Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεζέδες με σαρδέλες σε κονσέρβα 🐡🐠🐟

Ένα κουτί σαρδέλες βρίσκεται πάντα στο ντουλάπι μας.
Τώρα το καλοκαίρι που δεν έχουμε διάθεση για δύσκολα μαγειρέματα, μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους σε ψευτο-συνταγές που δεν χρειάζονται κόπο.
Και αντίθετα από ότι νομίζουμε, οι σαρδέλες του κουτιού δεν περιέχουν συντηρητικά αφού συντηρούνται απλά στο λάδι τους και οι ελληνικές εταιρίες τις φτιάχνουν με ολόφρεσκη, ελληνική σαρδέλα.
9 τρόποι για γρήγορους μεζέδες με σαρδέλες σε κονσέρβα:
1 Τις σερβίρουμε ολόκληρες με ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγη κάπαρη και χυμό λεμονιού.
2 Τις σερβίρουμε ολόκληρες πάνω σε χούμους, ρεγγοσαλάτα ή ταραμοσαλάτα.
3 Τις σερβίρουμε με ντομάτα και ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι κομμένα σε μικρά καρεδάκια.
4 Τις σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί αλειμένο με πελτέ ντομάτας, πασπαλισμένες με ρίγανη.
5 Ταιριάζουν πολύ ωραία σε όλες τις σαλάτες με όσπρια, όπως στις φακές με φρέσκα μυρωδικά ή τα φασόλια πιαζ, αλλά και στη σκορδάτη πατζαροσαλάτα και όλες τις πατατοσαλάτες.
6 Φτιάχνουμε μπρουσκέτες με αραβική πίτα ζεσταμένη στο γκριλ, αλειμένη με σάλτσα pesto και ψιλοκομμένο σκορδάκι.
7 Φτιάχνουμε σάντουιτς με ζεστό μαύρο ψωμί αλειμμένο με σάλτσα pesto, φέτες ώριμης ντομάτας, μανούρι και λίγη ρίγανη.
8 Τις σερβίρουμε πάνω σε τετράγωνα φρεσκοψημμένης σφολιάτας με μια λεπτή φετούλα λεμόνι και ψιλοκομμένο άνηθο.
9 Χτυπάμε στο μπλέντερ 2 κουτιά σαρδέλες με το λάδι τους, 2 σκελίδες σκόρδο, το χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι και μϊντανό ψιλοκομμένο. Το χρησιμοποιούμε σαν ντιπ ή το αλείφουμε πάνω σε φρυγανισμένα ψωμάκια. Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε μικρές πατατούλες που θα βράσουμε σε αλατισμένο νερό και θα τις κουφώσουμε στο εσωτερικό τους, σαν πρώτο πιάτο.
6 εύκολες σαλάτες με σαρδελάκια του κουτιού
1 Τις προσθέτουμε σε μια απλή μαρουλοσαλάτα με κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό και ραπανάκια σε ροδέλες.
2 Κόβουμε ένα αγγούρι σε λάμες από τον τρίφτη της πατάτας, προσθέτουμε μισό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, τις σαρδέλες και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και σησαμέλαιο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
3 Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε κυβάκια, προσθέτουμε τις σαρδέλες, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, ελάχιστο κύμινο, μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο.
5 Κόβουμε σε μπουκίτσες δυό κουτιά σαρδέλες και τις γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, λίγη κάπαρη, αγγουράκι, θυμάρι, χυμό λεμονιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι και κρουτόν από χωριάτικο ψωμί ψημμένα στο τηγάνι.
6 Ταραμοσαλάτα από σαρδέλες. Χτυπάμε στο μίξερ 240 γρ. σαρδέλες, 100 γρ. γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 10cl κονιάκ και μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σαρδέλες σε πρώτο πιάτο
*Γεμίζουμε μικρές ντοματούλες με το μείγμα της χωριάτικης κομμένο σε κυβάκια και αντί για φέτα ψιλοκόβουμε σαρδέλες.
*Κόβουμε μια μελιτζάνα φλάσκα σε ροδέλες, τις απλώνουμε σε ταψί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε ατομικά πυργάκια, εναλλάσσοντας φέτες μελιτζάνας, καπαρόφυλλα, φέτες ντομάτας, σαρδέλες και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά σκορδάτο γιαούρτι πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα στο κάθε πιάτο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια