Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα νοητικά "ταξίδια" μας κάνουν πιο δυστυχισμένους

Οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή.
Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα νοητικά "ταξίδια" τους κάνουν πιο δυστυχισμένους, από ό,τι αν μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά παρόντες, με το σώμα και το νου τους, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι στο σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν, άρα είναι και πιο ευτυχισμένοι.
Οι ψυχολόγοι Ντάνιελ Γίλμπερτ (καθηγητής-συγγραφέας του βιβλίου "Αναζητώντας την ευτυχία" που έχει εκδοθεί και στα ελληνικά) και Μάθιου Κίλινγκγουορθ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική "Γκάρντιαν", διαπίστωσαν ότι η τάση γυναικών και ανδρών να βρίσκονται συνεχώς "κάπου αλλού" μειώνει τελικά την ευτυχία που νιώθουν. "Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο και ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο", όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια