Μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών

Υλικά Συνταγής
4 ψωμάκια
λίγη μαργαρίνη
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -δαχτυλίδια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί

Για το μπιφτέκι λαχανικών
250 γρ. φακές η μαυρομάτικα φασόλια.
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 πατάτες κομμένες στα 4
4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών, βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς C για 4-5 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες η με τσιπς πατάτας.
Argiro

Related Posts