Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ροζ βιάγκρα

Ένα φάρμακο που σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει το «γυναικείο βιάγκρα» φαίνεται ότι δεν αυξάνει σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, σύμφωνα με δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν σε έγγραφα της αρμόδιας Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ) τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Όπως προέκυψε από τις μελέτες, γυναίκες που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο flibanserin ανέφεραν σε αρκετές περιπτώσεις συμπτώματα όπως η κατάθλιψη, η λιποθυμία και η κόπωση.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της FDΑ η ανοχή των γυναικών στο «ροζ χάπι» ήταν μέτρια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό της τάξεως σχεδόν του 15% γυναικών που έλαβαν τη συνιστώμενη δόση του φαρμάκου στο πλαίσιο μελέτης σταμάτησαν τη λήψη του πριν από το τέλος της εξαιτίας πιθανών παρενεργειών, σημειώνουν οι επιστήμονες της αμερικανικής Υπηρεσίας.
Ένα συμβουλευτικό πάνελ ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αποφασίσει αν θα συστήσει την έγκριση του flibanserin.
Η παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου Βoehringer Ιngelheim ζητεί έγκριση από την FDΑ για κυκλοφορία του με συνταγογράφηση ως θεραπεία σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας.
Πάντως υπεύθυνοι της εταιρείας ανέφεραν ότι άλλη ανάλυση έδειξε πως το φάρμακο αύξησε τη σεξουαλική επιθυμία γυναικών σε περίοδο ενός μήνα καθώς και ότι οι πιθανές παρενέργειες από τη λήψη του ήταν λίγες και ήπιες.
tovima

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια