Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επαγγελματικό προφίλ των ζωδίων

Αναρωτιέσαι τι χαρακτήρα έχουν οι συνάδελφοι ή ο προϊστάμενος σου; Θέλεις να διατηρείς αρμονικές επαγγελματικές σχέσεις μαζί τους; Ποια είναι τα θετικά και αρνητικά σου χαρακτηριστικά στη δουλειά και ποια επαγγέλματα σου ταιριάζουν; Διάβασε το ζώδιο που σε ενδιαφέρει και ανακάλυψε το επαγγελματικό προφίλ κάθε ζωδίου και θα καταφέρεις να κάνεις την επαγγελματική σου ζωή πιο ευχάριστη και δημιουργική!...

ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτίου – 20 Απριλίου
«Ο αρχηγός»
Ο Κριός είναι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, ακόμα και στην δουλειά. Του αρέσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες, να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και να είναι πάντα πρώτος σε όλα. Είναι αρκετά αυθόρμητος και εξωστρεφής και για αυτό δεν μπορεί εύκολα να κρύψει το θυμό του, την δυσαρέσκειά του ή τα νεύρα του. Δεν του αρέσει η επαγγελματική στασιμότητα γιατί βαριέται πανεύκολα, θέλει εναλλαγές και έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Το αρνητικό του στοιχείο είναι ότι είναι υπερβολικά ισχυρογνώμων και δύσκολα θα ακούσει μία δεύτερη άποψη, ακόμα και όταν αυτή είναι με επιχειρήματα. Στην συνεργασία μαζί του θα πρέπει να συνηθίσετε να λειτουργείτε σε γρήγορους ρυθμούς και να μην αναβάλετε εργασίες για τις οποίες έχετε συνεργασία. Έστω και αν κάποιες φορές δεν σας αρέσει ή σας κουράζει, αφήστε τον να νοιώθει ότι αυτός είναι ο αρχηγός !
Ιδανικά Επαγγέλματα: Αξιωματικός, Πιλότος ή Ναυτικός, Γενικός Διευθυντής, Κομμωτής (επειδή το ζώδιο του Κριού αντιπροσωπεύει το κεφάλι),αθλητής (για να μπορεί να διοχετεύει την ενέργεια του), Αστυνομικός

ΤΑΥΡΟΣ
21 Απριλίου – 20 Μαΐου
«Ο σταθερός»
Ο Ταύρος είναι ένας σταθερός και συνεπής εργαζόμενος! Είναι τελειομανής και κάθε εργασία που παραδίδει, θέλει να είναι ολοκληρωμένη και πλήρης. Δεν αντέχει την πίεση και θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να προσαρμοστεί σε νέες συνεργασίες ή νέες επαγγελματικές συνθήκες. Στις συνεργασίες του μπορεί να είναι άψογος, αρκεί να του συμπεριφέρονται με ευγένεια και χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις. Δεν μπορεί να ανεχτεί την ασυνέπεια και απαιτεί από τα άτομα που συνεργάζεται να τηρείται ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, γιατί θέλει να βάζει ένα πρόγραμμα στον χρόνο εργασίας του. Ο λόγος του Ταύρου είναι συμβόλαιο, ποτέ δεν θα σας τάξει κάτι το οποίο δεν θα γίνει και μπορείτε να του έχετε ανεπιφύλαχτα εμπιστοσύνη. Δεν του αρέσουν οι επαγγελματικές αλλαγές, γιατί δένεται και με τον επαγγελματικό χώρο που εργάζεται αλλά και με τους συναδέλφους του.
Ιδανικά επαγγέλματα: Δημόσιος Υπάλληλος, Εκπαιδευτικός, Τραπεζικός, Χρηματιστής, Οικονομικός Σύμβουλος ή Λογιστής, Μάγειρας

ΔΙΔΥΜΟΣ
21 Μαΐου – 21 Ιουνίου
«Ο επικοινωνιακός»
Ο Δίδυμος είναι ένας φιλικός και επικοινωνιακός επαγγελματίας, που καταφέρνει εύκολα να κερδίζει συμπάθειες στον επαγγελματικό του χώρο. Οι γνώσεις του είναι πολλές και του αρέσει πολύ η έρευνα και η μάθηση, γι αυτό και με τα χρόνια γίνεται όλο και καλύτερος στην δουλειά του. Θέλει να διατηρεί ένα ευχάριστο κλίμα με τους συναδέλφους του, αρκετά συχνά επιδιώκει να έχει και προσωπικές σχέσεις μαζί τους και εκτός της εργασίας και φροντίζει πάντα να είναι εξυπηρετικός και συνεργάσιμος. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για δημόσιες σχέσεις και επαγγελματικές διαπραγματεύσεις, γιατί έχει άνεση γραπτού και προφορικού λόγου και γίνεται εύκολα αγαπητός και πειστικός! Το ελάττωμά του είναι ότι κάποιες στιγμές είναι ασυνεπής, γιατί ασχολείται με αρκετά πράγματα ταυτόχρονα!
Ιδανικά επαγγέλματα: Πωλητής, Αρχαιολόγος, Καθηγητής, Προγραμματιστής , Δημοσιογράφος, Δημόσιες Σχέσεις, Μεταφραστής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
«Ο ευαίσθητος»
Ο Καρκίνος είναι ένας εργατικός επαγγελματίας και δεν μπορεί στιγμή χωρίς δουλειά, γιατί δεν θέλει να διακινδυνεύσει την οικονομική ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειάς του. Στην δουλειά χρησιμοποιεί πολύ το ένστικτό του, έχει έντονη διαίσθηση και οι αποφάσεις που παίρνει είναι σχεδόν πάντα σωστές, γιατί ακούει πάντα την εσωτερική του φωνή. Θέλει να αισθάνεται ότι στον επαγγελματικό χώρο έχουν την ανάγκη του, ότι είναι απαραίτητος και ότι η εργασία που κάνει είναι πολύ σημαντική. Δεν του αρέσει να τον παραγκωνίζουν και δεν μπορεί να δεχτεί την προσβολή ή τα νεύρα στην δουλειά. Η διάθεσή του ακόμα και στα επαγγελματικά είναι σαν τα νερά της παλίρροιας, είναι υπέρ ευαίσθητος, παρεξηγησιάρης, κρατάει μούτρα και θυμώνει όταν τον αδικήσουν ή του μιλήσουν απότομα. Για να τα έχετε καλά μαζί του θέλει κανάκεμα…
Ιδανικά Επαγγέλματα: Εκπαιδευτικός (Νηπιαγωγός, Δάσκαλος, Καθηγητής), Ψυχολόγος, Διατροφολόγος, Σεφ, Μέντιουμ, Ζαχαροπλάστης

ΛΕΩΝ
23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου
«Ο μεγαλομανής»
Ο Λέοντας επιδιώκει να αποκτήσει επαγγελματική αναγνώριση, όχι μόνο για την εξασφάλιση μιας άνετης οικονομικά ζωής, αλλά και για λόγους γοήτρου και γενικότερα κοινωνικής αναγνώρισης. Είναι πάντα πρόθυμος να αναλάβει ότι εργασία του ζητηθεί και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του, προκειμένου να ακούσει το «μπράβο» και να πάρει ικανοποίηση. Έχει μεγάλους στόχους και είναι ικανός να τους κατακτήσει, γιατί διαθέτει δυναμισμό, πίστη και φυσικά μεγάλη έμπνευση και δημιουργικότητα. Στις συνεργασίες του είναι αρκετά επιβλητικός, θέλει να είναι ο αρχηγός, θα προβάλλει τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο, αλλά θα χαρίσει απλόχερα την βοήθειά του σε όποιον του την ζητήσει! Είναι τόσο υπερήφανος, που μπορεί κάποιες στιγμές να γίνεται αντιπαθητικός στους συναδέλφους του, έτσι είναι όμως ο χαρακτήρας του. Για να τα πάτε καλά μαζί του, πρέπει να τον επιβραβεύετε που και που ! Με πείσμα και εγωισμό προσπαθεί να κατακτήσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του και έχει την υπομονή με αργά και σταθερά βήματα να οδηγείται στην κορυφή.
Ιδανικά Επαγγέλματα: Ηθοποιός, Τραγουδιστής, Δημοσιογράφος, Πολιτικός, Διευθυντής, Μοντέλο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου
«Ο λεπτομερής και αναλυτικός»
Η εργασία για τον Παρθένο είναι η προτεραιότητα στη ζωή του! Είναι οργανωτικός, υπέρ αναλυτικός, λάτρης της λεπτομέρειας και καταφέρνει να είναι πάντα συνεπής σε όλα ! Είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του την οποία και λατρεύει και δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή του και η αυτοσυγκέντρωσή του όταν εργάζεται. Είναι πολύ καλός στον προγραμματισμό εργασιών, στην τήρηση χρονοδιαγράμματος και μπορεί να αναλάβει και να διαχειριστεί αρκετές ευθύνες. Είναι λίγο απρόσωπος και απόμακρος στις συναδελφικές του σχέσεις, δύσκολα θα καταφέρετε να κερδίσετε την οικειότητά του, γιατί δεν συνηθίζει να συνάπτει φιλικές σχέσεις στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Το αρνητικό του στοιχείο είναι ότι γίνεται τόσο κτητικός και αναλυτικός πάνω στη δουλειά, έχει τόσες υπερβολικές απαιτήσεις, που προκαλεί άγχος σε όσους συνεργάζονται μαζί του.
Ιδανικά επαγγέλματα: Στέλεχος Επιχείρησης, Οικονομολόγος, Γιατρός, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Γυμναστής, Γραμματέας, Φυσιοθεραπευτής, Οδοντίατρος.

ΖΥΓΟΣ
23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
«Ο διπλωμάτης»
Ο Ζυγός προσπαθεί να διατηρεί ένα ήρεμο και αρμονικό περιβάλλον στην εργασία του, γιατί για να μπορεί να είναι αποδοτικός, πρέπει οπωσδήποτε να έχει καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του και γενικά να επικρατεί ένα ευχάριστο κλίμα στη δουλειά. Του αρέσει να κυριαρχεί η καλαισθησία και η τελειότητα σε κάθε εργασία που ολοκληρώνει, είναι δημιουργικός, έχει έμπνευση και τα πάει πάρα πολύ καλά με τις επικοινωνίες. Είναι πολύ συνεργάσιμος, διατηρεί φιλική σχέση με τους συναδέλφους του και του αρέσει να λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις. Γενικά ο Ζυγός είναι αναποφάσιστος, δεν μπορεί εύκολα να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του και δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Διατηρεί τις ισορροπίες στη δουλειά, αποφεύγει τις προστριβές και πετυχαίνει τους στόχους του με διπλωματία!
Ιδανικά Επαγγέλματα: Καλλιτέχνης (Μουσικός, Ζωγράφος, Τραγουδιστής, Χορευτής), Διπλωμάτης, Δικηγόρος, Πολιτικός, Αισθητικός, Κομμωτής, Μόδιστρος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
«Ο σκληρά εργαζόμενος»
Ο Σκορπιός είναι πολύ φιλόδοξος, θέλει να φτάσει ψηλά τόσο σε επαγγελματικό όσο και οικονομικό επίπεδο και είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να το καταφέρει. Είναι πολύ δυναμικός, παθιάζεται με τη δουλειά του και μπορεί να γίνει αρκετά εκδικητικός, αν κάποιος προσπαθήσει να τον βλάψει επαγγελματικά. Διαθέτει επιχειρηματικό μυαλό και η φαντασία του και το ένστικτό του είναι δύο από τις δυνάμεις του που τον στηρίζουν για την ανέλιξη του. Κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του, έχει υπομονή και μεθοδικότητα στα επαγγελματικά και δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει κάτι στο μυαλό του και να μην το καταφέρει! Στις συνεργασίες του είναι σιωπηλός και απόμακρος, αρκετά συχνά μπορεί να ζηλέψει την πρόοδο των συναδέλφων του και να γίνει αρκετά ανταγωνιστικός. Για να τα πάτε καλά μαζί του θα πρέπει να μην υποτιμάτε τις ικανότητές του και να διατηρείτε μια απλή τυπική επαγγελματική επαφή μαζί του!
Ιδανικά Επαγγέλματα: Μέντιουμ, Ερευνητής, Ψυχαναλυτής, Ασφαλιστής, Ντετέκτιβ, Ιατροδικαστής, Μυστικός Πράκτορας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
«Ο ενθουσιώδης»
Θέλει να είναι διαρκώς σε κίνηση, του αρέσουν οι γρήγοροι ρυθμοί στη δουλειά και ενθουσιάζεται με τις νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Δεν διστάζει να πάρει μεγάλα ρίσκα, είναι αρκετά αισιόδοξος και κάνει μεγάλα επαγγελματικά σχέδια. Έχει το αρνητικό να βαριέται πολύ γρήγορα, το βάζει εύκολα κάτω στις δυσκολίες και δεν πολεμά για τους στόχους του, αλλά αλλάζει τα πλάνα του. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτόν είναι η δουλειά που κάνει να τον εκφράζει και να τον γεμίζει, αν κάποια στιγμή νιώσει ότι την έχει βαρεθεί δεν διστάζει να κάνει στροφή στην καριέρα του και να ξεκινήσει κάτι από την αρχή. Σαν συνάδελφος είναι φιλικός, με χαρούμενη διάθεση, διατηρεί καλές επαφές και ομαλές συνεργασίες, γιατί δεν του αρέσει να εργάζεται μόνος. Του αρέσουν τα επαγγελματικά ταξίδια, γενικότερα οι μετακινήσεις και μπορεί να είναι εξαιρετικά καλός στις επαφές του με το εξωτερικό. Το αρνητικό του στοιχείο είναι ότι προσβάλλεται εύκολα, όμως τα νεύρα του γρήγορα του περνούν.
Ιδανικά επαγγέλματα: Πιλότος, Αεροσυνοδός, Πωλητής, Ναυτικός, Διαφημιστής, Αθλητής, Φωτογράφος, Ρεπόρτερ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου
«Ο εργασιομανής»
Η δουλειά για τον Αιγόκερω είναι η ζωή του! Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στους επαγγελματικούς του στόχους και η εργασία του είναι η προτεραιότητα στη ζωή του. Μπορεί να κάνει πολλές στερήσεις και να δίνει μάχες για να ανέβει επαγγελματικά και οικονομικά. Είναι εξαιρετικά υπεύθυνος και λογικός, λειτουργεί βάση προγράμματος και καταφέρνει πάντα να είναι συνεπής σε ότι κάνει. Ο ζήλος του για την δουλειά έγκειται στην ανάγκη του για κοινωνική αναγνώριση. Έχει ανεξάντλητη υπομονή σε ότι έχει να κάνει με δουλειά και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Είναι αυστηρός με τις συνεργασίες του, αρκετά απόλυτος, διαχωρίζει τη δουλειά με τη φιλία και κρατά πάντα αποστάσεις ασφαλείας από τα άτομα που συνεργάζεται. Μπορεί να γίνει θηρίο ανήμερο αν κάποιος δεν τον σεβαστεί ή θελήσει να επισκιάσει τους κόπους και τις προσπάθειες του.
Ιδανικά επαγγέλματα: Αρχιτέκτονας, Μηχανικός, Αστυνομικός, Οικονομολόγος, Δικαστικός, Στέλεχος Επιχείρησης, Στρατιωτικός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου
«Ο πρωτοπόρος»
Ο Υδροχόος είναι ένας εργαζόμενος με μοντέρνες πρωτοποριακές ιδέες, σύγχρονος και ιδιαίτερα φιλικός στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Είναι εξαιρετικά ευφυής, στο μυαλό του εναλλάσσονται γρήγορες ιδέες και όταν θέτει έναν στόχο έχει απέραντη υπομονή μέχρι να τον κατακτήσει. Του αρέσει να επιτελεί έργο που θα προσφέρει καλό, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά γενικότερα και στο σύνολο. Είναι πολύ καλός στις συνεργασίες του, προσπαθεί να διατηρεί φιλικές σχέσεις – μόνο εντός δουλειάς- με τους συναδέλφους του και είναι σε ετοιμότητα να δώσει την υποστήριξή του όταν τον χρειάζονται. Αγωνίζεται για τα επαγγελματικά δικαιώματα, δεν του αρέσει να του επιβάλλουν ευθύνες και είναι επαναστάτης και απρόβλεπτος!
Ιδανικά επαγγέλματα: Γιατρός, Πολιτικός, Ερευνητής, Δημοσιογράφος, Ανθοκόμος, Συγγραφέας, Αεροπόρος.

ΙΧΘΥΣ
20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
«Ο δημιουργικός»
Ο Ιχθύς είναι ένας εργαζόμενος που διαθέτει πλούσια φαντασία, έντονη δημιουργικότητα και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα παραγωγικός, αν στην δουλειά του μπορεί να εκφραστεί ακριβώς έτσι όπως αισθάνεται. Ακόμα και στα επαγγελματικά του λειτουργεί βάση συναισθήματος, δίνει όλου του το «είναι» για να πετύχει αυτό που θέλει πολύ και προσαρμόζεται εύκολα σε νέες συνθήκες εργασίας. Παρόλο που είναι ένας χαρισματικός εργαζόμενος, έχει αρκετές ανασφάλειες και χρειάζεται επιβράβευση όταν πετυχαίνει μία εργασία. Με τους συναδέλφους του μπορεί να δουλέψει καλά και αρμονικά μόνο αν τους συμπαθεί, δεν μπορεί να τα πάει καλά με άτομα που δεν χαρακτηρίζονται από ευγένεια ή του έχουν κάνει κακή εντύπωση εξ αρχής! Τα συναισθηματικά του σκαμπανεβάσματα γίνονται φανερά ακόμα και στη δουλειά, δεν μπορεί να κρύψει το άγχος του, την στεναχώρια του ή τη χαρά του, όμως προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.
Ιδανικά Επαγγέλματα: Ψυχολόγος, Καλλιτέχνης, Νοσηλευτής, Διακοσμητής, Στιχουργός, Σκηνοθέτης, Διαιτολόγος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια