Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχασε το ένα πόδι και ετοιμάζεται να χάσει και το άλλο μετά από χρήση ταμπόν!

Ένα μοντέλο από το Λος Άντζελες που αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού το 2012, εξαιτίας του συνδρόμου τοξικού σοκ που της προκάλεσε η χρήση ταμπόν, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι τελικά θα χάσει και το αριστερό της πόδι, ως αποτέλεσμα της ίδιας περιπέτειας με την υγεία της.
Η 29χρονη Lauren Wasser δίνει μάχη τα τελευταία χρόνια για να ενημερώσει τις γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, για τους κινδύνους χρήσης του ταμπόν και για να προωθήσει νομοθεσία που θα αναγκάζει τις εταιρείες να αναφέρουν την πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου σε περίοπτη θέση στη συσκευασία.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, που ονομάζεται Robin Danielson Act προς τιμήν μιας γυναίκας που χάθηκε από σύνδρομο τοξικού σοκ το 1988, έχει απορριφθεί 10 φορές ωστόσο η νεαρή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της, αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει μέσα από τη δουλειά της.
Η 29χρονη έπαθε σύνδρομο τοξικού σοκ το 2012, παρά το γεγονός ότι άλλαζε συχνά τα ταμπόν της, όπως έγραφε η συσκευασία των οδηγιών τους. Τα συμπτώματα γρίπης που εμφάνισε γρήγορα εξελίχθηκαν σε κάτι πολύ πιο σοβαρό. Η νεαρή έπαθε καρδιακή προσβολή και ενώ βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, η γάγγραινα άρχισε να «τρώει» και τα δύο της πόδια. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά οι γιατροί να ακρωτηριάσουν το δεξί της πόδι κάτω από το γόνατο και να της αφαιρέσουν ορισμένα μέρη από το αριστερό, όπως τα δάχτυλα και μέρος της φτέρνας.
Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Lauren Wasser, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που βρέθηκε στο χείλος του θανάτου, ο «γολγοθάς» της δεν έχει τελειώσει. «Το αριστερό μου πόδι έχει ένα ανοιχτό έλκος, δεν έχει φτέρνα ούτε και δάχτυλά. Ο πόνος είναι βασανιστικός και δεν πρέπει να βρέχω ποτέ την περιοχή για τον κίνδυνο μόλυνσης», αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι τα οστά του ποδιού της έχουν μεγαλώσει εξαιτίας της «εντολής» που δίνει ο εγκέφαλος για να μεγαλώσουν ξανά τα χαμένα της δάχτυλα.
«Σε λίγους μήνες θα χάσω αναπόφευκτα και το άλλο μου πόδι, αφού θα υποβληθώ σε νέο ακρωτηριασμό. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Το μόνο που μπορώ είναι να βοηθήσω ώστε να μη συμβει το ίδιο και σε άλλες γυναίκες», υπογραμμίζει η καλλονή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια