Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ)
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Ωρα έναρξης: 18.00
Είσοδος ελεύθερη
Χιλιάδες παιδιά του Πόντου από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να σηκώσουν τα χέρια ψηλά σ’ έναν κύκλο ζωής χορεύοντας αλησμόνητους χορούς της πατρίδας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο σπουδαίο κομμάτι είναι η γη του Πόντου.
2.500 χιλιάδες χορευτές που θα χορέψουν όλοι μαζί ομάλ' Κερασούντας και μετά ένας-ένας οι ΣΠΟΣ θα παρουσιάσουν χορούς από την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο. Το φετινό φεστιβάλ θα κλείσει με το δρώμενο «Τρεις γενιές πυρρίχιου χορού», με Πόντιους πυρριχιστές δεύτερης και τρίτης γενιάς, ενώ το τραγούδι «Πάρθεν η Ρωμανία» θα ερμηνεύσουν όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.
Η βραδιά θα ανοίξει με ένα θεατρικό δρώμενο στην ποντιακή διάλεκτο που θα φέρει τη υπογραφή του Ηλία Υφαντίδη και θα έχει τίτλο «Φλόγα μεταλαμπάδευσης». Στο δρώμενο θα πάρουν μέρος παιδιά από τον ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και η Παραδοσιακή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Μακρή.
Το φετινό Φεστιβάλ, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα είναι αφιερωμένο στην οικογένεια των Υψηλαντών που συνεισέφερε όσο λίγες στην Εθνική Παλιγγενεσία. Για το σκοπό αυτόν η ΠΟΕ έχει επιμεληθεί αφιερωματικό βίντεο θέλοντας να δείξει σε όλους τη δράση της οικογένειας αλλά κυρίως να επισημάνει την ποντιακή καταγωγή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια