Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ και κόψιμο νυκτερινού

Μηνιαίους λογαριασμούς θα στέλνει πλέον η ΔΕΗ σε δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές και όχι διμήνου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Ο νέος αυτός τρόπος έκδοσης λογαριασμού θα ισχύσει για όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με την επιχείρηση, όπως εξαγγέλθηκε από την διοίκησή της.
Πρόκειται για 800 χιλιάδες καταναλωτές που ήδη πληρώνουν ηλεκτρονικά, αν και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 2 εκατομμύρια καταναλωτές το 2018.

Τροπολογία για τους καταναλωτές νυχτερινού ρεύματος της ΔΕΗ
Μια έκπληξη περιμένει τους καταναλωτές της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν τα τιμολόγια νυχτερινού ρεύματος, καθώς με τροπολογία η κυβέρνηση αυξάνει το ποσό που θα πληρώνουν για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.
Σύμφωνα με την τροπολογία, αυξάνεται η χρέωση για ΥΚΩ στο νυχτερινό ρεύμα και εξισώνεται με αυτήν που ισχύει την υπόλοιπη μέρα.
Το θέμα αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος επικοινώνησε με πηγές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, υπήρχε πάγια χρέωση για ΥΚΩ στη νυχτερινή κατανάλωση, ύψους 8,89 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με απόφαση του 2011. Πλέον, εξισώνοντας την χρέωση με αυτή της υπόλοιπης ημέρας, το ποσό εκτοξεύεται.
Την ίδια ώρα, καταναλωτές καταγγέλλουν πως δεν αναφέρεται πουθενά στα τιμολόγια η χρέωση ΥΚΩ για το νυχτερινό ρεύμα, που ισχύει από το 2011.
Το υπουργείο Ενεργείας αναφέρει από την πλευρά του πως «ακόμα και με τη νέα επιβάρυνση, οι ΥΚΩ είναι φθηνότερες από αυτές που ίσχυαν στο παρελθόν».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια