Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επίδραση της μουσικής στη συνείδηση και την υγεία

432Hz vs 440Ηz
Γνώριζες πως το σώμα και τα κύτταρα μας δονούνται στη συχνότητα των 432Ηz;
Μουσικά κομμάτια σε αυτή τη συχνότητα, όπως η μουσική του Verdi, τραγούδια της Whitney Houston, Enya, Adele κ.α., αλλά και η φωνή των δελφινιών ή οι θιβετανικές κούπες ήχων μπορούν να βοηθίσουν στην επαναφορά της αρμονίας στο σώμα μας και να το υποστηρίξουν στην ίαση του.
Η ίδια συχνότητα των 432Hz έχει την ικανότητα να εναρμονίζει τα εγκεφαλικά μας ημισφαίρια προάγοντας την ψυχική μας σταθερότητα και την πνευματική μας εξέλιξη.
Ακόμη περισσότερο: μέσω του ηλιακού ήχου στα 432Hz έρχετε η δόνηση του DNA μας σε αρμονία με την σπείρα Φι της Φύσης, την οποία βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε μορφή ζωής. Άρα λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για εναρμόνηση του ανθρώπου με τη συχνότητα του σύμπαντος.
Σε παλαιότερο άρθρο στον Τοξότη είχαμε δει πως ο άνθρωπος μοιάζει με μουσικό όργανο. (!!!)
Εδώ μπορούμε να συμπληρώσουμε πως όταν ο άνθρωπος είναι καλά "κουρδισμένος" τότε ρέει και η ζωή του με καλύτερο ρυθμό.
Η επίδραση της βασικής αυτής συχνότητας των 432Hz έχει ερευνηθεί και μελετηθεί ευρύτατα, φανερώνοντας πως προάγει τόσο την υγεία, όσο και τις τέχνες... ένα θέμα λοιπόν που αφορά τόσο τους μουσικούς, όσο και τους ασχολούμενους με συμβουλευτικά και θεραπευτικά επαγγέλματα.
Η βασική νότα Α στη μουσική κλίμακα (αντίστοιχη της ΛΑ με την αγγλική της όμως εδώ ονομασία) λέγεται πως ήταν κάποτε ρυθμισμένη στα 432Hz.
Είναι πιο ζεστή και στοργγυλή και τη νιώθουμε στην καρδιά και την περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Αντίθετα στη σημερινή της χρήση στα 440Hz είναι περισσότερο γραμμική και την αντιλαμβανόμαστε στο πλάι της κεφαλής. Τα 440Hz ενεργοποιούν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μας, δηλαδή τη λογική, που στην περίπτωση ύπαρξης στρες ή φοβιών, ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα δυσαρμονία.
Λέγεται πως η αλλαγή που αφορά τη συχνότητα της νότας Α από τα 432 στα 440Hz έγινε ήδη το 1939. Αν έγινε τυχαία... μένει να το απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του, ωστόσο από τότε παίζεται ένα παιχνίδι "λάθος συχνοτήτων" εις βάρος των ανθρώπων.
Το τελευταίο σχετικό διεθνές συνέδριο έγινε στο Λονδίνο το 1939 από την International Federation of the National Standardizing Associations όπου τέθηκε ως κανόνας για την Α - τα 440Hz. Έκτοτε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας μουσικής παραγωγής είναι "κουρδισμένο" στα 440Hz.
Ο Rudolf Steiner προειδοποιούσε σχετικά με την αύξηση αυτή της συχνότητας και ήταν πεπεισμένος πως θα προάγει αντικοινωνική συμπεριφορά και θα εμποδίζει την ανάπτυξη των ανθρώπων.
Αυτές οι δυσαρμονικές συχνότητες ενοχλούν την ομαλή ροή αρμονικών σκέψεων και επιδρούν στο κεντρικό σημείο ελέγχου του σώματος μας -τον εγκέφαλο - προάγοντας τη δυσαρμονία και τις ασθένειες.
Ο Νίκολα Τέσλα έλεγε "Αν θέλεις να κατανοήσεις το σύμπαν, τότε σκέψου σε κατηγορίες όπως οι ενέργειες, οι συχνότητες και δονήσεις"
H συχνότητα πραγματικά είναι καθοριστική. Στο ακόλουθο βίντεο παρουσιάζεται ένα πολύ καλό παράδειγμα της διαφοράς μεταξύ μιας Α (440hz) και μιας Α(432Hz).

Επίσης ο John Stuart Reid στο ακόλουθο βίντεο οπτικοποιεί τον ήχο με την επιστήμη των Cymatics .
Επιπλέον έχει αποδειχτεί πως οι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες κούρδιζαν τα μουσικά τους όργανα στα 432 Hz, μέχρι που το απαγόρευσαν οι Ρωμαίοι. Ο Μότσαρτ και ο Βέρντι ωστόσο επέμεναν τα κομμάτια τους να παίζονται στα 432 Hz.
Μετά την αλλαγή του κανόνα των 440Hz ήταν αρκετοί οι μουσικοί που ζητούσαν να επιστρέψει στη συχνότητα των 432Hz: μεταξύ αυτών ο Λουτσιάνο Παβαρότι, Placido Domingo, Joan Sutherland, Birgit Nilsson, Montserrat Caballe, Richard Strauss κ.α.
Ο Ελβετός επιστήμονας Hans Cousto έγινε γνωστός για το γεγονος πως υπολόγισε τις αρμονικές λαμβανοντας υπόψη πλανητικά δεδομένα. Χρησιμοποιόντας τους κανόνες για τις οκτάβρες, μετέτρεψε τις πλανητικές τροχές σε ήχους. Έτσι η Γη κατά τον ετήσιο τόνο της δονείται στην 32η οκτάβα στα 136Hz (Cis). O ετήσιος τόνος προκύπτει από τη δόνηση που παράγεται κατά την διάρκεια που απαιτεί μια πλήρης περιστροφή της Γης γύρω από τον ήλιο.
Αυτός ο τόνος είναι το ΟΜ όπως το ανομάζουν οι Ινδοί. Πράγματι οι Ινδοί κουρδίζουν το Σιταρ, αλλά και ψάλλουν το ιερό ΟΜ στα 136Hz (Cis). Αν ακολουθήσει κανείς αυτό το βασικό τόνο προς τα πάνω, μέσα από τη φυσική τονική ακολουθία, καταλήγει στο Α1=432Hz.
Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι πως οι Ινδοί διαισθητικά και διαλογιστικά κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα που έφτασαν επιστήμονες με τους υπολογισμούς τους. Τούτο φανερώνει πως το Πνεύμα και οι αισθήσεις μας από τη φύση τους είναι σε αρμονία με φυσικούς αρμονικούς νόμους.
Έτσι η μουσική στα 432Hz αποτελεί πραγματική ευλογία και ευεργεσία για τον άνθρωπο.
Εδώ ορισμένα παραδείγματα

Bob Marley - One Love
Enya - May it be
Harp Music
Mozart
Πως μετατρέπουμε εύκολα τη μουσική ξανά στα 432Hz
Τα περισσότερα μουσικά όργανα κατασκευάζονται συγχρονισμένα στη συχνότητα των 440Hz, ωστόσο το πιάνο, η κιθάρα και το βιολί μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν στα 432Hz.
Ολόκληρη η δημιουργία, η ύλη, ακολουθεί κάποιες βασικές αρμονικές δονήσεις. Τα 432Hz είναι η συχνότητα της φύσης μέσα στο σύμπαν.
Όταν ο άνθρωπος δε δονείτε στη φυσική αυτή δόνηση προκαλείται δυσαρμονία και ακολουθούν ενοχλήσεις. Έτσι το άκουσμα τουλάχιστον μουσικής 432Hz μπορεί να μας επαναρυθμίσει στον αρμονικό φυσικό τόνο.
Με το δωρεάν πρόγραμμα AUDACITY μπορεί κανείς να μεταρέψει οποιαδήποτε μουσική επιθυμεί στα 432Hz.
Όπως είπαμε και πιο πάνω η μουσική στα 432Hz εναρμονίζει τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια και μας βοηθά να έρθουμε σε μια διαλογιστική κατάσταση που είναι και η φυσική μας κατάσταση. Στη διαλογιστική κατάσταση είναι κανείς χαλαρός, ευφυής, υγιής, ανοιχτός και γερά αγκυρωμένος στην καρδιά -άρα ακούει την εσώτερη φωνή του. Σε τούτη την κατάσταση μπορεί ο νους να πάρει και πάλι τη θέση του υπηρέτη, διότι ως "κύριος" είναι υπερφορτωμένος, όπως βλέπουμε παγκοσμίως. Μέσα στο κεφάλι δεν μπορούμε να ζήσουμε... ας το προσπαθήσουμε με την καρδιά.

30 λεπτά μουσικής
Πηγές
http://www.namara-music.de/432-her-t-z.html
http://www.432hertz.com/
http://bewusst-vegan-froh.de/432-hertz-und-440-hertz-die-auswirkungen-von-frequenzen-und-musik-auf-unser-bewusstsein-und-gesundheit/
vickytoxotis.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια