Μιλφέιγ με Κρέμα σοκολάτας

Μερίδες: 12 Προετοιμασία: 25'
Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου

Υλικά
1 δόση «Κρέμα σοκολάτας του 10λέπτου»
2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια (των 200 γρ. - βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις φρυγανιές και τα κριτσίνια ή με τα μπισκότα)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε την κρέμα ακολουθώντας τα βήματα 1 έως και 3 της συνταγής «Κρέμα σοκολάτας του 10λέπτου». 
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα. 
Καλύπτουμε με μία στρώση σφολιατίνια ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ., φροντίζοντας να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.
Όταν κρυώσει η κρέμα, απλώνουμε τη μισή στα στρωμένα σφολιατίνια.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από σφολιατίνια και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προτού σερβίρουμε, θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που περίσσεψαν και γαρνίρουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την άχνη.

Μυστικά:

  • Χρησιμοποιούμε τα σφολιατίνια ολόκληρα, γιατί, αν τα κόψουμε κατά μήκος στη μέση, οι στρώσεις θα βγουν φτενές.
  • Προτιμάμε τα σφολιατίνια που είναι ελαφρώς γλασαρισμένα, γιατί αυτά είναι λιγότερο ευάλωτα στην υγρασία της κρέμας.

Related Posts