Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στην Αθήνα ο Ερντογάν 2017

Στο «Ελ. Βενιζέλος» τον υποδέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς - Στη συνοδεία του και ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ
Στις 10.40 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν και της πολυμελούς συνοδείας του (ανάμεσά τους και ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ), το οποίο συνόδευσαν τρία ελληνικά F-16.
Τον κ. Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ υποδέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα την ώρα που τον υποδεχόταν ο κ. Κοτζιάς του έδειξε την κόκκινη γραβάτα του θυμίζοντας στον κ. Ερντογάν ότι του την είχε δωρίσει εκείνος.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή Ερντογάν
Μετά τη σύντομη τελετή που έγινε στο αεροδρόμιο, η πομπή με τα θωρακισμένα οχήματα ακολούθησε το εξής δρομολόγιο: Αττική Οδός-Περιφερειακός Υμηττού-Κατεχάκη-Λεωφόρος Μεσογείων-Βασιλίσσης Σοφίας-Σύνταγμα.

Ποιοι θα συμμετέχουν στις διευρυμένες συζητήσεις
Στις διευρυμένες συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις συζητήσεις δεν συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017
10:30
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Ανεπίσημη τελετή υποδοχής.
11:30
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
11:45
'Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.
12:00
Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.
12:40
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.
13:30
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.
14:50
Δηλώσεις στον Τύπο.
16:30
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
19:25
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.
19:30
Επίσημο δείπνο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια