Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα 2018

Οικονομία της χώρας - Πολιτικές εξελίξεις και κόμματα
Προβλέψεις για τα κόμματα - Εξωτερική πολιτική
Η οικονομία της χώρας έχει βρει πάτο μαζί με την φοροδοτική ικανότητα αλλά και το ηθικό των Ελλήνων. Το 2018 είναι μια χρονιά τεράστιων αλλαγών αφού δείχνει πως οι Έλληνες έχουν «στεγνώσει». Πολλοί πιστεύουν πως το τέλος είναι εδώ ή μάλλον πιο κοντά περί τα τέλη Αυγούστου 2018.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Οι Συριζαίοι πανηγυρίζουν και καθησυχάζουν  τον λαό όπως και οι αξιωματικοί τον κόσμο στο ναυάγιο του Τιτανικού. Η κυβέρνηση μιλά για υπεραπόδοση της οικονομίας το 2016 και το 2017 αλλά πληρώνει τους πιστωτές του Δημοσίου με την «σύριγγα», έχει αφήσει για αργότερα συντάξεις και εφάπαξ. Το κυριότερο όμως ερώτημα είναι πως αφού η οικονομία πάει «σφαίρα» κόβονται μισθοί και συντάξεις;;;
Η κυβέρνηση ουσιαστικά έκανε ένα deal με τους Rothchild αλλά δεν ξέρω εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σινεφίλ μά μια καταπληκτική ταινία είναι το «Angel’s heart» με τον Μίκη Ρουρκ και το Ντε Νίρο. Ο Ντε Νιρο εμφανίζεται ως Louis Cyphre που ψάχνει έναν που έχει «εξαφανιστεί» και ο Μικυ Ρουρκ ως Harry Angel πρέπει να τον βρει γιατί είναι ιδιωτικός ερευνητής. Στην πραγματικότητα όμως ο Harry Angel υπογράψει συμβόλαιο με τον Luis Cyphre δηλαδή με τον διάβολο. Έτσι είναι Αλέξη… Ο Θείος Ιάκωβος θα πάρει αυτό που θέλει με την λήξη (*αν όχι νωρίτερα) του συμβολαίου σου.
Η «έξοδος» από τα μνημόνια τι σημαίνει; 
Έξοδο από την επιτροπεία; Ασφαλώς και όχι!!! Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση έχω σοβαρές αμφιβολίες. Και αυτό γιατί από την μια ο ετήσιος HADES ισούται με Vulcanus και αυτό σηματοδοτεί την δύναμη του κακού και άτομα που πράττουν σκοτεινές πράξεις. Η συμμετοχή του άξονα JU/KR μιλά για θέματα με ιδιοκτήτες και εγκαταστάσεις ορυχείων αλλά και μια γενικότερη λιτότητα. Οι περισσότερες «επενδύσεις» έχουν να κάνουν με τα «φιλέτα γης». Ε, σε αυτά τα «φιλέτα» θα υπάρχουν πολλές απάτες αλλά και «χρήματα κάτω από το τραπέζι». Ακόμα και ο Δίας, ο πλανήτης της ευημερίας…μιλά για λαμογιές. Βλέπετε ο Δίας ισούται με την μηδενική Κριού (*WI) αλλά και με τον Κρόνο στο ετήσιο χάρτη. Οπότε είναι μια χρονιά μάλλον …ο θάνατος σου η ζωή μου.
Ο Δίας λοιπόν μιλά για Δικαιοσύνη και πολλοί μεγαλοσχήμονες θα περάσουν από το γραφείο του Εισαγγελέα Διαφθοράς. Μιλά για εύκολα επίκτητα χρήματα από άτομα με «εξουσία’ και κύρος» αλλά και απώλειες χρημάτων από ξαφνικούς ελέγχους. Κύριοι έχετε δει το τυρί… αλλά δεν είδατε την φάκα…. Οι κερδοσκοπίες θα είναι …φούσκες. Το γέλιο θα είναι όταν γίνουν οι έλεγχοι αφού θα είναι άτομα …κύρους δηλαδή βουλευτές…
Ο ετήσιος CUPIDO μας τα λέει όλα για την κατάσταση. Μόνο και μόνο με την εμπλοκή SO/ME,SO/SA,AD/VU,KN/HA και αυτό σηματοδοτεί η ώρα υπογραφής μιας σύμβασης-ενός συμβολαίου, επαφές με καθάρματα, Κάτι που είναι ΕΠΕΙΓΟΝ αλλά κυρίως αυτό «ζώντας σ’ ένα δύσκολο κράτος ή περνώντας μια σκληρή δοκιμασία από ή μια ένωση»… Σας θυμίζει κάτι αυτό;;; Μήπως η «καθαρή έξοδος» στις αγορές είναι ένα προληπτικό μνημόνιο;;;
Το παράξενο είναι πως σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε τον Κρόνο τον πλανήτη των περιορισμών αλλά των «ορίων» είναι σε επαφή με το WI δηλαδή την μηδενική Κριού. Αυτό μιλά για μια γενικότερη, μια παγκόσμια κατάσταση ύφεσης.
Αλλά τι λέει αυτό για την Ελλάδα ειδικότερα; Κατ’ αρχήν θα υπάρχουν ζητήματα με περιουσίες ανθρώπων που απεβίωσαν. Κατά την γνώμη μου η χώρα θα δώσει μια ανεπιτυχή μάχη για την απομείωση του χρέους (* κούρεμα αυτού) αλλά δυστυχώς όσο και αν σφίγγουμε το ζωνάρι το χρέος διογκώνεται. Θα μπορούσαμε να πούμε ως μια επιτυχία της κυβέρνησης …. Το μετακύλιση του χρέους με ένα …νέο μνημόνιο. Θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα με το τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα υπάρξει μια προπαγάνδα πως όλα πάνε καλά αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και αυτό γιατί μια γνωμοδότηση, η νομική απόφαση να τα τινάξει στον αέρα διότι ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα στην μεταπώληση στα κοράκια των «κόκκινων δανείων».
Ιδιαίτερα κρίσιμοι είναι οι μήνες Φλέβαρης- Μαρτης και από Ιούλιο έως Οκτώβριο αφού υποδεικνύουν οικονομικά προβλήματα, επιβράδυνση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Παράλληλα ζητήματα με αξιολογήσεις και περικοπές επιδομάτων φέρνουν έναν κακό χαμό.
Πολιτικές εξελίξεις και κόμματα
Το 2018 είναι μια χρονιά δύσκολη συνάμα δε καταλυτική. Η «αυταπάτη- απάτη» του Αλέξη κάνουν τον εγκέλαδο και τον τυφώνα Ίρμα να μοιάζουν με ταινία χιουμοριστική ενώ από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσεις αστείες αφού το μέλημα της είναι να φύγει η «κακιά αριστερά». Εν μέρει έχει ένα δίκιο αλλά και εσείς της Νέας Δημοκρατίας ήσασταν τόσα χρόνια εξουσία και τα κάνατε σαν τα μούτρα σας. Εδώ δεν μπορείτε να «ρυθμίσετε» το χρέος στις τράπεζες θα ρυθμίσετε τα χρέη της Ελλάδας; Μάλλον αδύνατον…
Το 2017 «τσαλάκωσε» την εικόνα της κυβέρνησης αφού από την μια είχαμε τον Καμμένο να έχει μη σύννομες συνομιλίες και φέρεται να διοργανώνει σκευωρία εις βάρος επιχειρηματία. Εν συνεχεία τα καζίνα, τα ναυάγια του Κουρουμπλή, τις πωλήσεις των όπλων, τις συναντήσεις του Αλέξη με τον Θείο Ιάκωβο Rothschild… την επίθεση στην Δικαιοσύνη και στην κοινωνία για τις υποθέσεις Ηλιάνας αλλά και του μελισσοκόμου Κουφοντίνα . Ιδιαίτερα στην δεύτερη περίπτωση είναι απολύτως απαραίτητο να γνωμοδοτήσει έστω και προφορικά ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός. Δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με τσαντάκια , ούτε με κλεφτοκοτά.
Ο Αλέξης εκφώνησε επικήδειο στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες, είναι φανατικός οπαδός του Μαδούρο, είναι αριστερός και δεν φορά γραβάτα αλλά έχει δει τον Τραμπ και τον Ομπάμα, συναντήθηκε με τον  Jacob Rothschild, έχει πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, έχει δείρει γεροντάκια στις πορείες και για να μην πούμε και για την επιλεκτική «συμπάθεια» με όλο τον αριστερό παρακρατικό πυρήνα. Παράλληλα στο Μαξίμου τους έχει λούσει «κρύος ιδρώτας» για τις κινήσεις Ζωής και Γιάνη. Διότι και οι δυο τους φαίνεται πως έχουν πολλά ράμματα για την γούνα του.
Πολλά «σενάρια» κυκλοφορήσαν , ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, για εμπλοκή της Αμερικάνικης πρεσβείας για επαναφορά του Κώστα Καραμανλή στην εξουσία. Μάλιστα ακούγεται πως συνέφαγε με τον Αμερικανό πρέσβη αρκετές φορές. Αυτό αν μη τι άλλο είναι ο απόλυτος ορισμός της ξεφτίλας αφού αυτοί ήταν πριν μερικά χρόνια οι «δάκτυλοι» της παραλίγο δολοφονίας του….
Ο κόσμος είναι αρκετά μουδιασμένος αφού πλέον δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αν λάβουμε υπόψη μας και τις επικείμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (*εντός του 2018) τότε μιλάμε για τις πληγές του Φαρaω σε greek edition…. Παράλληλα έχει δεχτεί πως βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Σου λέει όλοι είναι ίδιοι. Έχει όμως δίκιο; Ενδεχομένως όχι…
Το θολό πολιτικό τοπίο: Ο Σύριζα κρατά ακόμα στην εξουσία, οι 53 τα χώνουν στην Κυβέρνηση αλλά τελικά όλοι μαζί με μια φωνή λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Η Νέα Δημοκρατία κάνει αντιπολίτευση παιδική χαρά και έχει τα δικά της τα εσωκομματικά αφού πολλοί από τον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας δεν γουστάρουν Κυριάκο. Βεβαίως και το δημοσκοπικό «χειρόφρενο» έχει παίξει μεγάλο ρόλο.

Όλα για την καρέκλα: Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν βάζουν την πατρίδα πάνω απ’ όλα. Οι αριστεροί θα μπορούσαν να είχαν ενωθεί και να έκαναν τεράστια ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και να έδιναν ένα όραμα ελπίδας. Από την άλλη ομοίως θα μπορούσαν να είχαν κάνει μια ομαδική εθνική σύμπραξη. Αλλά είμαστε μια χώρα που κανείς δεν θέλει να μην είναι αρχηγός.

Οι προβλέψεις για τα κόμματα:
ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας: « Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…» Θουκυδίδης, 460-398 π.Χ.
Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά έχει χάσει πολλά και θα χάσει ακόμα πολλά περισσότερα. Το ετήσιο Μεσουράνημα ισούται με το μεσοδιάστημα NE/KR που σημαίνει πως για φέτος θα φανεί ηθικά και διοικητικά ανίκανος. Το Μεσουράνημα λοιπόν ισούται και με τον γενέθλιο Ουρανό που δίνει επαναστατικές τάσεις μα και επαναστατικές αντιδράσεις. Φέτος θα είναι μια χρονιά που θα έχει να αντιμετωπίσει έριδες και διχόνοιες ακόμα και μέσα στο κόμμα. Κατά συνέπεια η ανακολουθία των αριστερών λόγων και των μνημονιακών πράξεων θα του δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος μιλά για συνεργασία με άτομα που στα μάτια του κόσμου είναι πλέον αντιπαθείς. Παράλληλα διαφαίνεται πως θα βρει απέναντι του τους ένστολους γενικότερα.
Ο ετήσιος Kronos προειδοποιεί πως τελικά οι πράξεις αλλά κυρίως τα αποτελέσματα αυτών θα απογοητεύσουν τον λαό. Παράλληλα ζητήματα που σχετίζονται με σπίτια τα οποία δίνονται με παρέμβαση του κράτους τελικά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Ο Ετήσιος ΑΡΗΣ ισούται με τον γενέθλιο Άρη (**και κατ’ επέκταση ενεργοποιεί γενέθλιους άξονες) και μιλά για έκθεση σε πράξεις βίας και μεγάλο κίνδυνο. Ασφαλώς και η εμπλοκή του άξονα UR/VU μιλά για κίνδυνους σε ζητήματα με πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά εργοστάσια κλπ. Αν και διαφαίνεται πως θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές για να «λυτρωθεί’ από τα λάθη του εντούτοις αυτό είναι απίθανο. Κάποια παράτολμα σχέδια δεν θα του βγούνε.
O Βόρειος Δεσμός μιλά για διακοπή σχέσεων και συνεργασιών αλλά και προβλήματα με τον γάμο. Μια για καταστάσεις σήψης και διάλυσης λόγω της εμπλοκής των αξόνων So/SA & UR/NE. Οι πολιτικές ενώσεις και οι συμμαχίες …θα στραβώσουν.
O Hades είναι άκρως ανησυχητικός αφού μιλά για προβλήματα που σχετίζονται με την μητέρα του (**πράγμα που είναι ευνόητο πως το απευχόμαστε) αλλά η συμμετοχή του γενέθλιου Vulcanus δημιουργεί τεράστια προβλήματα αφού σηματοδοτεί κατάστασης επιδείνωσης αλλά και εξαναγκασμού και μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο. Προβλήματα και ένοχα μυστικά που σχετίζονται με μια γυναίκα. Ανίχνευση κάποιων μυστικών αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης τους φέρνουν ρήξη ή πτώση αξιώματος.
Συμπέρασμα: Ο Αλέξης θα νοιώσει πως τον κοροϊδέψανε και δεν θα «πάρει» αυτά που του τάξανε ή αυτά που «φανταζότανε». Επιπρόσθετα οι «μεγάλες δυνάμεις» δεν τον θεωρούν πλέον αξιόπιστο και κυρίως χρήσιμο. Δημοσκοπική και εκλογική καταβαράθρωση. Προβλήματα από γυναίκες, γάμους και συνεργασίες.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο Θεός δεν είναι πλούσιος και αυτό που δίνει
στον ένα, το παίρνει απ’ τον  άλλον.» Εβραϊκή παροιμία

Αυτή η παροιμία ταιριάζει «γάντι» για την φετινή χρονιά στην Νέα Δημοκρατία. Έρχεται άραγε για την ολική ανατροπή ή για ένα σύντομο διάλειμμα; Αυτό που θα «πάρει» το σύμπαν από τον Τσίπρα θα το δώσει στον Κυριάκο αλλά τι άλλο θα κάνει;; Αφού όλοι εκεί έχουν βάλει τις υπογραφές τους στα μνημόνια.
Ο ετήσιος KRONOS δείχνει την προδιάθεση να κάνει το καθήκον της αλλά δυστυχώς το καθήκον, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι να κάνει τα πράγματα όπως ακριβώς απαιτεί η μνημονιακή σύμβαση. Μιλά για επαφές με άτομα του πνεύματος αλλά και το Ιερατικό συμβούλιο και προφανώς ο άξονας KR/PO που τα φέρνει αυτά θα βοηθήσει την ΝΔ να προσεγγίσει την εκκλησία με καλύτερο τρόπο απ’ ότι ο Τσίπρας. Παράλληλα νομίζω πως θα επιχειρήσει να κάνει αυτά που υποσχέθηκε αφού έχει εκεί τον άξονα UR/PO και νομίζω πως θα υπάρχει διαφάνεια και ειλικρίνεια. Όμως εάν φτάσουμε σε πρόωρες εκλογές μη αυτοδυναμία και αυτό θα είναι επίτευγμα της παρούσης κυβέρνησης!!! Επιπρόσθετα δεν αποκλείεται άνθρωπος του κόμματος που προέρχεται ενδεχομένως από τον νομικό κόσμο ίσως δεχθεί επίθεση ή απολέσει ξαφνικά την ζωή του. Η Νέα Δημοκρατία ενδέχεται να γίνει αποδέκτης της οργής και της αγανάκτησης.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος σηματοδοτεί μια προσπάθεια να συνταχθεί με το δημόσιο αίσθημα. Παράλληλα θα αρχίσει μια λεκτική επίθεση με σκοπό να φανεί ανταγωνιστικός. Η συμμετοχή των αξόνων SO/KR & MC/KR μιλά για στενές επαφές αλλά και υποστήριξη από ισχυρές προσωπικότητες. Αυτό που προβληματίζει είναι η εμφάνιση ατόμου εντός του κόλπου της ΝΔ που θα επιδείξει ηγετικές τάσεις και άρα εποφθαλμιά την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ετήσια Σελήνη μιλά για μια απόπειρα να νοιώσουν οι Έλληνες περήφανοι έστω και για λίγο. Το κοινό νοιώθει προδομένο από την όλη κατάσταση και το δείχνει. Ο Βόρειος Δεσμός ισούται με WI &Σελήνη και μιλά για σαρωτικές αλλαγές στα Μ.Μ.Ε αλλά και στην κοινωνική δικτύωση. Η συμμετοχή των αξόνων JU/NE, AS/SO,SO/ME & KR/PO σημειοδοτεί προβλήματα αφού οι «άκρες» και οι «γνωριμίες» δεν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Προσοχή τις νυχτερινές ώρες στα γραφεία της ή σε γραφεία στελεχών της.
Συμπέρασμα: Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρό και ακλόνητο προβάδισμα αλλά ο Σύριζα θα καταφέρει να της κόψει την αυτοδυναμία. Θα υπάρξει εμφάνιση ατόμου με ηγετικές τάσεις μα και βλέψεις και θα δημιουργηθεί θέμα εις βάρος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Θα ψάξει να βρει στήριγμα στην θρησκευτική ηγεσία ενώ θα φέρει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο ΜΜΕ και κοινωνική δικτύωση και θα θελήσει να «ελαφρύνει» το δημόσιο.

Το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και προσφάτως ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ μαζί με Ποτάμια και παραπόταμους 
φαίνεται να έχει πάρει τα πάνω του αλλά αυτό είναι εικονικό, πλασματικό και αποσκοπεί στην παραπλάνηση του κοινού. Πολύ θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ της Φώφης από την ανυπαρξία να έλθει στην διακυβέρνηση της χώρας έστω και σαν «πατερίτσα» του Κούλη. Είναι όμως αυτό εύκολο;;
ΠΑΣΟΚ: «Αυτό που λέμε "δύσκολη απόφαση" λέγεται έτσι επειδή όποια απόφαση και να πάρεις θα υπάρξουν συνέπειες.» Ηλίας Καζάν
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα-ολετήρας του έθνους και έχει την ηθική αυτουργία μα και την συναυτουργία με την ΝΔ για την δημιουργία ενός υδροκέφαλου, δυσκίνητου και ανυπάρκτου κράτους. Ξαφνικά και αφού έβλεπαν πως ο λόγος πολιτική τους ύπαρξης κοντεύει να καταστεί ανύπαρκτος φτάσαμε στο συμπέρασμα πως πρέπει να ενωθούν και να αλλάξουν ΑΦΜ για να τα πληρώσει τα 200+ ο λαός. Απ’ αυτή την «δημοκρατική» διαδικασία προέκυψε η Φώφη Γεννηματά. Τα ποσοστά «εκτινάχθηκαν» και έπιασε σε δημοσκοπήσεις 12 και 14% αλλά ας είναι καλά ο Ποσειδώνας ο exit-politis.
Το ετήσιο Μεσουράνημα ισούται με UR/NE=KR/PO=ME/VU=MO/AP=MC/SA=NE/CU και όλο αυτό αποκωδικοποιείται ως αδυναμία για να πάει παρακάτω και για να έχει σαφή θέση στα πράγματα. Θα υπάρξουν επαφές με ξένα κράτη αλλά και κόμματα που έχουν την αντίστοιχη ιδεολογική ατζέντα.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος συναντά μεταξύ των άλλων τους άξονες WI/AD & JU/HA υποδεικνύει προβλήματα με τον χώρο στέγασης ή κάποια κατά τόπους γραφεία, οικονομική χασούρα από τρίτους αλλά και απομακρύνσεις στελεχών που δεν αφουγκράζονται τις νέες θέσεις ενός νέου κόμματος που φτιάχτηκε με παλιά υλικά. Δάνεια και δανεικά που είναι αγύριστα.
Ο Βόρειος Δεσμός ισούται με JU/PO=MO/PL=ZE/PO=WI/PL=SO/UR=MO/UR=KN/PO και αυτό υποδεικνύει νέες επαφές που αποσκοπούν σε επιτακτικές αλλαγές. Ευτυχία μέσα από την υποστήριξη κάποιων. Τώρα όμως θα πρέπει να μην έχουνε καμία «συμφωνία μεταξύ τους ως δεμένη» διότι θα υπάρχει ξαφνική μεταστροφή μιας κατάστασης που φαίνεται πως έχει κλείσει. Διάφορα γεγονότα αλλά και δηλώσεις δημιουργούν ένα σκάνδαλο.
Τέλος ο ετήσιος Kronos ισούται μεταξύ άλλων και με το ν άξονα MC/AD και αυτό δημιουργεί τεράστια έχθρα μέσα από μια κατάσταση ισχυρογνωμοσύνης. Είναι μια χρονιά που θα βγάλει απώλειες μέσα από λάθος χειρισμούς. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι του ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας…
Συμπέρασμα: Είναι μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη αφού θα προκύψουν προβλήματα με την στέγαση αλλά και με δάνεια-δανεικά και αγύριστα. Σκάνδαλα βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ ο νέος φορέας φαίνεται πως πάει…δεν πάει.

Το ΚΚΕ είναι σταθερά αμετακίνητο στις απόψεις του Στάλιν και ψηφίζει μόνιμα ΟΧΙ εκτός από τις μειώσεις των Βουλευτών.
ΚΚΕ: «Socialismo o Muerte. Patria o Muerte. Venceremos.» Φιντέλ Κάστρο
Η φράση αυτή ανήκει στον Φιντελ και λέει Σοσιαλισμός ή θάνατος. Πατρίδα ή θάνατος. Θα νικήσουμε …Και αναρωτιέμαι εάν αυτό με αυτά που λέει είναι κομμουνιστής, πατριώτης ή εθνικοσοσιαλιστής?
Η Ιστορία ίδρυσης του ΚΚΕ στην Ελλάδα είναι από μόνη της για ταινία. Ένας Εβραίος ο Μπεναρόγια και εκ των πρώτων Βουλευτών ήταν οι Εβραίοι επίσης Ζακ Βεντουρά, Δαυίδ Σουλάμ. Θα πει κανείς μα είναι κακό να είναι Εβραίος; Ασφαλώς και όχι αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για να βλέπουμε το κίνητρο μιας πράξης. Οι Εβραίοι είναι γνωστόν πως είναι σκληροί διαπραγματευτές, τρομεροί επαγγελματίες και ρατσιστές αυτό δεν θέλει απόδειξη. Αν δει κανείς πως συμπεριφέρονται στους Παλαιστινίους αλλά και γενικά στους μη Εβραίους θα καταλάβει. Δίνοντας ένα σχήμα λόγου θα λέγαμε πως είναι αναλόγως περίεργο εάν βλέπαμε τον Μάικλ Τζάκσον αρχηγό της Κουν-Κουξ-Κλαν…
Το ΚΚΕ έχει ιδρυθεί με το νέο ημερολόγιο στις 17/11/1918 στον Πειραιά στις 10 το πρωί. Για το έτος 2018 θα πρέπει να προσέξει την ρητορεία του διότι ίσως υποπέσει σε λεκτικά-ιδεολογικά φάουλ.
Το ετήσιο Μεσουράνημα ισούται με τον γενέθλιο ADMETOS και αυτό είναι μια ένδειξη αμετακίνητων θέσεων και επιμονής. Επιπρόσθετα εμπλέκονται και οι άξονες NE/HA=MO/VE=MC/ME=UR/NE-SO/NE και αυτό ερμηνεύεται ως σκληρότητα και απάθεια, ανάπτυξη (*πολιτική) μέσα από άτομα που κάνουν σκληρές και εξειδικευμένες εργασίες αλλά και προβλήματα από εταιρείες που έχει το κόμμα οι οποίες ίσως υποστούν έλεγχο.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος μιλά για μια αύξηση των προσπαθειών έτσι ώστε το κόμμα να είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο κοντά στους ψηφοφόρους. Μια συνεργασία θα «δώσει πόντους» (*ενδεχομένως κάποιοι συνεργαστούν χωρίς να είναι μέλη του ΚΚΕ , συνεργασία τύπου Κανέλλη) ενώ θα έχει επαφές και υποστήριξη από σημαντικά άτομα. Για κάποιες αποφάσεις θα έρθει σε δύσκολη θέση αφού θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ των εθνικών θέσεων και των κομματικών προσταγών.
Ο ετήσιος KRONOS έχει τρομερό σασπένς. Με προβληματίζει η εμπλοκή του άξονα KN/NE διότι αυτό μιλά για προδοσία της ηγεσίας του κόμματος από τρίτους. Δείχνει πως κάποιοι θα έχουν ανάγκη για προβολή και οφίτσια. Το ΚΚΕ φαίνεται πως κερδίζει πόντους σε σχέση με τ’ άλλα κόμματα και κυρίως από την κομματική παρακμή αλλά πολλά στελέχη του που είναι πιο «μάχιμοι» (*πχ ΠΑΜΕ) θα έχουν σοβαρά μπλεξίματα με τον Νόμο.
Ο Βόρειος Δεσμός ο ετήσιος συναντά τον άξονα AS/AD σηματοδοτώντας την έμφυτη ανάγκη για επιβολή έναντι των άλλων και προσπαθώντας να έχει επαφή με την πραγματικότητα και αυτό να σας πω την αλήθεια μου κάνει πως είναι ένα καλό και θετικό σημάδι. Προβλήματα φαίνεται να έχει με συνδικαλιστικές ομάδες επιστημόνων αφού φαίνεται πως εκεί υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα. Η συμμετοχή των αξόνων WI/AD &PL/HA σηματοδοτεί λανθασμένες επιλογές σε πρόσωπα και κατάρτιση λιστών. Εξαιρετική επιτυχία σε φεστιβάλ.
Συμπέρασμα: Είναι μια χρονιά που θα πρέπει να προσέξει τις επιλογές του ως προς την κατάρτιση λιστών. Συνεργασίες με πρόσωπα εκτός ΚΚΕ θα μπορούσαν να δώσουν πόντους. Προβλήματα από εταιρείες που συμμετέχει ίσως δεχτεί σφοδρή κριτική και ίσως υποστεί έναν σαρωτικό έλεγχο. Προβλήματα νομικά με στελέχη που είναι «μάχιμα» (*πχ ΠΑΜΕ).

Η Χρυσή Αυγή φαίνεται και περνάει μια περίοδο με προβλήματα και πρέπει να κάνει την εσωτερική της ψυχανάλυση και ενδοσκόπηση.
 Η παραμονή του Νίκου Μιχαλολιάκου στην θέση του Γ.Γ τελικά μόνο κακό της κάνει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η δικαστική απόφαση που έχει ξεπεράσει και την δίκη της Νυρεμβέργης σε διάρκεια…
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.» Νίκος Καζαντζάκης
Το παραπάνω απόφθεγμα είναι του τεράστιου Καζαντζάκη που οι «αριστεροί» τον έχουν πάρα πολύ ψηλά αλλά προφανώς δεν γνωρίζουν πως ήταν Υπουργός επί κυβερνήσεως Σοφούλη και μάλιστα είχε πει για τον κομμουνισμό πως «Δεν πίστεψα ποτέ στον κομμουνισμό, που τον θεωρώ πνευματική ψώρα».
Η Χρυσή Αυγή έρχεται μπροστά σ’ έναν ιδεολογικό και προσωπικό μετασχηματισμό. Μάλλον στην ανάγκη για έναν τέτοιου είδους μετασχηματισμό.
Και η συμμετοχή του Admetos σημειοδοτεί αμετακίνητες θέσεις και μια προκατάληψη. Η εμπλοκή του άξονα MA/KR φέρνει κινήσεις προς ανεξαρτητοποίηση κάποιων ατόμων αφού θα φανεί πως δεν συμφωνούν με την ηγεσία. Προσοχή στην ύπαρξη μα και στην δημοσιοποίηση κάποιου ερωτικού σκανδάλου. Ενδεχόμενη αλλαγή παραίτηση ή απόσυρση σημαντικού στελέχους του κόμματος ή και γιατί όχι του ίδιου του αρχηγού της.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με Ποσειδώνα, Βόρειο Δεσμό αλλά και Ουρανό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ίσως κάποια στελέχη να είναι «φυτευτά» από υπηρεσίες και πρεσβείες της Παναχράντου Υμών και Αει Παρθένου Μαρίας. Η παρουσία των αξόνων AS/CU, JU/CU αλλά και MA/HA μιλούν για μια κατάσταση η οποία σχετίζεται με επιθέσεις, λεηλασίες σε γραφεία αλλά και αδυναμία να βρει γραφεία σε κάποιες περιοχές. Κάποιος από την κοινοβουλευτική ομάδα ή σημαίνων στέλεχος θα καταδικαστεί.
Ο ετήσιος KRONOS ισούται VE/AD=AS/SO=SO/HA=SO/JU=AS/KR=ME/VU=HA/KR=JU/KR= MO/SA=KN/MΕ=M O/CU=MO/UR και αυτό σηματοδοτεί μεγάλες συγκεντρώσεις και ένα άτομο που ο λόγος του είναι επιβλητικός και μετράει. Η διάθεση με πολιτική σκέψη και επιχειρηματολογία να ξεδιαλύνει κάποια πράγματα. Εμπόδια από διοικητικές αρχές αλλά και μια επίθεση με χτυπήματα κάτω από την ζώνη από την κυβέρνηση. Εθνική έγερση και υπερηφάνεια αλλά και επίθεση μέσω αναφορών για κάποιον δημόσιο λειτουργό. Συμμετοχή σε μεγάλα γεγονότα της χρονιάς.
Ο Βόρειος Δεσμός προεικονίζει σταθερές και μακροχρόνιες επαφές. Προβληματίζει η συμμετοχή των αξόνων AS/NE=AS/UR=NE/HA=UR/HA=AD που μιλά για μια δικαστική προδοσία, ζητήματα ηγεσίας αλλά και για προβλήματα που προκύπτουν από μια υπόθεση επιθέσεως.
Συμπέρασμα: Φέτος ανεβάζει ποσοστά αλλά πλέον θα ‘χει απέναντι της την πλειονότητα του συστήματος. Σε δικαστικό επίπεδο φαίνεται πως θα την «δέσουν» την υπόθεση (*όχι απαραίτητα με βουλευτή) για να δείξουν πως κάτι έκαναν. Θα τεθεί θέμα ηγεσίας ενώ θα υπάρξει δυσκολία για να βρεθούν γραφεία σε κάποιες περιοχές εξαιτίας παρακρατικών πιέσεων.

Οι Ανέντιμοι Έλληνες φλερτάρουν με την πολιτική εξαΰλωση αφού τα τερτίπια του Καμμένου, οι παράτυπες και παράνομες συνομιλίες, οι απανωτές μηνύσεις αλλά και το κρυφτούλι με την πολιτική ασυλία μαζί με τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας και οι περικοπές στον Στρατό…τον έχουν κάνει παντελώς αναξιόπιστο στην δεξαμενή όπου αντλεί τους ψηφοφόρους του.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύσει εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.» Ι.Καποδίστριας
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το «Ποτάμι» της Δεξιάς αν μπορούμε να τους πούμε Δεξιούς. Ήρθαν σαν επαναστάτες και κατέληξαν ορντινάντσες του μνημονίου. Δυστυχώς φέτος θα πρέπει να παίξουν τα πολιτικά τους ρέστα εάν θέλουν να επιβιώσουν και να μην περάσουν στην Ιστορία ως σύγχρονοι «Εφιάλτες».
Το ετήσιο Μεσουράνημα δεν μπορεί να το πει κανείς στο σύνολο του. Μπορεί να μιλά για όρεξη και πάθος για δημιουργία αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα αφού μέσα από νομικά τερτίπια τρίτων θα βρει μεγάλο μπελά. Δυστυχώς δείχνει πως το κόμμα χωρίς μεγάλη δυνατότητα επιλογής θα πρέπει να υπακούσει σε μια εντολή. Γνωμοδότηση αλλά και μια βράβευση.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με Πλούτωνα και Αφροδίτη και μιλά για την αρχή μιας μεγάλης αλλαγής και τοποθέτηση σε μια «ειδική» θέση.
Ο ετήσιος Kronos ισούται με Admetos αλλά και με τους VE/UR=MA/JU σηματοδοτώντας περίεργη συμπεριφορά που κουράζει και που οδηγεί σε μια σταδιακή απομόνωση. Μιλά όμως για κινήσεις που οδηγούν τελικά στην πτώση της κυβέρνησης. Νομική αντίσταση σε θέματα ακίνητων και μεταναστών.
Τέλος ο βόρειος Δεσμός ισούται με Ουρανό αλλά και με HA/KR=WI/KR=CU/ZE και αυτό μιλά για κινήσεις οι οποίες είναι άκρως αμφισβητήσιμες για εντολή για έλεγχο (**από Ιατροδικαστική υπηρεσία, άρση απορρήτου κλπ) εξαιτίας του ότι για κάποιο άτομο που είναι δίπλα στον πρόεδρο είναι για δυτικούς persona non grata. Θέματα με μη δηλωμένη ή off shore εταιρεία ή αδήλωτα εισοδήματα.
Συμπέρασμα: Για τους ΑΝΕΛ είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά αφού θα βγουν πολλά άπλυτα στην φόρα. Ενδεχομένως η επιλεκτική «συγγένεια» με Σαββίδη και Παπαδόπουλο να τους βάλει σε μπελάδες και δικαστικές εμπλοκές.

Το DiEM 25 του Γιάνη Βαρουφάκη ψάχνει να βρει εναγωνίως μέλη να εκπροσωπηθεί στην Ελλάδα όταν έχει γίνει αποδεκτό από τιτάνες της νόησης (Naomi Klein, James Kenneth Galbraith, Jean-Michel Jarre, Julian Assange, Noam Chomski) δείχνοντας περίτρανα τον ύποπτο ρόλο τους τα τρισάθλια μέσα μαζικής παραπλάνησης.
Di EM25: «Μη φοβάσαι να έχεις εκκεντρικές απόψεις, γιατί κάθε άποψη που σήμερα είναι γενικά αποδεκτή, κάποτε ήταν εκκεντρική.» Μπέρτραντ Ράσελ
Το DiEM 25 είναι ένα κίνημα το οποίο μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην ευρωπαϊκή ενότητα. Ο συνιδρυτής του ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει φάει μπόλικους τόνους λάσπης διότι οι περισσότεροι έχουν μάθει να παπαγαλίζουν και όχι να σκέφτονται. Ας πούμε για ποιον Υπουργό οι δανειστές απαίτησαν την αποπομπή του; Παράλληλα όταν ο Γιάνης ήταν στον κολοφώνα της δόξας του σας έλεγα πως θα βγει από την κυβέρνηση και θα κάνει δικό του κόμμα. Οπότε επιτρέψατε μου…έχω άποψη.
Το 2018 είναι μια χρονιά ανατροπής που θα πρέπει να προσέχει το κίνημα διότι ο «διάολος» κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Το ετήσιο Μεσουράνημα ισούται με τον Ποσειδώνα πράγμα που σημαίνει πως θα δεχτεί τεράστια λάσπη ως προς τα κίνητρα, τις προθέσεις και την χρηματοδότηση του. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα όπως προ είπαμε μαζί με τον UR/VU θα μπορούσε να βγάλει αποδεικτικά στοιχεία που είναι «αρπαγμένα» με δόλιους τρόπους (**hacking, υποκλοπή κλπ).Μιλά όμως και για ένα εκρηκτικό ταπεραμέντο που τα χώνει προς πάσα κατεύθυνση και το κάνει με καλό τρόπο. Το κίνημα λόγω εμπλοκής KR/VU θα κάνει μια επίδειξη ισχύος. Η συμμετοχή των αξόνων WI/KN &KR/VU ουσιαστικά δείχνει υποστήριξη από τρίτους, επαφές με πολύ διάσημα άτομα αλλά και υποστηρικτές από το χώρο της βιομηχανίας.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με Ζευς και μιλά για απειλές από τρίτους αλλά ισχυρές φιλίες που λύνουν ή απλά απαλύνουν την κατάσταση. Το ελληνικό κράτος δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Νέο βιβλίο ή καλλιτέχνημα που δημιουργεί προβλήματα….
Ο ετήσιος Kronos ισούται με JU/KR=HA/PO=MA/PO=UR/VU=SA/PL=CU/HA=KN/KR μιλά για κακές πράξεις από τρίτους και διαφωνία μεταξύ παραγόντων του κόμματους και του ίδιου του κράτους. Νομικές αντιστάσεις μηνύσεις και προσφυγές εντός και εκτός της χώρας δημιουργούν ένα μπάχαλο αφού φέρνουν πολλούς σε μια πρωτόγνωρη δυσμενή θέση. Ζητήματα από αποκαλύψεις κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης. Μια κίνηση κατά «εικονικών» πτωχεύσεων και πλειστηριασμών.
Συμπέρασμα: ο Γιάνης με το DiEM 25 είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι pain in ass. Ιδιαίτερα μετά τις 4/2/18 φαίνεται μια ολομέτωπη επίθεση προς Ελλάδα, Ευρώπη και «θεσμούς». Υποστήριξη από τρίτους και πολλούς θα τους στριμώξει άγρια…

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου είχα πει πέρσι πως θα βγει κερδισμένη. Ήδη βρίσκεται έστω και άτυπο με «εκπρόσωπο» εντός της Βουλής αφού είναι πλέον μέλος της ο παραιτηθείς Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κυρίου Νίκου Μίχου.
Ελληνική Λύση:«Η μετριοπάθεια είναι προσόν μόνο όταν οι άλλοι αντιλαμβάνονται ότι έχεις και άλλες επιλογές.» Κίσινγκερ
Η Ελληνική λύση είναι ένα κόμμα με ελληνοκεντρικό χαρακτήρα και ρωσική προδιάθεση σε θέματα συμμαχιών και εξωτερικής πολιτικής.
Το ετήσιο Μεσουράνημα μιλά για μια προσπάθεια να μείνει εκτός «παιχνιδιού». Φέτος λοιπόν θα λειτουργήσει ως αντιρρησίας συνείδησης ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπο το κόμμα με κάποια προβλήματα από «παλιούς συντρόφους».
Ο ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με JU/VU=HA/VU=JU/AP=CU/PO=MA/VU=AS/ZE=SO/UR =UR/PL που σηματοδοτεί πως θα υπάρχει νέα προσθήκη στο δυναμικό του κόμματος που θα του δώσει αρκετούς πόντους αλλά και κύρος. Άτομο που θα είναι σαν καθοδηγητής, αυτός που θα δίνει το παλμό. Υποστήριξη από μεγάλη μερίδα πιστών αλλά και από άτομα που είναι κοντά στην Εκκλησία. Θέματα με αλλαγές στα γραφεία και εμπρηστικές δηλώσεις που δημιουργούν πανδαιμόνιο.
Ο ετήσιος Kronos μιλά για «κυνήγι» σε προσωπικό & ελεγκτικό επίπεδο μερίδας ομάδας που απαρτίζουν τον πυρήνα του κόμματος και αυτό θα οφείλεται σε «κακή» σχέση με άτομο μέσα από την κυβέρνηση. Η επιθετική ρητορεία θα φέρει προβλήματα.
Συμπέρασμα: Το 2018 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά αφού ναι μεν δείχνει άνοδο πλην όμως φέρνει και προβλήματα

Η «Πλευση Ελευθερίας» παρουσιάζει σημάδια κόπωσης αλλά ποντάρω αρκετά στην Ζωή που αρκεί για να κάνει την ζωή των Συριζαίων δύσκολη.
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θά έβγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.» Καβάφης
Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και καταλυτική για το κίνημα της Ζωής Κων/πουλου Ο Ωροσκόπος ισούται με KR/VU=WI/KN=KR/VU=JU/KR=MA/AD και μιλά για αδυναμία να σταθεί απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων και να διατυπώσει τις θέσεις της. Άτομα από το παρελθόν κάνουν επίδειξη ισχύος. Επαφές με άτομα με διαφορετική κουλτούρα. Δημιουργώντας τρελά ζητήματα στην Κυβέρνηση .
Το ετήσιο Μεσουράνημα WI/MO=SO/PL=MA=VE/AP=ZE/AP=SA/ZE=PL/AP=SA/PL=MC/MA μιλά για εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στα στελέχη του κόμματος. Είναι η χρονιά που ξεκινούν οι τεράστιες αλλαγές ενώ παρά την εκκεντρικότητα οι άλλοι θα βλέπουν στο πρόσωπο της Ζωής έναν αξιόπιστο μπροστάρη. Το άτομο που προκαλεί!!!
Ο ετήσιος KRONOS ισουται με PL/HA=WI/AS=SO/KN=MC/PO=KN/AP=ME/PL=KN/SA
=KR/AD=NE/PO και μιλά γιά αποτυχία της ηγεσίας. Ο σχεδιασμός ένα σημαντικού εγχειρήματος με απήχηση και στο εξωτερικό. Προβλήματα σε θέματα δικαιοσύνης με αγωγές και ακυρώσεις νόμων.
Συμπέρασμα: Μια δύσκολη χρονιά και δεν φαίνεται είσοδος στην Βουλή. Θα στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας αλλά χρειάζεται περαιτέρω στήριξη.
Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη περνά μια φάση πολιτικής γύμνιας αφού φαίνεται έκδηλα πως είναι παιδί του «συστήματος» αλλά που δημοκοπικά αρχίζει και καταβαραθρώνεται.
Η ΛΑΕ του Λαφαζάνη φαίνεται να χάνει το πολιτικό της οξυγόνο. Δεν αποκλείεται να απορροφηθεί από άλλον πολιτικό φορέα.
Περί εξωτερικής πολιτικής
Το 2018 είναι ένα έτος γεωπολιτικών ανακατατάξεων και η κυβέρνηση που διαθέτει η χώρα παίζει ένα παιχνίδι με «εκρηκτικά» χωρίς να ξέρει τους κανόνες. Όπως τόνισα εδώ και αρκετό καιρό η χώρα κάθεται σε λάθος μεριά στο τραπέζι.
Στον ετήσιο χάρτη της Ελλάδας ο ετήσιος KRONOS σηματοδοτεί προβλήματα από την διπλωματία αφού η εμπλοκή του γενέθλιου άξονα WI/NE υποδεικνύει προβλήματα από αστοχείς διπλωματικές τοποθετήσεις και θέσεις. Θα πρέπει να γίνει όμως αντιληπτό πως οι διπλωμάτες είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν στα κελεύσματα που τους δίνει ο πολιτικός τους προϊστάμενος.

Το κράτος των Σκοπίων (**25/1/1991) έχει στην παρούσα φάση έναν εξαιρετικά δύσκολο χάρτη. Διαθέτει στον γενέθλιο χάρτη του Ερμή, Ουρανό & Ποσειδώνα σε σύνοδο στον Αιγόκερω ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο και τον Κρόνο της Ελλάδας (*Με βάση τον χάρτη της Μεταπολίτευσης). Η «στροφή» που πάει να κάνει ότι «παραιτείται» από το δικαίωμα της «Ιστορίας του Αλεξάνδρου» είναι μέχρι να μπει σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ αφού ο διελαύνων KRONOS ισούται με KR/PO, HA/ZE & NE/CU και όλο αυτό ερμηνεύεται ως ο άξονας του πολιτισμού μα και των μεγάλων αποκαλύψεων. Το μεγάλο μυαλό. Η προεδρική εκλογή (**το βλέπουμε γενικά σε ζητήματα εκλογών). Σκληροί όροι, που προκαλούνται από κακοδιαχείριση από την κυβέρνηση. Δυσαρέσκεια ενάντια στους υπάρχοντες όρους στην κυβέρνηση. Επαφές που αποσυνδέονται μετά από κρατική διαταγή. Η ασυμφωνία ηγεσίας προκαλεί, δρομολογεί και προκαλεί ρήξη. Κατά συνέπεια οι «πολιτιστικές παραιτήσεις» σε θέματα ονομασίας είναι εκ του πονηρού. Οι Σκοπιανοί θα επανέλθουν. Ένα παραμύθι που γαλούχησε την ύπαρξη τους (μην ξεχνάτε πως έχουν τριπλή σύνοδο Ερμή, Ουρανού, Ποσειδώνα στον 8ο οίκο στον Αιγόκερω) δεν το παρατούν.
Στον χάρτη της Μεταπολίτευσης δυστυχώς ο ετήσιος KRONOS έχει την συμμετοχή –εμπλοκή του άξονα MC/UR και αυτό συνιστά μια επιβολή από άτομα με ισχύ. Συγκεκριμένα το βιβλίο της Uranian με τίτλο « Οι πλανητικές εξισώσεις που δημιουργούν το πεπρωμένο» λέει επ’ ακριβώς: «Μια ξαφνική εντολή. Μια απόφαση- ένα διάταγμα. Ένα τεστάρισμα από τους “από πάνω”». Δυστυχώς η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί μια defacto, δηλαδή μια ήδη ειλημμένη απόφαση.
Επιπρόσθετα από υπαιτιότητα των «συμμάχων» μας θα έχουμε απώλειες είτε σε τεχνικό είτε σε έμψυχο υλικό ενώ η φιλοξενία των λαθραίων θα έχει υψηλό οικονομικό κόστος. Προβλήματα από δωροδοκίες και αποκαλύψεις μυστικών σε υποθέσεις πετρελαίων και ορυχείων.
Μέσα όμως στην αναποδιά η οποία είναι άρρητα συνυφασμένη με την πολιτική, νοητική και ηθική ανεπάρκεια του πολιτικού μας κόσμου έρχεται μια ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ συμμαχία-προστασία από άλλους και δη από άτομα με ισχύ και κύρος.

Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ουσιαστικά αρχίζουν και μπαίνουν σε μια άλλη φάση πλέον ΔΕΝ μας θεωρούν αξιόπιστους συμμάχους αφού το «κάζο» στον ΟΗΕ με την Ιερουσαλήμ …δεν έχει προηγούμενο. Μια μεγάλη εξαπάτηση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλλά μεγάλη αποδυνάμωση. Αυτό με την σειρά του θα φέρει τεράστιες εχθρότητες αλλά και δημιουργία νέων εχθρών. Έτσι και αλλιώς οι ΗΠΑ διάγουν τα τελευταία έτη του ενδόξου βίου τους. Και πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ο Κων/νος Παλαιολόγος. Και πράγματι έτσι γίνονται τα πράγματα απλά ο Τραμπ προσπαθεί να σώσει …ότι σώζεται. Επιπρόσθετα ο προοδευμένος KRONOS των ΗΠΑ επί του χάρτου της Ελλάδας ισούται με VU/PO=UR/AP=UR/PL=WI/ZE=MO/UR=AS/MA=NE/VU=MC/SO αυτό «αποκωδικοποιείται» ως Κατέχω μια θέση τιμής και εκτίμησης. Έχοντας επίγνωση της αξίας κάποιου. Μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αξιωματούχοι. Μεγάλη ένταση και προσδοκία που προκαλούνται μέσω των μέτρων που λαμβάνονται από το κράτος. Μια αρχή, μια υπηρεσία αναβαθμίζεται. Ξαφνική ανάπτυξη της ηγεσίας, η ανάδειξη ενός ηγέτη. Ξαφνικές αλλαγές στη δύναμη του κράτους. Ένας πόλεμος που κάνει η κυβέρνηση. Ώρες των μεγάλων γεγονότων. Εθνική έγερση και υπερηφάνεια. Τιμωρία από τις Αρχές. Επιβολή μιας ποινής ή ενός προστίμου. Οι αρχές αποτυγχάνουν στην ηγεσία τους. Αδυναμία του προϊσταμένου ή της κυβέρνησης. Οι αρχές είναι ανίκανες να συνεχίσουν και να παράγουν έργο. Απώλεια της δημοτικότητας. Ένα άτομο αφοσιωμένο στο καθήκον και στις Αρχές. Ένα άτομο που είναι μεγάλη προσωπικότητα.
Το συμπέρασμα: Η Αμερική μόνο «τυχαία» δεν έστειλε στην Ελλάδα για Πρέσβη τον Geoffrey R. Pyatt. Ο εν λόγω διπλωμάτης είναι η «αιχμή του δόρατος» του State Department αφού ήρθε από Ουκρανία που ολοκλήρωσε το έργο του βάζοντας στην κυβέρνηση τον αρχηγό του «Δεξιού Τομέα» ενός κόμματος που οι Νεοναζί της Γερμανίας φαντάζουν ως «παιδικός σταθμός τα χελιδονάκια». Οι άνωθεν εξισώσεις υποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ αναζητούν άλλον «χρήσιμο» για το «τιμόνι της χώρας» ενώ θα «φροντίσουν» να φανεί η πολιτική γύμνια και ο αμοραλισμός της παρούσας κυβέρνησης. Θα αναζητήσουν πιο «αφοσιωμένο» κυβερνήτη αφού πρώτα φροντίσουν να «τιμωρήσουν» τον παρόντα. Και για όσους λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γερμανοτραφής υπενθυμίζω πως δεν σπούδασε στην Χαϊδελβέργη αλλά στο Harvard και στο Stanford.

Από την άλλη η Ρωσία φαίνεται να μπαίνει στα πράγματα και μάλιστα πολύ έντονα. Είχαμε προειδοποιήσει πως οι τηλεοπτικές «άδειες» είναι άδειες πρεσβειών και όχι επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματίες είναι απλά «μπροστινοί» κρατικών συμφερόντων. Εν συνεχεία ο Ιβάν Σαββίδης πήρε και κάνα δυο εφημερίδες και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο Προοδευμένος KRONOS ισούται με HA/KR=MA/NE=ZE/VU=SA/UR=SO/PL=SO/MO= WI/AD=JU/AP και όλο αυτό ερμηνεύεται ως Δυσκολίες με την κυβέρνηση και τις Αρχές γενικότερα. Φτώχεια της κυβέρνησης. Καταστροφή της δύναμης της κυβέρνησης, ενός κυρίαρχου προσώπου ή ενός κυβερνήτη. Με μεγάλη προσπάθεια τελικά κερδίζω. Δυνάμεις που κλειδώνονται στη μάχη. Μεγάλες προσπάθειες μιας κυβέρνησης. Ο δικτάτορας. Τυραννικός ή καταπιεστικός. Ενθουσιασμός μέσω του πατέρα, των ανωτέρων ή από την ευνοϊκή απόφαση μιας Αρχής. Μια αναστάτωση από μια ειδοποίηση. Επιτυγχάνοντας μια ειδική ρύθμιση. Μια συμφωνία. Ο χρόνος τέλεσης ενός μεγάλου γεγονότος. Διαχωρισμός. Το χαμηλό υψόμετρο. Μια αρχή - η εκκίνηση. Τυχερός ηγέτης. Τυχερή ανακάλυψη στην επιστήμη. Ο επικεφαλής της βιομηχανίας. Προϊστάμενος μιας επιχείρησης. Διευθυντής μιας τράπεζας.
Το συμπέρασμα: Οι Ρώσοι αρχίζουν να κάνουν δειλά-δειλά απόβαση στην Ελλάδα. Μόνο πως από τα «παρακάλια», τις «ευγένειες» και τις «φιλοφρονήσεις» θα περάσουμε στο απαιτώ!!! Απέκτησαν κανάλια, εφημερίδες, δυο λιμάνια (ένα του Πειραιά που το ‘χει η COSCO και είναι εν δυνάμει ναυτική βάση και το άλλο της Θεσσαλονίκης, στα χέρια Ιβάν Σαββίδη, που θα ‘χει ακριβώς την ιδία κατάληξη ) ενώ διαθέτει 3 αγκυροβόλια (νοτιοανατολικά της Λήμνου, βόρεια της Αστυπάλαιας και νότια των Κυθήρων). Αυτό σε συνδυασμό με επενδύσεις, μια-δυο τράπεζες που θα έρθουν για να ταράξουν τα νερά του τραπεζικού συστήματος και την ΣΕΚΑΠ (*ακολουθούν και άλλες) δημιουργούν συνθήκες για να συνάψουν μια εκ νέου συμφωνία.
Και θέτω και ένα ερώτημα: Αλήθεια γιατί η Ελλάδα είναι υπό ένταξη στα BRICS και όχι η Τουρκία;;;

Προβληματική φαίνεται να είναι η θέση της Ελλάδας στους Διεθνείς οργανισμούς.
Και μην ξεγελιέστε που η αξιολόγηση πέρασε στο «χαλαρό» (**νομίζετε). Ο άξονας CU/KR ισούται UR/ZE=MC/HA=CU=AP=SO/NE=PL/AP=MO/AP: Εκτενείς καλλιτεχνικές ή επιστημονικές ενώσεις. Ένα άτομο που είναι ή θα γίνει γνωστός σε πολύ κόσμο. Τα τύμπανα του πολέμου. Η προετοιμασία για αυτόν. Οι νόμοι της φύσης. Παύσατε και αρξαστε το πυρ. Πυρκαγιές. Διακοπή σχεδίων. Η απώλεια της πραγματικότητας και της αίσθησης του χρόνου. άξονας της επιβεβαίωσης δια μέσω της επανάληψης. Μια μεγάλη και προς πάσα κατεύθυνση εξέλιξη. Μια επιτυχημένη μεταμόρφωση. Εμφυτεύματα. Η νύχτα όπου μπορεί κανείς να δοξαστεί.

Προβληματική θα είναι η γειτονία τόσο με την Τουρκία όσο και με την Αλβανία. 
Ο Προοδευμένος Kronos του χάρτη της Αλβανίας ισουται με JU/HA=MC=SO/ME=AS/KR= PO=SO/SA=AD/VU=KN/HA και αυτό σημαίνει Μια κυβέρνηση που κτυπάει την ακίνητη περιουσία. Έλλειψη χρημάτων ή απώλειες μέσω των αρχών. Ανώτεροι ή εκπρόσωποι της κυβέρνησης που δεν εμφανίζονται άξιοι να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Ο ηγέτης ανάμεσα σε δυστυχισμένους. Εντολές που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Διατάγματα. Διαταγές. Ο άξονας του πολιτισμού μα και των μεγάλων αποκαλύψεων. Η ηθική συμπεριφορά. Το μεγάλο μυαλό. Αυτός που βρίσκεται σε νοητικό επίπεδο κοντά στον Θεό. Ιερέας (παπάς), γκουρού. Η προεδρική εκλογή (**το βλέπουμε γενικά σε ζητήματα εκλογών). Πνευματικό ύψος και μεγαλείο. Ο πατέρας. Σύνταξη από το κράτος. Θάνατος ή δυσκολίες σχετικά με τους ανωτέρους. Ο επίτιμος πρόεδρος. Ένα άτομο που θα σημειώσει κάτι που είναι εξαιρετικό. Εφιστώντας την προσοχή μέσω των ασυνήθιστων γεγονότων και των περίεργων ή ιδιαίτερων μοιραίων περιστατικών. Συναλλαγές με εγκληματίες ή οφέλη μέσα από εγκληματικές πράξεις. Η συμμετοχή σε μια συνωμοσία ή σε μια δολοπλοκία.
Σημείωση: Τα ζητήματα με τα σπίτια (*πχ στην Χιμάρα) έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πήρε την Αλβανική υπηκοότητα. Έτσι αυτό που περιμένουμε να εξελιχθεί είναι η σύμπραξη παρακρατικών ομάδων μαζί με ποινικούς για επιχειρήσεις (*ενδεχομένως πέριξ ή πλησίον των συνόρων) για την δημιουργία έντασης και συνθηκών αποσταθεροποίησης.
Το συμπέρασμα: Η Αλβανία λειτουργώντας ως δορυφόρος της Τουρκίας φαίνεται πως έχει «άγριες διαθέσεις». Το πρόβλημα είναι πως η δική μας δειλία (*sorry συνετή και ψύχραιμη πολιτική) δημιουργεί την αίσθηση πως φοβόμαστε. Για αυτό, όσο και αν δεν τους πάω, το πρότυπο –κράτους είναι το Ισραήλ. Δυστυχώς σε στενή επαφή και συνεργασία με Τούρκους θα δημιουργήσουν συνθήκες έντασης και αποσταθεροποίησης μιας και τους πήρε η οσμή του πετρελαίου.

Η σχέση μας με την «γείτονα» Τουρκία θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο προοδευμένος KRONOS της Τουρκίας (κυβέρνηση) ισούται με τους κάτωθι γενέθλιους άξονες της Ελλάδας: ZE/VU=SA/UR=CU/HA=SO/MO=SO/PL=WI/AD= και αυτό ερμηνεύεται πως η Τουρκία Δυνάμεις που κλειδώνονται στη μάχη. Μεγάλες προσπάθειες μιας κυβέρνησης. Μεγάλες προσπάθειες γενικότερα. Απώλειες εδάφους ή απώλειες της κυβέρνησης. Ο άξονας της καλής υγείας και της αρρενωπότητας. Διαχωρισμός. Το χαμηλό υψόμετρο. Μια αρχή - η εκκίνηση. Αξίζει δεν να μελετηθεί ο προοδευμένος ΑΡΗΣ της Τουρκίας ο οποίος ισούται με πλάγιο μεσοδιάστημα με τον Άρη της Ελλάδας (**Πάντα μιλάμε επί του χάρτου της Μεταπολίτευσης) αλλά και τον Admetos (MA/AD: Ο άξονας της εξειδίκευσης, του τρόμου και της καταστολής. Η Κατοχή. Ο τεμαχισμός και τα συντρίμμια. Τρόμος. Εργασία μόνος. Καταπιεσμένος θυμός. Τρομοκρατία. Δολιοφθορέας. Ματαίωση.) Αξίζει να σημειωθεί πως όποτε είχαμε εμπλοκή άξονα MA/AD είχαμε φτάσει στα όρια της σύρραξης (27/3/1987 tr MA =MA/AD- 30/1/1996 Κρίση των Ιμίων MA/AD tr =MA/AD GREECE)
Το συμπέρασμα: Η Τουρκία κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς θα εξωθήσει τα πράγματα στ’ άκρα. Είναι μια περίοδος που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέα δεδομένα και γκρίζες ζώνες και ο σκοπός της ΔΕΝ είναι να πάει στην Χάγη ή αλλού γιατί εκεί ξέρει πως δεν έχει ελπίδα. Το θέμα είναι πως ούτε σε σύρραξη θα φανεί πως την έχει….

Τώρα θα δούμε τους φίλους , τους εχθρούς, τους «συμμάχους» και τους ομόδοξους.
Karl Heinz Ottinger

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια