Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κι όμως το κόψιμο στα επιδόματα αναπηρίας ισχύει, μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μάτια μας

Χωρίς καμία ντροπή πριν από λίγες μέρες μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σε συνέντευξη της στο Live News στο Έψιλον. Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα.
Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην τρίτη αξιολόγηση και το θέμα που εκκρεμεί στα εργασιακά. «Η τρίτη αξιολόγηση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το ζήτημα που υπάρχει είναι πολύ συγκεκριμένο. Αφορά την απαρτία στα πρωτοβάθμια σωματεία που λαμβάνουν απόφαση για απεργία. Δηλαδή με ποιον κανόνα θα λαμβάνεται η απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα και τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τα επιδόματα της αναπηρίας και θα υπάρχει μία συνολική ανασκόπηση των οικογενειακών επιδομάτων με τέτοιο τρόπο που δεν θα οδηγήσει σε μείωση». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές επιδομάτων αλλά εξορθολογισμός.
Κι όμως το κόψιμο στα επιδόματα αναπηρίας ισχύει σε μεγάλο ποσοστό όσο και να το ξεκαθαρίζει η υπουργός.
Λεπτομερέστερα, πρόκειται για κόψιμο 35 σε επιδόματα και παροχές, με ημερολόγιο ως εξής:

● Ιούνης 2017: Αλλαγή νομοθεσίας για το επίδομα στέγασης.

● Οκτώβρης: Εξορθολογισμός των εκπαιδευτικών επιδομάτων.

● Νοέμβρης:Μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων

● Νοέμβρης: Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων – νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων.

Μέχρι το Μάρτη 2018: Δεύτερη φάση αλλαγών στις παροχές αναπηρίας

● Μάης: Αναθεώρηση παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 4387/2016

● Μέχρι τον Ιούνη: Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας.
www.skplakas.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια