Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Αι - Βασίλης της ....λιτότητας

Δίνει το κακό παράδειγμα με την ολοστρόγγυλη κοιλιά του, τα φουσκωτά μάγουλα και τις μετακινήσεις του με έλκηθρο χωρίς να φοράει κράνος.
Ο Άι - Βασίλης μπήκε και αυτός στο μικροσκόπιο ενός Αυστραλού ερευνητή.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Νέιθαν Γκριλς, πρέπει να αρχίσει αμέσως δίαιτα, να κάνει γυμναστική και αν επιμένει να χρησιμοποιεί το έλκηθρο, τουλάχιστον να φορέσει ζώνη ασφαλείας.
Όπως ορίζει η μελέτη του Αυστραλού ερευνητή, που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, ο παχουλός άγιος πρέπει να σταματήσει να τσιμπολογάει τα γλυκά που του αφήνουν τα παιδιά ("θα ήταν προτιμότερο να άφηναν καρότα και σέλερι" σημειώνει) και να κόψει τα πολλά γέλια!
Ο Άι - Βασίλης μπαίνει φέτος σε πρόγραμμα λιτότητας, ακολουθώντας το δικό μας παράδειγμα, που αντικρίζουμε με τα μάτια του...Μνημονίου τα Χριστούγεννα που έρχονται.
Αν όμως ένας ολόκληρος άγιος πρέπει να αλλάξει συνήθειες, εμείς πώς θα μπορούσαμε να αντισταθούμε στις αντίστοιχες προτροπές;
Οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν λύσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Οι ψυχολόγοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι, για να τα βγάλουμε πέρα με την κατάθλιψη που καραδοκεί μέσα σε ένα μισοάδειο πορτοφόλι, πρέπει να δούμε τις γιορτές με ....παιδικά μάτια!
Να ξανασκεφτούμε ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της φροντίδας και της έγνοιας για τους άλλους και όχι της πιστωτικής κάρτας και των δεκάδων δώρων.
Αυτά τα Χριστούγεννα της λιτότητας που βρίσκονται στο κατώφλι, ας δώσουμε σημασία στην ουσία και όχι στην πολυτέλεια.
Σε αυτό επιμένουν και όλα τα σάιτ στο Ίντερνετ, που έχουν ήδη αρχίσει να προτείνουν λύσεις για πιο οικονομικές γιορτές.
Μια πρόταση είναι να φτιάξουμε εμείς τα δώρα που θα προσφέρουμε (υπάρχει ακόμα καιρός) είτε αυτό είναι ένα πλεκτό κασκόλ, είτε μια σπιτική μαρμελάδα, είτε ακόμη και μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα γράψουμε μόνοι μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια