Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

2017 Word of the Year Is Complicit

«Στο Dictionary.com στοχεύουμε να επιλέγουμε τη Λέξη της Χρονιάς που ενσωματώνει ένα μεγάλο θέμα που απηχεί στην πολιτισμική συνείδηση τους τελευταίους 12 μήνες»
2017 Word of the Year Is Complicit - συνεργός
ημαίνει "να επιλέξεις να συμμετέχεις σε μια παράνομη ή αμφισβητήσιμη πράξη, ειδικά σε άλλους. έχοντας εταιρική σχέση ή συμμετοχή σε αδικίες. "Ή, απλά, σημαίνει ότι είναι, σε κάποιο επίπεδο, υπεύθυνο για κάτι. . . έστω και έμμεσα.
Η λέξη συνένοχος έχει υποθεί σε συνομιλίες φέτος για εκείνους που μιλούν έξω από ισχυρά πρόσωπα και θεσμούς και για εκείνους που παραμένουν σιωπηλοί. Καθώς εξετάζουμε το πολιτιστικό και πολιτικό τοπίο, ρωτάμε: " Τι σημαίνει να είσαι συνεργός το 2017;"

"Δεν ξέρω τι σημαίνει να είσαι συνεργός"
Όταν η έννοια των λέξεων τίθεται υπό αμφισβήτηση, οι άνθρωποι γυρίζουν στο Dictionary.com ως πηγή αλήθειας. Τα ίχνη αυτής της αναζήτησης αλήθειας εμφανίζονται στα τρέχοντα δεδομένα αναζήτησης.
Η πρώτη ακίδα στις αναζητήσεις για συνεργάτη ήταν στις 12 Μαρτίου, με αύξηση κατά 10.000% των ημερήσιων μέσων αναζητήσεων. Αυτή ήταν η μέρα μετά το Σάββατο το βράδυ ζωντανεύουν τη σατυρική διαφήμισή τους με την Scarlett Johansson παίζοντας την Ivanka Trump, hawking ένα άρωμα που ονομάζεται Complicit . Αυτό το άρωμα διατέθηκε ως "Το άρωμα για τη γυναίκα που θα
μπορούσε να σταματήσει όλα αυτά, αλλά δεν θα το κάνει".
word_of_the_year_2017_search_trends
Η μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις για συνεργάτες φέτος (πάνω από 11.000%) ήταν στις 5 Απριλίου. Αυτή τη φορά, η ακίδα ακολούθησε μια συνέντευξη με την πραγματική Ivanka Trump στην οποία προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει τη συνέργεια . Όταν ρωτήθηκε από την CBS ότι η Gayle King της Morning για τις κατηγορίες ότι αυτή και ο σύζυγός της, Jared Kushner, είναι συνεργάτης στις πράξεις του πατέρα της, η Ivanka Trump απάντησε: «Αν η συμμορία επιθυμεί να είναι μια δύναμη για καλό και να έχει θετικό αντίκτυπο, Είμαι συνεργαστής. "
Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε από την αναζήτηση του ορισμού του συνεργάτη , δεν υπάρχει τίποτα θετικό ή καλό γι 'αυτό. Στην πραγματικότητα, η συμπλοκή είναι αποφασιστικά αρνητική, καθώς σημαίνει ότι κάποιος εμπλέκεται με κάποιον ή κάτι που είναι λάθος. Όποια και αν είναι η πολιτική σας, αυτή η έννοια δεν είναι προς συζήτηση. Η ίδια η Ιβάνκα Τράμπ πήρε τον δικό της ορισμό της συμπαιγνίας με "Δεν ξέρω τι σημαίνει να είσαι συνεργός".

Η αλλαγή του κλίματος είναι πραγματική
Η αλλαγή του κλίματος έχει εμπλακεί στο προσκήνιο αυτό το έτος με την απόφαση του Προέδρου Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού. Επιπλέον, ο νέος επικεφαλής του EPA Scott Pruitt συνεργάστηκε στην άρνησή του να αναγνωρίσει ότι ο άνθρωπος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος. Και, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης και αυτό το έτος.
Φέτος, οι επιδείξεις ακραίων καιρικών συνθηκών μάς έχουν καταστήσει πιο ευαισθητοποιημένους για την ευρεία καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή του κλίματος. Δικαίως, οι όροι κλιματική αλλαγή , παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και διοξείδιο του άνθρακα εμφανίστηκαν όλες στις τρέχουσες αναζητήσεις μας φέτος.

Δύναμη και σεξουαλική επίθεση
Φέτος, έγιναν καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον πολλών ισχυρών ανδρών, με αποτέλεσμα την παραίτηση και την εκτόξευση ανθρώπων σε θέσεις εξουσίας σε διάφορες βιομηχανίες. Πολλές γυναίκες μίλησαν εναντίον του πρώην σκηνοθέτη της ταινίας Harvey Weinstein, η οποία ενέπνευσε άλλους επιζήσαντες της επίθεσης να παρουσιάσουν τις δικές τους ιστορίες. Αυτοί οι ισχυροί άνδρες δεν θα μπορούσαν να βλάψουν τόσους πολλούς ανθρώπους για τόσα χρόνια χωρίς τη συνέργεια των συνεργατών τους και την καθιερωμένη πρακτική να "σβήνουν τα μάτια" σε παραπτώματα.

Η λάθος πλευρά της ιστορίας
Η δήλωση του Προέδρου Trump μετά από τα γεγονότα στο Charlottesville τον Αύγουστο, στην οποία είπε ότι "οι δύο πλευρές" ήταν φταίχτες, έδειξε τη συνύπαρξή του με ιδεολογίες που προωθούν το μίσος, ειδικά κατευθυνόμενες προς περιθωριοποιημένες ομάδες. Τα γεγονότα στο Charlottesville προκάλεσαν αναζητήσεις για τα λευκά υπέρμακρα , ναζιστικά , νεοναζιστικά , αντιφασιστικά και antifa τάση στα δεδομένα μας.

Κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ως πλατφόρμα προώθησης
Στα τέλη Οκτωβρίου, τα Google, το Facebook και το Twitter μαρτυρούν μπροστά στο συνέδριο για το ηλεκτρονικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε από ρωσικούς συνεργάτες, με σκοπό την ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Αξιωματούχοι από κάθε μία από αυτές τις εταιρείες ορκίστηκαν ενώπιον της υποεπιτροπής για την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας για την αμφισβήτηση των πολιτικών διαφημίσεων που πωλούνται σε ρώσους τρούλους. Η υποεπιτροπή αποσαφήνισε το ερώτημα πώς αυτές οι εταιρείες (με τους κορυφαίους τεχνολογικούς πόρους στον κόσμο) θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Σε ποιο βαθμό οι εταιρείες αυτές συμπράττουν στη διάδοση της προπαγάνδας, των ψεύτικων ειδήσεων και της παραπληροφόρησης; Η απάντηση είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη και εξακολουθεί να συζητάται, αλλά απλώς η ερώτηση είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα.

Άρνηση να γίνει επιπλοκή
Επιλέξαμε το Λόγο της Χρονιάς μας, εν μέρει, λόγω αξιοσημείωτων ιστοριών για όσους αρνήθηκαν να είναι συνεργοί. Ενόψει της καταπίεσης και των αδικημάτων, αυτή η άρνηση να είναι συνεργάτης ήταν μια δύναμη γείωσης του 2017:
  • Είδαμε περίπου πέντε εκατομμύρια άτομα να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο Μάρτιο των Γυναικών στις 21 Ιανουαρίου
  • Είδαμε 2016 διαμαρτυρίας NFL στρατηγός Colin Kaepernick κατά συστημική αδικία αποκτήσει ακόμη περισσότερη πρόσφυση σε απάντηση προς τον Πρόεδρο Trump έκκληση για παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου πρέπει να απολυθούν ή να ανασταλεί
  • Είδαμε γυναίκες, καθώς και ανθρώπους όλων των φύλων, να έρχονται με προσωπικές ιστορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση με το hashtag #metoo
  • Είδαμε παραίτηση υψηλού επιπέδου από τη διοίκηση του Trump, ίσως πιο αξιομνημόνευτα από το Συμβούλιο Τεχνών, οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτησή τους με τη μορφή ακροστικής γραφής της λέξης RESIST
Στην πραγματικότητα, η τρίτη μεγαλύτερη αιχμή αναζήτησης για τη λέξη συνένοχο ήταν σε απάντηση σε αυτή την άρνηση να είναι συνένοχος. Αυτό συνέβη στις 24 Οκτωβρίου όταν ο Γερουσιαστής της Αριζόνα Jeff Flake (ο οποίος ψήφισε σύμφωνα με τη θέση του Προέδρου Trump το 90% του χρόνου σύμφωνα με το FiveThirtyEight ) ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του λέγοντας: "Έχω παιδιά και εγγόνια να απαντήσω και, Δεν θα είμαι συνένοχος. "Προτρέπει τους συναδέλφους Ρεπουμπλικάνους να μιλήσουν γιατί" η σιωπή μπορεί να είναι ίση συνέργεια ".

Γιατί λοιπόν;
Αυτό το έτος έχει δει μια πραγματική αφύπνιση στη συνέργεια σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, από την πολιτική μέχρι την ποπ κουλτούρα.
Καθώς κάνουμε τη σκληρή δουλειά να επεξεργαστούμε αυτό που σημαίνει αυτό, πρέπει να εξετάσουμε τη δική μας συμπεριφορά και να αναρωτηθούμε κάποιες δύσκολες ερωτήσεις. Θα μπορούσα να μίλησα στο παρελθόν. . . και δεν το έκανε; Μήπως πήγα μαζί με κάτι επειδή ήταν το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης;
Η σιωπή δεν είναι πάντοτε ίση με τη συνενοχή. Πρέπει επίσης να εξετάσουμε τους πολύ πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιλέγουμε να μην μιλήσουμε. Αυτό περιλαμβάνει τον φόβο των αντιποίνων, τον φόβο να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή την ασφάλεια των αγαπημένων, ή τη γνώση ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Η σιωπή μπορεί να προέρχεται από ένα μέρος αυτοσυντήρησης. Εκείνοι των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί αρνητικά από επίθεση ή βία ή κοινωνικές αδικίες δεν οφείλουν τις ιστορίες τους σε κανέναν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μερικές φορές μιλώντας έξω είναι ένα προνόμιο από μόνο του.
Η επιλογή μας για το Word of the Year είναι τόσο για το τι είναι ορατό όσο για το τι δεν είναι. Είναι μια λέξη που μας θυμίζει ότι ακόμη και η αδράνεια είναι ένας τύπος δράσης. Η σιωπηρή αποδοχή των αδικημάτων είναι το πώς έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό να παραμείνει ο κανόνας. Αν το κάνουμε, τότε είμαστε όλοι συνεργοί.
http://www.dictionary.com/e/word-of-the-year-2017/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια