Το αλάτι

Το θαλασσινό νερό έχει παράξενη γεύση και ερεθίζει τα μάτια και γι αυτό φταίει το αλάτι που είναι διαλυμένο μέσα.
Στη θάλασσα επιπλέουμε ευκολότερα, από το γλυκό νερό των ποταμών και των λιμνών, γιατί το αλάτι κάνει το νερό πιο πυκνό και γι αυτό μας βοηθάει να μένουμε. στον αφρό.
Το αλάτι είναι ένα από τα πολλά αγαθά που μας προσφέρει η θάλασσα, είναι το πιο πολύτιμο από τα ορυκτά που υπάρχουν στους βυθούς της.
Το αλάτι είναι χρήσιμο όχι μόνο στην υγεία αλλά και στο φαγητό.
Δεν νοστιμίζει μόνο το φαγητό αλλά λιώνει το χιόνι και τον πάγο το χειμώνα.
Βοηθά να διατηρούνται τα αλλαντικά, ψάρια, κρέατα και λαχανικά.
Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για την παρασκευή οξέων, φαρμάκων και χρωστικών υλών.
Ένα λίτρο θαλασσινού νερού περιέχει περίπου τρία κουταλάκια αλάτι.
Στις αλυκές χωρίζουν το αλάτι από το νερό.
Υπάρχουν μεγάλες, ρηχές δεξαμενές σκαμμένες στο μήκος των ακτών.
Το νερό κάνει μια μεγάλη διαδρομή κάτω από τον ήλιο που το εξατμίζει και στον πάτο μένει το αλάτι.
Πόσο νερό περιέχουν τα τρόφιμα..??
* Καρπούζι και αγγούρια = 97%
* Ντομάτες και κολοκύθια = 95%
* Μελιτζάνες = 92%
* Ροδάκινα = 87%
* Καρώτα = 88%
* Βρασμένα ξερά φασόλια = 77%
* Ψητό στήθος κοτόπουλο = 65%
* Ψημένος σολομός = 62%
* Τυρί τσένταρ και ροκφόρ = 40%
* Ψωμί ολικής αλέσεως = 33%
Κόψτε το πολύ αλάτι.
Τα κύτταρα χρειάζονται 23 γραμμάρια νερό για να εξουδετερώσουν κάθε πρόσθετο γραμμάριο αλάτι που τρώμε – γι’ αυτό και κάνουμε κατακράτηση υγρών όταν τρώμε πολύ αλάτι.

Related Posts