχή, διπλωματία και αφήνοντας άλλους να μιλήσουν εξ ονόματός σας, θα σας βοηθήσουν πολύ περισσότερο από το να προσπαθήσετε να ελέγξετε τα πάντα μόνοι σας.
Αγάπη: Υποχωρήσεις, συμβιβασμός ή μπορεί να αντιμετωπισετε μοναξιά
Χρήματα: οι δραστικές αλλαγές θα φέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια
Υγεία: η εξάντληση και το άγχος ισοδυναμούν με χαμηλή αντίσταση
Καλύτεροι μήνες του έτους: Ιανουάριος, Μάρτιος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: την εμπιστοσύνη, την πνευματικότητα, τη διάκριση
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 5, 8, 19, 23, 38, 43

ΔΙΔΥΜΟΙ (Δυτική) ΑΛΟΓΟ (Ανατολή) (21 Μαΐου-20 Ιουνίου)
Η λιγότερο ταλαντευόμενη στάση σας σε συνδυασμό με τη δύναμη σας θα σας φέρει την πολυαναμενόμενη ανταμοιβή που περιμένατε. Μια ισχυρότερη αίσθηση του τι πραγματικά θέλετε να εξερευνήσετε και να ολοκληρώσετε φέτος θα σας κρατήσει σε καλό δρόμο. Παρόλο που όλα δεν θα λειτουργούν τελεια, αυτές οι μικρές δυσκολίες θα ανοίγουν το μυαλό σας σε νέες εναλλακτικές λύσεις.
Αγάπη: οι φιλίες θα είναι πιο σημαντικές
Χρήματα: η σκληρή δουλειά θα πληρώσει τους λογαριασμούς
Υγεία: ο τραυματισμός είναι πιο πιθανός από την ασθένεια
Καλύτεροι μήνες του έτους: Μάρτιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: συγκράτηση, υπομονή, προώθηση
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 2, 7, 22, 35, 38, 42

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Δυτικά) ΠΡΟΒΑΤΟ (Ανατολή) (21 Ιουνίου-22 Ιουλίου)
Το έτος 2018 μπορεί να ειναι αρκετά αγχωτικό,αλλά όχι επειδή τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλετε. Θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε ώστε να προσπαθείτε να εργαστείτε για να φθάσετε στην καρποφορία και με τη σειρά σας θα έχετε δύσκολες ώρες ώστε να αποφασίσετε τι ειναι αυτό που παίρνει την ύψιστη προτεραιότητα στη ζωή σας. Δεν υπάρχει χρόνος για να χαλαρώσετε.
Αγάπη: η κοινωνικοποίηση και τα ταξίδια θα οδηγήσουν σε ρομαντικές σχέσεις.
Χρήματα: τα μετρητά θα έρθουν σε εσάς με ασυνήθιστα μέσα και τρόπους
Υγεία: πάρα πολλά από το οτιδήποτε θα καταλήξουν να σας προκαλούν προβλήματα
Καλύτεροι μήνες του έτους: Ιανουάριος, Μάρτιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: αλλαγή, ανάπτυξη, μεγαλύτερη λεπτομέρεια
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 6, 18, 21, 33, 34, 48

ΛΕΩΝ (Δυτικά) ΜΑΪΜΟΥ (Ανατολή) (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)
Θα αντιμετωπίσετε ευθύνες, προθεσμίες και αντιπαραθέσεις. Όλα όσα κάνετε θα μετρήσουν και θα πρέπει να εκτελεστούν με μεγάλη λιτότητα και ακρίβεια. Αυτό θα είναι το έτος για να επανεκτιμήσετε και να εξαλείψετε ότι δεν είναι σημαντικό, ώστε να μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο και να καλλιεργήσετε αυτό που ειναι πιο σημαντικό για σας.
Αγάπη: υπερβολική, συναισθηματική, εκτός ελέγχου
Χρήματα: η ξαφνική αλλαγή της τύχης κατευθύνεται προς το δρόμο σας
Υγεία: οικοδομήστε δύναμη και διατηρήστε την καλή υγεία
Καλύτεροι μήνες του έτους: Μάιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Δεκέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: την ανοικοδόμηση, την υπευθυνότητα, τον ρεαλισμό
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 8, 13, 22, 26, 40, 42

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (Δυτικά) ΚΟΚΟΡΑΣ (Ανατολικά) (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)
Είναι η χρονιά για να βάλετε τα προβλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην άκρη, για να δοκιμάσετε και να κάνετε την απαραίτητη αλλαγή ώστε να έχετε καλύτερες ευκαιρίες και ένα πιο προσοδοφόρο μέλλον. Θα ευδοκιμήσετε στην πρόκληση, αλλά μην αφήσετε την επιτυχία να σας πάρει τα μυαλα. Προσέξτε στους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές.
Αγάπη: θα ερωτευτειτε ξαφνικά και το αντίθετο.
Χρήματα: η τεμπελιά θα οδηγήσει σε απώλεια
Υγεία: είναι δύσκολο να εντοπιστούν ασθένειες που προκαλούνται από κόπωση και ανησυχία
Καλύτεροι μήνες του έτους: Ιανουάριος, Μάιος, Ιούλιος, Νοέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: την επίλυση, τη συντήρηση, την ηρεμία
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 1, 4, 18, 23, 39, 46

ΖΥΓΟΣ (Δυτικά) ΣΚΥΛΟΣ (Ανατολή) (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου)
Οι προβολείς και τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πανω σας,είναι πολυ φιλική η χρονιά για σας φέτος, οπότε μην αποφεύγετε να είστε το επίκεντρο της προσοχής. Ακολουθήστε με εμπιστοσύνη και ανεξαρτησία. Μπορείτε να αναπτύξετε προηγούμενες δημιουργικές έννοιες,γνωρίζοντας ότι τελικά θα είστε επιτυχείς.Τίποτα δεν θα είναι αδύνατο για να ξεπεράσεις.
Αγάπη: η συντροφιά θα πάρει μια εντελώς νέα έννοια
Χρήματα: εργάζονται σκληρά και θα λάβετε χρήματα; επενδύστε αλλά όχι μόνο θα κερδίσετε αλλά και θα χάσετε.
Υγεία: δεν θα υπάρχει ανησυχία.
Καλύτεροι μήνες του έτους: Ιανουάριος, Μάρτιος, Ιούνιος, Αύγουστος, Δεκέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: ιδεαλισμός, καλοσύνη, θέληση
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 10, 14, 26, 33, 42, 46

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (Δυτικό) ΧΟΙΡΟΣ (Ανατολή) (23 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου)
Ήρθε η ώρα να αντιμετωπισετε τις ευθύνες σας.Αν χρονοτριβειτε αυτό θα κρατήσει πίσω και θα δημιουργησει καθυστερησεις όταν έχετε τόσες πολλές δυνατότητες για να κερδίσετε. Εάν δεν είστε και τόσο πρόθυμοι ώστε να κάνετε τα πράγματα να λειτουργησουν και να πραγματοποιηθουν όπως πρεπει η θέλετε, σκεφτείτε μια εναλλακτική, ένα σχέδιο Β.
Αγάπη: θα σας φέρει τη δύναμη που χρειάζεστε για να προχωρήσετε
Χρήματα: θα έρθουν μέσα από δημιουργικά μέσα αλλά και θα τα φευγουν εξίσου γρήγορα
Υγεία: θα παραμείνετε σε καλή κατάσταση και θα αποφύγετε τραυματισμους
Καλύτεροι μήνες του έτους: Ιανουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Σεπτέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: να ελέγχετε τα συναισθήματα σας, να προστατεύετε τα συμφέροντα σας.
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 7, 20, 29, 35, 38, 44

ΤΟΞΟΤΗΣ (Δυτική) ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ (Ανατολή) (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)
Δεν θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε ή να αξιολογήσετε αν τα πράγματα είναι καλά ή άσχημα. Μια σειρά από αλλαγές και απροσδόκητα γεγονότα θα σας οδηγήσουν σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις φέτος. Θα είναι η εμπιστοσύνη, η τιμή και το δίκαιο παιχνίδι που θα μετρούν και, αν είστε ειλικρινείς,η αναγνώριση θα είναι η ανταμοιβή σας.
Αγάπη: η καρδιά είναι ένας μοναχικός κυνηγός – κάνετε μια δέσμευση
Χρήματα: θα σας έρθουν απροσδόκητα
Υγεία: λάβετε προφυλάξεις – ένας μεταδοτικός ιός είναι ο εχθρός σας
Καλύτεροι μήνες του έτους: Μάρτιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Οκτώβριος
Τι θα πρέπει να επιδιώξετε: γρήγορη ανταπόκριση, η οποία θα φέρει την τάξη μέσα από το χάος.
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 3, 8, 21, 35, 39, 48

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (Δυτικά) ΒΟΔΙ (Ανατολή) (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)
Η ανησυχητική σας φύση θα είναι ο προστάτης σας. Επομένως να είστε προετοιμασμένοι να αναλάβετε οποιαδήποτε πρόκληση. Η απαισιοδοξία σας δεν θα αποφέρει καρπούς – αντίθετα, τίποτα δεν θα αποδειχθεί τόσο κακό και δύσκολο όπως περιμένετε. Ο στόχος σας είναι να μην έχετε τύψεις.
Αγάπη: μην αφήνετε την αγάπη να σας κοστίσει οικονομικά
Χρήματα: χρήματα που θα εξοικονομηθούν τα οποία έχετε κερδίσει.
Υγεία: το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους σωματικά και πνευματικά προβλήματα
Καλύτεροι μήνες του έτους: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: τελειότητα, επαγρύπνηση, ειλικρίνεια
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 8, 15, 19, 26, 33, 46

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (Δυτικά) ΤΙΓΡΗΣ (Ανατολικά) (20 Ιανουαρίου -18 Φεβρουαρίου)
Η επιλογή είναι δική σας: Μπορείτε να πάτε ενάντια στο ρεύμα και να καταλήξετε και πάλι απο την αρχή ή μπορείτε να μάθετε να κάνετε συμβιβασμούς και να κάνετε τις επιλογές σας με σύνεση ώστε να επιτύχετε τους στόχους που ορίσατε. Η φετινή χρονιά δεν ειναι ότι πρεπει να καταβάλλετε προσπάθειες για να πετυχετε τα σχέδια σας αλλά πρόκειται για να κάνετε τη διαφορά και να πρωτοτυπησετε. Η στρατηγική και η διπλωματία θα μετρήσουν και η παρορμητική ενέργεια ή η εξέγερση θα οδηγήσουν σε προβλήματα.
Αγάπη: θα είστε μεταξύ του να στεριώσετε σε μια σχέση αλλά και θα πρεπει να διατηρήσετε την ελευθερία σας που ειναι σημαντικη για σας.
Χρήματα: επιλέξτε μια μοναδική καριέρα και ευημερήστε
Υγεία: η υπερβολή θα είναι ο εχθρός σου
Καλύτεροι μήνες του έτους: Μάρτιος, Απρίλιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Δεκέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: την ευημερία, να μείνετε έξω απο τα προβλήματα, την ισορροπία
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 2, 16, 25, 38, 43, 47

ΙΧΘΕΙΣ (Δυτικά) ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ (Ανατολικά) (19 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου)
Μπορεί να οδηγείστε προς μεγαλύτερες ευκαιρίες, αλλά δεν θα έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτη ειναι μια χρονιά με γρήγορους ρυθμούς που θα χρειαστεί την μέγιστη προσοχή σας. Η ταλάντωση, η ενασχόληση και η πραγματοποίηση των πράξεων σας θα είναι αυτό που θα κληθείτε να κάνετε. Η σκληρή δουλειά θα ανταμειφθεί και θα σχετίζεται άμεσα με το κατα πόσο μακριά θα πάτε φέτος.
Αγάπη: ταραγμένα νερά εξαιτίας της αναποφασιστικότητας ή αλλαγής της καρδιάς
Χρήματα: οι πιο απίθανες επενδύσεις θα σας δώσουν αρκετά
Υγεία: φυσικοί περιορισμοί – προστατεύστε την καρδιά σας
Καλύτεροι μήνες του έτους: Ιανουάριος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Νοέμβριος
Τι πρέπει να επιδιώξετε: επίλυση, συντονισμός, προσέγγιση
Οι τυχεροί αριθμοί σας: 17, 21, 30, 35, 42, 44

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Γενικότερα η χρονιά του Σκύλου είναι τα έτη 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946, 1934, 1922, 1910.

2006 Χρονιά του Πύρινου Σκύλου
Η Πάτρα γίνεται πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Αρχίζουν να εκδίδονται τα νέα ψηφιακά διαβατήρια στην Ελλάδα.
Ισχυρή σεισμική δόνηση γίνεται αισθητή σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 13:34. Το μέγεθος του σεισμού είναι 6,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χανίων και Κυθήρων.
Παραιτείται ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Τουλάχιστον 345 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται, καθώς ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια τελετουργίας σε γέφυρα της πόλης Μίνα, ανατολικά της Μέκκας, όπου τελειώνει το πενθήμερο προσκύνημα των μουσουλμάνων.
Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της αποκτά η Χιλή.
Μέγα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτεται σε κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.
Στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά του Λιβάνου.
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Διενεργούνται στην Ελλάδα δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

1994 Χρονιά του Ξύλινου Σκύλου
Στη Βενεζουέλα, 100 άνθρωποι σκοτώνονται από πυρκαγιά που έβαλε σε φυλακές του Μαρακαΐμπο ομάδα εξεγερθέντων Ινδιάνων.
στην οδό Θουκυδίδη της Αγλαντζιάς, πληρωμένος πράκτορας[εκκρεμεί παραπομπή] των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους δολοφόνησε, με πέντε πυροβολισμούς πιστολιού, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν Θεόφιλο Γεωργιάδη στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου του, έξω από το σπίτι του
Δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα F-15 κατέρριψαν κατά λάθος δύο ομοεθνή στρατιωτικά ελικόπτερα στο Βόρειο Ιράκ, επιφέροντας το θάνατο στους 26 επιβαίνοντες.
Εγκαινιάζεται το τούνελ της Μάγχης
Ο διεθνής Κολομβιανός ποδοσφαιριστής Αντρές Εσκομπάρ δολοφονείται άγρια στο Μεδεγίν της Κολομβίας. Αιτία της δολοφονίας το αυτογκόλ που σκόραρε στον αγώνα Η.Π.Α.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στο χωριό Μπελογιάννης, στη Βουδαπέστη, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως ελληνικής καταγωγής, πολιτικοί πρόσφυγες
Πραγματοποιείται στο Αλγέρι αεροπειρατεία στην πτήση 8969 της Air France. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, σκοτώνονται τρεις επιβάτες καθώς και οι τέσσερις τρομοκράτες
Ο Μπόρις Γέλτσιν διατάσσει την εισβολή του Ρωσικού στρατού στην Τσετσενία.

1982 Χρονιά του Υδάτινου Σκύλου
Ψηφίστηκε στην Ελλάδα νόμος για την καθιέρωση του πολιτικού γάμου ως ισόκυρου με τον θρησκευτικό
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύεται με όσκαρ για τη μουσική της ταινίας Οι Δρόμοι της Φωτιάς.
Πόλεμος των Φώκλαντ: η Αργεντινή εισβάλλει στα νησιά Φώκλαντ.
Το Ισραήλ ολοκληρώνει την αποχώρησή του από τη Χερσόνησο του Σινά.
Πόλεμος των Φώκλαντ: Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο βυθίζει το αργεντίνικο καταδρομικό Στρατηγός Μπελγκράνο.
57 άτομα σκοτώνονται από πυροβολισμούς πρώην αστυνομικού στην επαρχία Γκιόνγκσανγκναμ-ντο της Νότιας Κορέας.
Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.
Αναγνωρίζεται η Εθνική Αντίσταση.
Αεροσκάφος F-84F Thunderstreak της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Λάρισας, σκοτώνοντας τρεις πολίτες στο έδαφος από τα συντρίμμια.
Η Πολωνία θέτει εκτός νόμου την Αλληλεγγύη και όλα τα συνδικάτα.
Στα Βαρδινογιάννεια των Χανίων η ακοντίστρια Σοφία Σακοράφα καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 74.20 εκ.
Ε.Σ.Σ.Δ.: Ο Γιούρι Αντρόπωφ γίνεται Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, διαδεχόμενος τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλονίζει τη νοτιοδυτική Υεμένη, σκοτώνοντας 2.800 άτομα και τραυματίζοντας 1.500.
Κυκλοφορεί παγκοσμίως ο έκτος σόλο δίσκος του Μάικλ Τζάκσον, Thriller. Θα γίνει ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

1970- Χρονιά του Μεταλλικού Σκύλου
Η χρονιά αυτή είναι αρκετά έντονη με πολλά γεγονότα, με αναταραχές, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ΕΟΚ αποφασίζει τη διακοπή των ενταξιακών σχέσεων με την Ελλάδα έως ότου αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα.
Συγκρούσεις Αιγυπτιακών και Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
Εισβολή του Βορείου Βιετνάμ στην Κοιλάδα των αμφορέων στο Λάος από όπου διέρχεται το Μονοπάτι Χο Τσι Μιν, σφοδροί βομβαρδισμοί από την αμερικανική αεροπορία.
Ταυτόχρονες εξεγέρσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας , Ιταλίας και Δυτικής Γερμανίας.
Η Σοβιετική Ένωση αναγνωρίζει το Ισραήλ.
Απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου στην Κύπρο , όταν άγνωστοι βάλλουν κατά του ελικοπτέρου που τον μετέφερε κατά την απογείωση του από την αρχιεπισκοπή.
Τίθεται σε ισχύ η συμφωνία για την μη Διάδοση των πυρηνικών όπλων που υπογράφεται από 41 έθνη.
Ισχυρός σεισμός χτυπά τη δυτική Τουρκία κατά τις 23:05 τοπική ώρα, σκοτώνοντας 1.086 άτομα και τραυματίζοντας 1.260.
Εξέγερση Κούρδων γίνεται στο Ιράν.
Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι αμερικανικές και οι νοτιοβιετναμέζικες δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπότζη για να κυνηγήσουν τους Βιετκόνγκ.
Εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο.

1958 Χρονιά του Γήινου Σκύλου, όπως και το 2018.
Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
Ο Σπούτνικ 1, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1957, πέφτει στη Γη από την τροχιά του και αρπάζει φωτιά.
Μετά από μία γενική εξέγερση και ταραχές στους δρόμους, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μάρκος Πέρες Χιμένες αφήνει τη χώρα.
Η Αίγυπτος και η Συρία ενώνονται και σχηματίζουν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.
Οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλοι 15 επιβάτες σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο.
Κρίση της 13ης Μαΐου: Μία ομάδα Γάλλων στρατιωτικών ηγείται πραξικοπήματος στο Αλγέρι με αίτημα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον Σαρλ ντε Γκωλ για να υπερασπιστεί τον γαλλικό έλεγχο της Αλγερίας.
Ιρακινή επανάσταση: Στο Ιράκ η μοναρχία ανατρέπεται από λαϊκές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αμπντ αλ-Καρίμ Κασίμ, ο οποίος γίνεται ο νέος ηγέτης του έθνους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπογράφει την Πράξη Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστήματος, με την οποία ιδρύεται η NASA.

1946 Χρονιά του Πύρινου Σκύλου
Ο συνταγματάρχης Χουάν Περόν, ιδρυτής του πολιτικού κινήματος που έγινε γνωστό ως Περονισμός, εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Αργεντινής.
Πραγματοποιείται στο Λονδίνο η πρώτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Οι Σύμμαχοι αναγνωρίζουν την Αυστρία με τα σύνορα του 1937 και διαιρούν τη χώρα σε τέσσερις ζώνες κατοχής.
Κομμουνιστές αντάρτες υπό τον Αλέξανδρο Ρόσιο σκοτώνουν στο Λιτόχωρο 9 χωροφύλακες και 2 εθνοφύλακες. Το γεγονός σημαδοτεί την έναρξη του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.
Διεξάγονται στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Νικητής αναδεικνύεται το Λαϊκό Κόμμα του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.
Η Συρία αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.
Καταργείται επίσημα η Κοινωνία των Εθνών, παραχωρώντας το μεγαλύτερο μέρος της εξουσίας της στον Οργανιμό Ηνωμένων Εθνών.
Ιταλικό δημοψήφισμα του 1946: Σε δημοψήφισμα, οι Ιταλοί ψηφίζουν υπέρ της στροφής της Ιταλίας από τη μοναρχία στη δημοκρατία. Μετά το δημοψήφισμα, εξορίζεται ο βασιλιάς Ουμβέρτος Β΄ της Ιταλίας.
Διενεργείται δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την επάνοδο του βασιλιά Γεωργίου Β’. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά ψήφισε το 68,8% και υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας το 11,4%.
Δίκη της Νυρεμβέργης: Ο Χέρμαν Γκαίρινγκ, ιδρυτής της Γκεστάπο και πρόσφατα καταδικασμένος Ναζί εγκληματίας πολέμου, αυτοκτονεί δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκτέλεσή του.
Το Αφγανιστάν, η Ισλανδία και η Σουηδία γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ιδρύεται το Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

1934 Χρονιά του Ξύλινου Σκύλου
Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών: Λαμβάνει χώρα η βίαιη εκκαθάριση των πολιτικών αντιπάλων του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία.
Υπογράφεται το Βαλκανικό Σύμφωνο.
Ισχυρός σεισμός χτυπά το Νεπάλ και τη Μπιχάρ, σκοτώνοντας πάνω από 6.000 άτομα.
Εργατική αναταραχή στις Η.Π.Α.: Η αστυνομία της Μινεάπολης ανοίγει πυρ εναντίον οδηγών φορτηγών, σκοτώνοντας 2 και τραυματίζοντας 67.
Gleichschaltung: Ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται Φύρερ της Γερμανίας μετά το θάνατο του προέδρου Πάουλ φον Χίντενμπουργκ.
Το γερμανικό δημοψήφισμα του 1934 εγκρίνει τον διορισμό του Αδόλφου Χίτλερ ως αρχηγού του κράτους με τον τίτλο του Φύρερ.
Κρίση της Αβυσσηνίας: Αιθιοπικά και ιταλικά στρατεύματα ανταλλάσσουν πυρά. Αναφέρονται 150 απώλειες για τους Αιθίοπες και 50 για τους Ιταλούς.

1922 Χρονιά του Υδάτινου Σκύλου
Ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε έξι χρόνια φυλάκιση για πολιτική ανυπακοή, από τα οποία θα εκτίσει μόνο δύο.
Ο Ιωσήφ Στάλιν γίνεται ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
Υπογράφεται η Συνθήκη του Ραπάλλο, με την οποία η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις.
Το σχέδιο της Βρετανικής Εντολής στην Παλαιστίνη επικυρώνεται επίσημα από το Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών.
Μικρασιατική εκστρατεία: Αρχίζει η μάχη του Αλή Βεράν.
Παραιτείται η κυβέρνηση Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη και αναλαμβάνει η κυβέρνηση Νικολάου Τριανταφυλλάκου.
Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1922: Ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Στυλιανός Γονατάς και ο Δημήτριος Φωκάς κηρύσσουν επανάσταση με τη στήριξη των στρατευμάτων που διέφυγαν από τη Μικρά Ασία στη Χίο και τη Λέσβο.
13-17 Σεπτεμβρίου – Καταστροφή της Σμύρνης.
Ο Γεώργιος Β’ γίνεται βασιλιάς των Ελλήνων.
Ογκώδης διαδήλωση 100.000 πολιτών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα απαιτεί την άμεση εκτέλεση των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Ιδρύεται το BBC.
Πορεία προς τη Ρώμη: Ιταλοί φασίστες με επικεφαλής τον Μπενίτο Μουσολίνι πραγματοποιούν πορεία στη Ρώμη και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο Μπενίτο Μουσολίνι γίνεται πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Στην Αίγυπτο, ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ και οι άντρες του ανακαλύπτουν την είσοδο του τάφου του φαραώ Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων.
Εκτελούνται στο Γουδή οι έξι καταδικασθέντες ως υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής.
Ο έλεγχος της Ανατολικής Θράκης παραχωρείται στην Τουρκία.

1910 Χρονιά του Μεταλλικού Σκύλου
Παραιτείται η κυβέρνηση Κυριακούλη Μαυρομιχάλη μετά από απαίτηση του Στρατιωτικού Συνδέσμου και αναλαμβάνει η κυβέρνηση Στέφανου Δραγούμη.
Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του Μπούτρος Γκάλι, του πρώτου γηγενή πρωθυπουργού της Αιγύπτου.
Ο στρατός ανοίγει πυρ και σκοτώνει στο χωριό Κιλελέρ δύο αγρότες έπειτα από επεισόδια με τους σιδηροδρομικούς. Άλλοι δυο νεκροί πέφτουν στο χωριό Τσουλάρ, γεγονός που οδηγεί σε εξέγερση των αγροτών.
Ο κομήτης του Χάλεϋ είναι ορατός από τη Γη. Η επόμενη επίσκεψή του είναι το 1989. Γη περνάει μέσα από την ουρά του κομήτη του Χάλεϋ.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταλαμβάνει τη Σκόδρα δίνοντας τέλος στην αλβανική εξέγερση του 1910.
Υπογράφεται η συνθήκη με την οποία η Ιαπωνία προσαρτά την Κορέα.
Βόμβα καταστρέφει το κτίριο των Los Angeles Times στο κέντρο του Λος Άντζελες, σκοτώνοντας 21 άτομα.
Επανάσταση στην Πορτογαλία ανατρέπει τη μοναρχία και εγκαθιδρύει τη δημοκρατία.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Η δουλεία στην Κίνα, η οποία υπήρχε από τη δυναστεία Σανγκ, καθίσταται παράνομη.


Related Posts