Σεξουαλική "παράταση" για τους άντρες

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Μπορεί οι άντρες να ζουν λιγότερα χρόνια  από τις γυναίκες, σύμφωνα όμως με μια νέα αμερικανική έρευνα  οι πρώτοι έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις γυναίκες να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε μεγάλη ηλικία!
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγο και δημοσιεύτηκε στο "British Medical Journal" (Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό), οι άντρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμα γύρω στα 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες 10,5 χρόνια.
Και υπάρχει εξήγηση…
 Το "χάσμα" ανάμεσα στα δύο φύλα διαφέρει ανάλογα  με την ηλικία.
Ένας άνδρας 30 ετών μπορεί να περιμένει κατά μέσο όρο 35 ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας και 45 χρόνια επιβίωσης, ενώ μια γυναίκα ίδιας ηλικίας μπορεί να περιμένει 31 χρόνια σεξουαλικής ζωής και 50 ακόμα χρόνια επιβίωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες θα περάσουν το 78% της υπόλοιπης ζωής τους μετά τα 30 τους, κάνοντας σεξ, ενώ οι γυναίκες μόνο το 61%.
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ένα άτομο με καλή υγεία - άνδρας ή γυναίκα- στην ηλικία των 55 ετών έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ. Αν είναι άνδρας, τότε χάρη στην καλή υγεία του θα μπορεί να το απολαμβάνει κατά μέσο όρο για πέντε έως επτά ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία, ενώ μια υγιής γυναίκα 55 ετών μπορεί να προσθέσει τρία έως έξι ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της.
Το "κλειδί" όπως αναφέρεται στο να διαθέτουν και τα δυο  φύλα μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα είναι η καλή υγεία με σωστή συστηματική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή.
Διατηρώντας τα πιο πάνω στοιχεία, τέλος,  φαίνεται ότι ένας άνδρας κατά μέσο όρο σταματά να έχει σεξουαλική ζωή γύρω στα 70 χρόνια του, περίπου οκτώ ή εννιά χρόνια πριν από το θάνατό του (με βάση το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ), ενώ  η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας αντιστοίχως, τερματίζεται κατά μέσο όρο στα 65 χρόνια της, 17 ή 18 χρόνια πριν από τον θάνατό της (με βάση το προσδόκιμο ζωής).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός γυναικών δεν θεωρεί τα λιγότερα χρόνια σεξουαλικής ζωής πρόβλημα, επισημαίνοντας  ότι η σεξουαλική ζωή των ανδρών στην τρίτη ηλικία επωφελείται από διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα τύπου "βιάγκρα", που ενισχύουν την λίμπιντο και καταπολεμούν τη στυτική δυσλειτουργία, κάτι που για τις ίδιες δεν έχει ακόμα βρεθεί ποτέ κάτι ανάλογο.
protothema

Related Posts