Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συβουλές για "οργανωμένη" καθαριότητα!

*  Για περισσότερη οργάνωση, φτιάξτε μια λίστα με τις δουλειές κατά προτεραιότητα και τσεκάρετε κάθε φορά που τελειώνετε την κάθε εργασία.
Έτσι θα ξέρετε  ανα πάσα ώρα τι έχετε τελειώσει και τι έχετε ακόμη να κάνετε.
*  Καθαρίστε τα τζάμια μια συννεφιασμένη μέρα, παρά μια ηλιόλουστη.
Το καταλληλότερο νερό για τον καθαρισμό τζαμιών είναι το χλιαρό προς δροσερό.
Εάν είναι πολύ βρόμικα, προσθέστε μέσα στο νερό ελάχιστο ξύδι.
Για να τα στεγνώσετε χωρίς να έχουν λεκέδες και χωρίς να φαίνονται οι κινήσεις από το σφουγγάρι, χρησιμοποιήστε εφημερίδα, αλλά φορέστε γάντια για να μη λερωθείτε από το  μελάνι.
*  Αφαιρέστε λεκέδες από καθρέπτες προσθέτοντας οινόπνευμα σε ένα μαλακό βαμβακερό πανί και περάστε το πάνω από την επιφάνειά του.
*  Καθαρίστε το γυάλινο τραπέζι με λίγο χυμό λεμονιού και στεγνώστε με χαρτοπετσέτες ή, ακόμη καλύτερα, με εφημερίδες και απολαύστε το απαστράπτον τραπέζι σας.
*  Με οδοντόκρεμα μπορείτε να απομακρύνετε μικρές γρατσουνιές από διάφορα γυαλικά.
*  Φρεσκάρετε τις γωνίες του ταβανιού όσο πιο συχνά μπορείτε, τοποθετώντας ένα ξεσκονόπανο περιμετρικά στη σκούπα και γυρνώντας την ανάποδα καθαρίστε τις γωνίες.
*  Ο χώρος φύλαξης των σεντονιών είναι μια περίεργη ιστορία. 
Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ανακατεύονται, χάνονται και γενικότερα τείνει να επικρατεί ένας χαμός μέσα σε αυτό το ντουλάπι.
Ο μόνος τρόπος οργάνωσης είναι να τοποθετούνται πάντα ολόκληρα τα σετ, δηλαδή παπλωματοθήκη, κατωσέντονο, σεντόνι και μαξιλαροθήκες σιδερωμένα και διπλωμένα.
*  Αποστειρώνετε τακτικά τα πόμολα από τις πόρτες και τα ακουστικά των τηλεφώνων, ιδιαίτερα έπειτα από χρήση άλλων ατόμων, καθώς μετατρέπονται σε εστίες μικροβίων και βρομιάς από τη συχνή χρήση.
*  Προτεραιότητες
Σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα.
Προσοχή: Αν ζείτε με την οικογένειά σας, τότε μοιράστε τις δουλειές και στα άλλα μέλη.
Αν ο καθένας κάνει κάποια βασικά πράγματα καθημερινά - ή κάθε εβδομάδα - το σπίτι θα διατηρείται τακτικό χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
Φροντίστε να επιστρέφεται στην αρχική του θέση ότι χρησιμοποιείται, για την αποφυγή ακαταστασίας στους κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή την κουζίνα, το σαλόνι, το καθιστικό και το μπάνιο.
Δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε λεπτομέρειες διατηρείτε το σπίτι σε τάξη.
Για παράδειγμα, κουμπώνουμε ύστερα από κάθε χρήση τα αφρόλουτρα και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε στο μπάνιο.
Δεν αφήνουμε διάσπαρτα βιβλία, περιοδικά και προσωπικά αντικείμενα.
Το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα καλό είναι να γίνονται μια συγκεκριμένη μέρα, για να μην παραλείπονται.
*  Τιps για να αποφύγετε την ακαταστασία.
Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα καλαθάκι στην κουζίνα ή την είσοδο του σπιτιού για να ρίχνετε μέσα τα κλειδιά, τα κινητά, τις εφημερίδες και τα περιοδικά, ούτως ώστε να μη γεμίζουν οι χώροι με σκόρπια αντικείμενα.
Επίσης πρέπει να έχουμε μεγάλα καλάθια στο WC για τα άπλυτα, για να μην υπάρχουν πεταμένα ρούχα από εδώ και από εκεί.
Πριν πάμε στο υπνοδωμάτιό μας για ύπνο, πρέπει να συμμαζεύουμαι το καθιστικό και να βάζουμε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων, καθώς μετά τις 23.00 οι χρεώσεις είναι οικονομικότερες.
s.soulis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια