Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mια ημέρα για όλα τα ζώα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 στη Φλωρεντία από κάποιους περιβαλλοντολόγους που ήθελαν με αυτό το τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και τους ειδικούς για τα ζώα.
Από τότε η γιορτή μεγάλωσε και τώρα πια συμπεριλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, από τα κατοικίδια έως τα πιο μικρά και "ασήμαντα" ζώα του πλανήτη.
Βέβαια ασήμαντα ζώα δεν υπάρχουν, αλλά τόσα καταλαβαίνουμε εμείς οι άνθρωποι, τόσα λέμε.
Το ότι επιλέχτηκε η 4η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων δεν είναι τυχαίο.
Η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης ενός αγίου της Καθολικής Εκκλησίας που ήταν προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος, του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που γεννήθηκε το 12ο αιώνα.

Κήρυξε την ισότητα, την ειρήνη, την περιφρόνηση του πλούτου και την αγάπη και το σεβασμό προς όλα τα δημιουργήματα του Θεού. Είχε το χάρισμα να μιλάει στα ζώα κι αυτά να του ανταποδίδουν την αγάπη τους μιλώντας του.

Σκοπός της Ημέρας είναι να γιορτάσουμε την ύπαρξη των ζώων σε όλες τους  τις μορφές και να αναγνωρίσουμε τους διαφορετικούς όσο και σημαντικούς ρόλους που παίζουν στη ζωή μας - από το να είναι σύντροφοι και φύλακές μας ως το να μας υποστηρίζουν και να μας βοηθάνε στις εργασίες μας.

Από τότε που γιορτάστηκε για πρώτη φορά αυτή η ξεχωριστή μέρα μέχρι σήμερα αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Σε πολλές χώρες γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις και σεμινάρια για την ενημέρωση των πολιτών για το πώς να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια