Σφολιατάκια Λουκούμι

Ας πούμε ότι σε πιάνει μια ξαφνική ανάγκη για γλυκό, ότι έρχεται κόσμος ξαφνικά στο σπίτι ή ότι έχεις τραπέζι και το γλυκό δεν είναι οπωσδήποτε το μεγαλύτερο ταλέντο σου. Ένα φύλλο σφολιάτα και μερικά λουκούμια φτιάχνουν ένα γλυκό με μαγικό άρωμα τριαντάφυλλου, μέσα 15 λεπτά. Όταν έχω τραπέζι, τα ετοιμάζω από πριν και τα κρατάω στο ψυγείο. Όταν τρώμε το κυρίως, τα βάζω στο φούρνο. Μέχρι να μαζέψω τα πιάτα βγαίνουν λαχταριστά και καυτά, έτοιμα να τα δροσίσεις με ένα ωραίο παγωτό καϊμάκι και ένα γλυκό του κουταλιού. Υπερπαραγωγή χωρίς κόπο!

Υλικά για 10 σφολιατάκια
10 στρογγυλά φύλλα σφολιάτας, αυτά που παίρνουμε για τα τυροπιτάκια ή 1 φύλλο σφολιάτα που θα κόψουμε σε τετραγωνάκια
150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
10 μεγάλα, φρέσκα, αφράτα λουκούμια κομμένα στη μέση
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Βγάζουμε τα σφολιατάκια από το ψυγείο τη στιγμή που πρόκειται να φτιάξουμε το γλυκό.
Η σφολιάτα πρέπει να είναι πολύ κρύα, διαφορετικά δεν φουσκώνει ωραία στο ψήσιμο.
Στρώνουμε το χαμηλό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στη μέση από κάθε σφολιατάκι βάζουμε ένα λουκούμι κομμένο στα δυο.
Διπλώνουμε το σφολιατάκι στα δυό και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν καλά.
Αν έχουμε φύλλο σφολιάτας, κόβουμε τετραγωνάκια, τα γεμίζουμε με το λουκούμι και με το χέρι μας τα τυλίγουμε σε μπαλάκια, τοποθετώντας την ένωση στον πάτο του ταψιού για να μην ανοίξουν.
Αλείφουμε με βούτυρο τα σφολιατάκια.
Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα τρώμε απαραιτήτως καυτά. Εγώ τα συνδυάζω με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού βύσινο.

Tip
Αν θέλετε περισσότερες γεύσεις, μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία λουκουμιών με διαφορετικά αρώματα.

Related Posts