12 Έλληνες του «Game of Thrones»

Το Game of Thrones είναι μία αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Η προβολή της άρχισε στις 17 Απριλίου 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η σειρά έχει προσελκύσει ρεκόρ τηλεθεατών στο HBO και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ευρεία και ενεργή διεθνή βάση οπαδών. Έχει λάβει καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, ιδιαίτερα για τις ερμηνείες των ηθοποιών, τους πολύπλοκους χαρακτήρες, την ιστορία και την έκταση της παραγωγής της, αν και κάποιοι έχουν επικρίνει την συχνή χρήση του γυμνού, της σωματικής και σεξουαλικής βίας.
Game of thrones η σειρά-φαινόμενο.
Η ομάδα του ellines.com συγκέντρωσε τους Έλληνες που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν είτε ως ηθοποιοί είτε στην παραγωγή του «Game of thrones» μέχρι σήμερα.

Δείτε ποιοι είναι οι 12 Έλληνες του «Game of Thrones»:
1.Έρως Βλάχος - Eros Vlahos (born 13 January 1995)
Ο Έρως Βλάχος είναι Ελληνοβρετανός ηθοποιός με αρκετές σειρές στο ενεργητικό του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Πρωταγωνιστεί στη σειρά «Da Vinci’s Demons», ενώ έχει συμμετάσχει στην επιτυχημένη παραγωγή «Game of Thrones». Τον είδαμε σε 4 επεισόδια στη σεζόν 2011-2012.
2. Μίλτος Γερολέμου - Miltos Yerolemou
Ενσάρκωσε τον Syrio Forel, τον δάσκαλο της μικρής Άρια Σταρκ στη σεζόν 2011-2012. Έχει λάβει μέρος στις ταινίες Star Wars: The Force Awakens (2015), The Danish Girl (2015) και στο Dark
Continents (2016).
3. Μία Σωτηρίου - Mia Sotiriou
Είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στις ταινίες Mamma Mia! (2008) και Secrets & Lies (1996). Στο Game of Thrones ενσάρκωσε την Mirri Maz Duur σε 3 επεισόδια στη σεζόν 2011-2012.
4. Γεώργος Γεωργίου - George Georgiou
O Γιώργος Γεωργίου ενσάρκωσε έναν από τους Σοφούς του Γιουνκάι, Ράζνταλ Μο Εραζ ,πόλη στην οποία κατέληξε η Μητέρα των Δράκων Ντενέρις Ταργκάριεν, στην 3η σεζόν του τηλεοπτικού φαινομένου «Game of Thrones».
«Λατρεύω να παίζω τον Ράζνταλ στο “Game of Thrones”. Λατρεύω να βλέπω τη σειρά κι έτσι το να
συμμετέχω είναι για εμένα ένα όνειρο! Το σενάριο είναι υπέροχο, οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί έξοχοι, και οι χώροι των γυρισμάτων εξωτικοί! Γνώρισα πολύ καλά την Εμίλια Κλαρκ (σ.σ.: Ντενέρις), ήταν κι εκείνη σπουδάστρια του Drama Centre, οπότε είχαμε πολλούς κοινούς καθηγητές. Το ίδιο και η Γκουέντολιν Κρίστι (σ.σ.: Μπριέν του Ταρθ), η οποία έχει απίστευτη πλάκα! Είμαι φίλος με πολλούς ηθοποιούς από το καστ κι αυτό δείχνει το πολύ καλό ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί στο γύρισμα. Γελάμε πολύ! Θα με δείτε ξανά στη νέα σεζόν, που θα βγει στις 24 Απριλίου» δήλωσε στο showbiz.com.cy
5. Vince Gerardis - Βινς Γεραρδής
Είναι εκτελεστικός παραγωγός του “Game of Thrones” και εκπροσωπεί τον συγγραφέα της δημοφιλούς σειράς George R. R. Martin, αλλά και άλλους “γίγαντες” της λογοτεχνίας. Ο Βινς
ξεκίνησε τη καριέρα του από την τηλεταινία του Syfy, Riverworld, και συνέχισε με το Snow Wonder δύο χρόνια αργότερα. Το 2008 είχε την πρώτη κινηματογραφική του προσπάθεια, το Jumper και ακολούθως ήρθε η σειρά FlashForward και είναι από τους υπεύθυνους για την πιο δημοφιλή σειρά των τελευταίων χρόνων, Game of Thrones, αλλά και τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν.

6.Μαριάννα Κυριάκου - Marianna Kyriacou, Make Up
Είναι makeup artist και ήταν υπεύθυνη για τον Dragon για 10 επεισόδια το 2015.

7. Φανή Βασιάδη
Είναι digital compositor και εργάστηκε στο Game of Thrones για 10 επεισόδια το 2011.
8.Μιχάλης Χαραλαμπίδης - Michail Charalampidis
Είναι βοηθός παραγωγής στα ειδικά εφέ. Κατά τη διάρκεια της 5ης σεζόν, ο Μιχάλης εργαζόταν με μια ομάδα, η οποία ανέθετε σε 13 εταιρείες που δούλευαν για τα εφέ της σειράς να φτιάξουν κάποιες σκηνές. Στην 6η σεζόν, ο Έλληνας σκηνοθέτης εργάστηκε στα γυρίσματα στο Μπέλφαστ, συλλέγοντας πληροφορίες για το πώς θα γίνουν τα εφέ.

9.Κώστας Ρουσάκης - Kostas Rousakis
Είναι ειδικός στα οπτικά εφέ. Εργάστηκε για 4 επεισόδια το 2013.

10.Γιώργος Μουρουσίδης
Είναι ειδικός στα οπτικά εφέ. Εργάστηκε στη σειρά για 4 επεισόδια για τη σεζόν 2014-2015.

11.Μαρσέλ Γιαννακουδάκη
Είναι ενδυματολόγος και εργάστηκε για 7 επεισόδια το 2011 για τα γυρίσματα που έγιναν στη Μάλτα.
12.Xena Avramidis (το καλλιτεχνικο)-Καίτη Αβραμίδη
Είναι κόρη μιας Πολωνέζας και ενός Τρικαλινού, σπουδάζει αγγλική φιλολογία στην Ουαλία, παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής, εργάζεται ως μοντέλο και έχει ήδη κάνει κάποιες εμφανίσεις σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Η Xena Avramidis πρωταγωνίστησε στην περίφημη σκηνή του τρίτου επεισοδίου του τέταρτου κύκλου του Game of Thrones, ερωτοτροπώντας με δύο γυναίκες υπό το βλέμμα του γόη Pedro Pascal.
ellines.com

Related Posts