Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρήσιμα φασολαδο - μυστικά

.
* Προτιμάτε ελληνικά φασόλια. '
Οσα προέρχονται από ορεινές περιοχές ή από τη βόρεια Ελλάδα (πχ Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, κ.α) είναι άριστης ποιότητας και πολύ νόστιμα.
* Αν αγοράζουμε χύμα φασόλια, πρέπει να έχουμε αξιόπιστο προμηθευτή, γιατί πολλοί συνηθίζουν να αναμιγνύουν παλιάς εσοδείας με καινούργια. Αποφεύγουμε τα κιτρινισμένα, διότι το κιτρίνισμα είναι ένδειξη ότι είναι παλιάς εσοδείας. 'Οσο πιο παλιά είναι τα όσπρια, τόσο πιο πολύ βράσιμο χρειάζονται, αν και το πόσο βραστερά είναι εξαρτάται κυρίως από άλλους παράγοντες, όπως το ίδιο το φυτό, το εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά του τόπου καλλιέργειας και το νερό ποτίσματος.
* Προτού τα μαγειρέψουμε, τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Όσο πιο χοντρά τα φασόλια, τόσο περισσότερη ώρα μούλιασμα θέλουν. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα μουλιάσουν σωστά, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας ή τη συμβουλή του προμηθευτή μας. Συνήθως, πάντως 1 βράδυ αρκεί.
* Φασολάδα μπορούμε να φτιάξουμε με ό τι φασόλια θέλουμε (ψιλά, μέτρια, χοντρά, γίγαντες, μαύρα, κόκκινα, έγχρωμους γίγαντες κ.α.) υπολογίζοντας το χρόνο που θέλει το καθένα από αυτά για να γίνει.
* Δεν αλατίζουμε τα φασόλια από την αρχή, γιατί σκληραίνουν. Το αλάτι το βάζουμε από το μέσον του μαγειρέματος και μετά.
* Αν στο τέλος του μαγειρέματος τα φασόλια έχουν μαλακώσει, αλλά η φασολάδα δεν έχει χυλώσει όσο θέλουμε, κάνουμε το εξής: Πολτοποιούμε 1 -2 κουτάλες από τη σούπα στο μούλτι. Ρίχνουμε το πολτό στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να πάριε 1-2 βράσεις γαστρονόμος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια