Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρεφλεξολογία ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ

Δυσκοιλιότητα
Συμβουλές:
Πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα.
Επιλέξτε κάποια μορφή ήπιας άσκησης
Τρώτε λαχανικά, σαλάτες και φρούτα
Τρώτε προϊόντα ολικής αλέσεως(πλούσια σε φυτικές ίνες).
Τα αντανακλαστικά σημεία των εντέρων που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας βρίσκονται στις παλάμες, στα πέλματα και στα πλαϊνά της γάμπας.
Εφαρμογή:
Πιέστε, σηκώστε και γλιστρήστε τον αντίχειρα (κίνηση κάμπιας) προς την κατεύθυνση που δείχνουν οι διπλανές εικόνες.
Πιέστε με κυκλικές κινήσεις στα πλαϊνά της γάμπας ξεκινώντας από το ύψος του γονάτου έως τους αστραγάλους. Στη συνέχεια ασκήστε κυκλική πίεση σε όλη την περιοχή της φτέρνας. (Τις κινήσεις τις επαναλαμβάνουμε και στα δυο πόδια ή χέρια).

Κατάπτωση-λήθαργος (Γενική έλλειψη ενέργειας)
Συμβουλές:
Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, έτσι διατηρείτε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και την ψυχική σας διάθεση χωρίς μεταπτώσεις.
Εφαρμογή:
Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απελευθερώσει ενέργεια και να ενεργοποιηθεί το νευρικό σας σύστημα, πιέστε με κυκλική κίνηση το κέντρο της παλάμης σας για ένα λεπτό περίπου, εκεί βρίσκεται το αντανακλαστικό του ηλιακού πλέγματος.
Πιέστε με σταθερή κυκλική κίνηση τη ρόγα του αντίχειρα για ένα λεπτό, εκεί βρίσκεται το αντανακλαστικό της υπόφυσης. Μετά αλλάξτε χέρι και επαναλάβετε το ίδιο.
Τέλος, θα βοηθήσει να μαλάξετε το κάθε δάχτυλο ξεχωριστά, και με απαλή πίεση το νύχι κάθε δαχτύλου.

Άγχος
Συμβουλές:
Να αναπνέετε βαθιά και αργά. Έτσι το σώμα οξυγονώνεται καλύτερα και βοηθάει να ηρεμείτε όταν βρίσκεστε σε μια αγχωτική κατάσταση.
Για λίγα λεπτά καθίστε ήσυχα με κλειστά μάτια, αδειάστε το μυαλό από οτιδήποτε δυσάρεστο και κάντε θετικές και πολύ ευχάριστες σκέψεις.
Εφαρμογή:
Για να εκτονώσετε το άγχος, ασκήστε έντονη πίεση στο αντανακλαστικό σημείο του ηλιακού πλέγματος, στις παλάμες και στα πέλματα, όπως στις φωτογραφίες.

Πονοκέφαλος
Συμβουλές:
Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη κρυολογήματος ή ένδειξη ότι τα μάτια χρειάζονται ξεκούραση.(Επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν οι πονοκέφαλοι επιμένουν).
Κάνετε συχνά διαλείμματα όταν δουλεύετε.
Εάν εργάζεστε με υπολογιστές, σηκώνετε συχνά τα μάτια σας από την οθόνη και επικεντρώνετε το βλέμμα σας σε κάτι άλλο μακριά για να γυμνάζετε τα μάτια σας.
Μειώστε τις ποσότητες καφέ που πίνετε.
Εφαρμογή:
Σημαντικά σημεία για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου είναι οι αντίχειρες, τα μεγάλα δάχτυλα του ποδιού και τα σημεία του αυτιού που σας δείχνουμε στην εικόνα. Πιέστε με κυκλική κίνηση όλο το δάχτυλο, από τη βάση του έως την αρχή του νυχιού από όλες τις πλευρές του.

Αϋπνία
Συμβουλές:
Για να καταπολεμήσετε την αϋπνία, κάντε ένα χλιαρό, όχι ζεστό, μπάνιο και προσθέστε έξι σταγόνες αιθέριο έλαιο ρωμαϊκού χαμομηλιού.
Πιείτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι που ηρεμεί τους πονοκεφάλους και τις νευρώσεις.
Ρίξτε στο μαξιλάρι σας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή χαμομηλιού.
Εφαρμογή:
Για να βοηθήσετε το σώμα σας να χαλαρώσει και να ρυθμιστεί ως προς τον ύπνο, αρκεί να πιέσετε με σταθερή κυκλική κίνηση για ένα λεπτό το αντανακλαστικό του υποθαλάμου στην εσωτερική πλευρά του αντίχειρα και των μεγάλων δακτύλων των ποδιών.
Στη συνέχεια πιέστε το αντανακλαστικό σημείο του ηλιακού πλέγματος, και τέλος μπορείτε να μαλάξετε απαλά όλο το αυτί και να ασκήσετε απαλή πίεση για μισό λεπτό στο αντανακλαστικό του ύπνου, στο σημείου που υποδεικνύει η διπλανή εικόνα.

Γενικές πληροφορίες: Τα νύχια αντιστοιχούν στη μετωπιαία περιοχή του εγκεφάλου, τα δουλεύουμε κυκλικά με ελαφριά πίεση στις εξής περιπτώσεις: μειωμένης μνήμης , κατάπτωσης, μειωμένης παρατηρητικότητας.
Διάφραγμα- ηλιακό πλέγμα: Σε φλεγμονές, πόνο, ένταση, κακή αναπνοή, άγχος, ενεργειακή έλλειψη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια