Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Game of Thrones: πως περιγράφονται οι ήρωες στα βιβλία

Οι ήρωες του βιβλίου Vs Οι ήρωες της σειράς
Όταν πρόκειται για το αγαπημένο παιχνίδι των Θρόνων , πολλοί από τους χαρακτήρες δεν συμπίπτουν ακριβώς με αυτό που γράφτηκε στα βιβλία του George RR Martin - στην πραγματικότητα, σε μερικές περιπτώσεις, δεν ταιριάζουν καθόλου.
Μερικές φορές, για λόγους πρακτικής ή αφήγησης, είναι απαραίτητο οι παραγωγοί και οι συγγραφείς να αλλάξουν τον τρόπο που κάποιος τους βλέπει.
Ας δούμε μια παράλληλη σύγκριση αυτών των χαρακτήρων του παιχνιδιού των Θρόνων που δεν ανταποκρίνονται στην περιγραφή των μυθιστορημάτων και πως θα πρέπει πραγματικά να μοιάζουν:
Daenerys Targaryen
Σύμφωνα με τα βιβλία, η μητέρα των δράκων έχει την κλασική εμφάνιση των Βαλυριανών. Ασημένια μαλλιά και βιολετί μάτια.
Jon Snow
Το βιβλίο τον παρουσιάζει ως ένα νεαρό με μαύρα μαλλιά και γκρίζα μάτια.
Τα μάτια του Jon ήταν γκρίζα, τόσο σκοτεινά, φαινόντουσαν σχεδόν μαύρα, αλλά είχε δει πολλά. Ο Jon ήταν λεπτός, σκοτεινός, δίκαιος, χαριτωμένος και γρήγορος.
Οι σκηνοθέτες casting έκαναν μια σπουδαία δουλειά στην επιλογή του Kit Harington για το ρόλο του Jon Snow.
Κάποιοι οπαδοί των βιβλίων παραπονέθηκαν για τα σγουρά μαλλιά και το γένια του Jon, αλλά μια προσεκτική ανασκόπηση του κειμένου αποκαλύπτει ότι η υφή (ή το ακριβές μήκος) των μαλλιών του Jon δεν είναι ποτέ ίσια όπως αναφέρουν τα βιβλία. Επιπλέον, ενώ τα "άτριχα μάγουλα" του αναφέρονται από το Wildling στα μυθιστορήματα, δεν αποκλείει τελείως μια γενειάδα η οποία εξακολουθεί να τον αφήνει με σχεδόν άτριχα μάγουλα.
Bran Stark
O συγγραφέας αποφάσισε πως ο Bran και τα αδέρφια του εξ αίματος, έχουν κληρονομήσει την εμφάνιση της μητέρας τους. Σκούρα μπλε μάτια και κόκκινα μαλλιά.
Tywin Lannister
Ο αρχηγός του οίκου των Lannister έχει φαβορίτες και ξυρισμένο κεφάλι.
Τα σκληρά ξανθά μουστάκια κάλυπταν τα μάγουλά του, πλαισιώνοντας ένα αιχμηρό πρόσωπο, ένα φαλακρό κεφάλι, ένα σκληρό στόμα.
Tyrion Lannister
Η εμφάνισή του στο βιβλίο, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της σειράς. Γκρίζα μαλλιά, ένα μαύρο κι ένα πράσινο (!) μάτι και (πάντα σύμφωνα με το βιβλίο) μετά την μάχη στο Blackwater Bay έχασε τα 3/4 της μύτης του και ένα μέρος από τα χείλη του.
Tommen Baratheon

Στα βιβλία είναι ένα παχουλό αγόρι με πράσινα μάτια και χρυσές μπούκλες.
Yara (Asha) Greyjoy
Εκτός από το όνομά της που στην τηλεόραση έγινε Yara από Asha, η συγκεκριμένη ηρωίδα στα βιβλία έχει κοντά μαύρα μαλλιά, μεγάλη μύτη και «σπασμένο» δέρμα.
Euron Greyjoy
Η τηλεοπτική του εκδοχή ελάχιστα μοιάζει με αυτή των βιβλίων. Στα βιβλία έχει όμορφη γενειάδα, το δεξί του μάτι είναι μπλε και το αριστερό καλυμμένο.
Brienne του Tarth
Μπορεί στη σειρά να μιλάνε για την περίεργη εμφάνισή της, αλλά η Brienne δεν έχει τα στραβά δόντια, το μεγάλο στόμα και το σκαμμένο πρόσωπο που περιγράφεται στο βιβλίο.
Τα μαλλιά κάτω από το γείσο ήταν μια φωλιά άχυρου. Τα μάτια της Brienne ήταν μεγάλα και πολύ γαλάζια και αθώα, τα φαρδιά χονδροειδή, τα δόντια της προεξέχοντα σπασμένα και στραβά , Το στόμα της ήταν πολύ φαρδύ, τα χείλη της τόσο παχουλά που φαινόταν πρησμένη. Χίλιες φακίδες γέμιζαν τα μάγουλα και η μύτη της είχε σπάσει πολλές φορές.
Ramsay Bolton
Η εμφάνιση του στα βιβλία, φαίνεται πως αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό του κόσμο. Σύμφωνα με την αρχική ιδέα το πρόσωπό του ήταν ροζ και πλαδαρό, το στόμα του μισό, τα μάτια του μικρά και τα μαλλιά του μακριά. Κούκλος.
Daario Naharis
Τα μαλλιά του Daario είναι μακρύτερα, φτάνουν στο κολάρο του και βαμμένα ένα λαμπερό μπλε για να ταιριάζουν με τα μπλε μάτια του. Η γενειάδα του χωρίζεται σε τρία τμήματα και βαμμένη το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά του, εκτός από το τρελό χρυσό μουστάκι.
Sandor Clegane
Η δεξιά πλευρά του προσώπου του ήταν χοντροκομμένη, με αιχμηρά ζυγωματικά και ένα γκρίζο μάτι κάτω από ένα βαρύ φρύδι. Η μύτη του ήταν μεγάλη και γαμψή, τα μαλλιά του ήταν λεπτά, σκοτεινά. Τα βουρτσίζει προς τα πλάγια, γιατί δεν αναπτύσσονταν τρίχες στην άλλη πλευρά του προσώπου. Η αριστερή πλευρά του προσώπου του ήταν καταστροφή. Το αυτί του είχε καεί. Δεν υπήρχε τίποτα παρά μια τρύπα. Το μάτι του ήταν ακόμα καλό, αλλά γύρω από αυτό ήταν μια στριμμένη μάζα ουλής, λεπτή μαύρη σάρκα σκληρή σαν δερμάτινο, κοκκινισμένη με κρατήρες και σχισμένη από βαθιές ρωγμές. Κάτω από το σαγόνι του, θα μπορούσατε να δείτε ένα ίχνος οστού, όπου η σάρκα είχε απομακρυνθεί.
Ser Jorah Mormont
Είχε λαιμό και ώμους σαν ταύρος και χοντρά μαύρα μαλλιά που κάλυπταν τα χέρια του και τον θώρακά του, τόσο πυκνά ώστε δεν έμεινε τίποτα για το κεφάλι του.
Στο δεξί του μάγουλο τατουάζ που έκαναν σε ανυπάκουους
Roose Bolton
Είχε ένα απλό πρόσωπο, χωρίς γένια και συνηθισμένο, αξιοσημείωτο μόνο για τα χλωμά μάτια του. Ούτε παχουλός, ούτε λεπτός ούτε μυϊκός, φορούσε μαύρη στολή και ροζ μανδύα.
Το πρόσωπό του ήταν καθαρό ξυρισμένο, λείο, χωρίς σημάδια, συνηθισμένο, όχι όμορφο. Αν και ο Roose ήταν σε μάχες, δεν έφερε κανένα σημάδι. Παρόλο τα σαράντα του χρόνια, ήταν ακόμα ατσαλάκωτος, με λίγες γραμμές έκφρασης με το πέρασμα του χρόνου. Τα χείλη του ήταν τόσο λεπτά που όταν τα πίεζε φαινόταν να εξαφανίζονται τελείως. Στο πρόσωπο του Roose, η οργή και η χαρά Τα μάτια του παγωμένα
Theon Greyjoy
Τα μαλλιά του έχουν γίνει λευκά και είναι πολύ λεπτότερα. Χαμογελάει λιγότερο τώρα. Έχει σπάσει μερικά από τα όμορφα λευκά δόντια του. Τα μουστάκια που έχει στα βιβλία είναι βυθισμένα στα μάγουλα του, για να απεικονίσει τα περισσότερα από 40 κιλά που έχει χάσει ενώ βρισκόταν σε αιχμαλωσία.
Robb
Στα μυθιστορήματα, ο Robb, η Sansa, ο Bran και ο Rickon μοιάζουν με την πλευρά Tully της οικογένειας, με μαύρα μαλλιά και μπλε μάτια. Κόκκινα καστανά μαλλιά και μπλε μάτια των Tullys του Riverrun. Ο πόλεμος είχε λιώσει όλη την απαλότητα από το πρόσωπό του και τον άφησε σκληρό και άπαχο. Είχε ξυρίσει τα γένια του, αλλά τα καστανά μαλλιά του έπεφταν άσχημα στους ώμους του σε κόκκινες μπούκλες
Jaime Lannister
Είναι πάντα λάθος χρώμα και συνήθως λάθος μήκος. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εποχών, ο Jaime θα πρέπει να έχει μακρόστενα ξανθά μαλλιά και να είναι καθαρά ξυρισμένος. Μετά την απελευθέρωσή του από την Catelyn, ο Jaime ξυρίζει το κεφάλι του και αρχίζει να καλλιεργεί μια μακριά γενειάδα - την οποία αφαιρεί μετά την επιστροφή στο King's Landing. Αρχίζει να αφήνει τα μαλλιά και την γενειάδα να μεγαλώσουν και πάλι προς το τέλος. Επιπλέον, ο Jaime και η Cersei υποτίθεται ότι μοιάζουν σαν δίδυμα.
Ο Ser Jaime Lannister με τα μαλλιά τόσο λαμπερά όσο ο χρυσός.
Με τα πράσινα μάτια του να γίνονται συνηθισμένα στο φως.
Lancel
Η εμφάνιση του Lancel στις πρώτες εποχές ήταν ακριβής για το μεγαλύτερο μέρος, αλλά πολλά από αυτά που του συνέβησαν μετά την ένταξή του στους Σπουργίτες είναι φανταστικά.
Αν και μόνο δεκαεπτά, θα μπορούσε να περάσει για εβδομήντα? Με γκρίζα όψη, με γούνα, με κοίλα μάγουλα, βυθισμένα μάτια και μαλλιά λευκά και εύθραυστα. Αν και τα μαλλιά του είχαν γίνει λευκά, το μουστάκι παραμένει ένα αμμώδες χρώμα. Βυθισμένα, σκοτεινά μάτια και λεπτές ρυτίδες.
Barristan Selmy
Μακριά λευκά μαλλιά έπεφταν στους ώμους του και μια μεταξένια λευκή γενειάδα κάλυπτε το κάτω μισό του προσώπου του.
Μακρύτερη γενειάδα και μακρύτερες φαβορίτες , με μάτια λαμπερό μπλε.
Stannis
Οι άνθρωποι αγαπούν τον Stephen Dillane ως Στάνις,  αλλά απλά δεν μοιάζει πολύ με τον Στάνις των βιβλίων. Φαίνεται ,μεγαλύτερος από τον Robert Baratheon, ενώ υποτίθεται ότι είναι μόνο 34 στην αρχή των βιβλίων.
Το δέρμα του είχε σκληρύνει στον ήλιο, ήταν τόσο σκληρός όσο ο χάλυβας. Μόνο ένα περιθώριο λεπτών μαύρων μαλλιών παρέμεινε στο κεφάλι του, περικυκλώνοντας πίσω από τα αυτιά του σαν τη σκιά ενός στεφάνου. Ο Στάνις διατηρούσε μουστάκια. Ήταν σαν μπλε-μαύρη σκιά πάνω από την τετράγωνη γνάθο και τα οστεώδη μάγουλά του. Τα μάτια του ήταν μπλε κάτω από τα βαριά φρύδια του, ένα μπλε τόσο σκοτεινό όσο η θάλασσα τη νύχτα. Το στόμα του με λεπτά ανοιχτά χείλη και τους σφιγμένους μύες, ένα στόμα που είχε ξεχάσει να χαμογελάει. Με πολύ φαρδείς ώμους.
Melisandre
Η επιλογή της Carice van Houten για το ρόλο της Melisandre ήταν θρίαμβος, φαίνεται πως γεννήθηκε για να παίξει τον ρόλο αυτό. Όπως και οι Τζον, Άρυα και ΛίτλΦινγκερ.
Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, τα κόκκινα μάτια, τα μακριά χάλκινα μαλλιά, τα κόκκινα εσώρουχα που κινούνταν σαν φλόγες καθώς περπατούσε, ένας στρόβιλος από μετάξι και σατέν.
Η Carice van Houten είναι βασικά τέλεια για τον ρόλο.Το μόνο που αλλάζει είναι τα μάτια από το φυσικό τους μπλε σε ένα πορτοκαλί κόκκινο.
Λόρδος Ned Stark του Winterfell
Μακρύτερα και πιο σκούρα μαύρα μαλλιά ανακατεύονται με τον άνεμο. Η στενή γενειάδα του τον έκανε να φαίνεται μεγαλύτερο από τα 35 χρόνια του. Είχε μια ζοφερή χροιά στα γκρι μάτια του.
Robert Baratheon
Ο Mark Addy ήταν μια λαμπρή επιλογή για να παίξει τον βασιλιά Ρόμπερτ. Η μόνη αμφισβήτηση είναι ότι τα μαλλιά του Addy είναι ένα μεσαίο καφέ με γκρι, ενώ ο George RR Martin τον περιγράφει με κατάμαυρα μαλλιά, παχύσαρκο και πάρα πολύ ψηλό, κοντά στο ύψος του Hodor.
Μια γενειάδα μαύρη  κάλυπτε το σαγόνι του για να κρύψει το διπλό του πηγούνι, αλλά τίποτε δεν μπορούσε να κρύψει το στομάχι του ή τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του.
Edmure Tully
Ο Edmure είναι το μωρό της οικογένειας Tully, αλλά στην εμφάνιση δεν μοιάζει σχεδόν με τις αδερφές του Catelyn και Lysa.
Ένας βαρετός νεαρός άνδρας με ένα χαλασμένο κεφάλι από καστανά μαλλιά και μια φλογερή γενειάδα.
Μια ρέουσα χαλασμένη χαίτη με καστανές μπούκλες, με μια παχιά κόκκινη γενειάδα και τα μπλε μάτια των Tullys.
"Thor" The Mountain
Είναι γιγάντιος, ισχυρός και τρομακτικός, αλλά το Βουνό δεν έχει απεικονιστεί με μεγάλη ακρίβεια. Τρεις διαφορετικοί ηθοποιοί έπαιξαν το βουνό και κανένας δεν έφτασε κοντά στην αντιστοίχιση της περιγραφής του Ser Gregor από τα βιβλία -όμως αυτό είναι κατανοητό δεδομένου ότι οποιοσδήποτε σκηνοθέτης θα χρειαστεί να βρει έναν ηθοποιό που να ταιριάζει με το αφύσικο ανάστημα του .
Ήταν τεράστιος, ο μεγαλύτερος άνθρωπος που είχε δει ποτέ ο Ένταρντ Στάρκ. Υπήρχε ένας απλός αμαρτωλός ο Hodor ο οποίος τους περνάει όλους, αλλά ο ιππότης που ονομάζονταν το βουνόήταν πιο ψηλός κι από το Hodor. Ήταν πολύ πάνω από 2,40 ύψος, με μαζικούς ώμους και χέρια παχιά σαν κορμούς μικρών δέντρων . Το πρόσωπό του ήταν σκοτεινό από μανία και τα μαλλιά του έπεφταν στα μάτια του.
"Είναι σχεδόν οκτώ πόδια ψηλός και πρέπει να ζυγίζει τριάντα πέτρες, όλα μυϊκά. Ήταν γνωστό ότι κόβει τους άντρες στη μέση με ένα μόνο χτύπημα.Η πανοπλία του είναι τόσο βαριά ώστε κανένας μικρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος, πόσο μάλλον να κινηθεί σε αυτό.
Syrio Forel
Μεταξύ των αναγνωστών και των fan-show μόνο, ο "χορός master" Syrio Forel είναι ένας αγαπημένος δευτερεύων χαρακτήρας. Όμως, ενώ οι οπαδοί και των δύο μέσων μπορούν να συμφωνήσουν, οι αναγνώστες βιβλίων θα επισημάνουν γρήγορα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Miltos Yeromelou (Μίλτος Γερολέμου, Έλληνας) στο ρόλο του - το πλήρες κεφάλι του με θαμνώδη, μαύρα μαλλιά.
Η αίθουσα φαινόταν άδεια, μέχρις ότου μια άγνωστη φωνή είπε: "Είσαι σίγουρα, αγόρι". Ένας ελαφρύς άνδρας με ένα φαλακρό κεφάλι και ένα μεγάλο ράμφος μύτης βγήκε από τις σκιές.
Ygritte
Η Rose Leslie πιθανόν να πει ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα, αλλά είναι πάρα πολύ όμορφη. Όπως και με τη Brienne, οι υπεύθυνοι επέλεξαν μια πανέμορφη κυρία για να παίξουν κάποια αρκετά λιγότερο όμορφη, σύμφωνα με το γράψιμο του George RR Martin.
Τα μαλλιά της Ygritte ήταν και το κορίτσι δεν θα είχε θεωρηθεί ποτέ συνηθισμένο. Είχε ένα στρογγυλό πρόσωπο αγρότη, μύτη μυτερή και ελαφρώς  ανεστραμμένη προς τα πάνω, δόντια και μάτια πολύ μακριά. Τα φωτεινότερα μαλλιά με στρογγυλά σαγόνια και στραβά δόντια
Cersei Lannister
Εξαιρετική επιλογή η Lena Headey για το ρόλο. Καθώς αυξάνεται το επίπεδο στρες, η Cersei αρχίζει να πίνει σχεδόν συνεχώς στα μυθιστορήματα. Με όλο αυτό το κρασί έρχεται ένα αρκετά σημαντικό βάρος - στο σημείο που δεν μπορεί πλέον να χωρέσει σε πολλά από τα παλιά της φορέματα.
Ήταν τόσο όμορφη όσο είπαν οι άνδρες. Ένα κόσμημα που λάμπει μέσα στα μακρά χρυσαφένια μαλλιά της, τα σμαράγδια της τέλεια αντιστοιχούν στο πράσινο των ματιών της.
Έχω φωτίσει τα μάτια της Cersei για να τους δώσω εκείνη την "σμαραγδένια" απόχρωση και ελαφρύνει τα μαλλιά της για να ταιριάζει πιο πολύ με την πιο ζεστή (και πιο ακριβή) ξανθιά που ήταν σε προηγούμενες εποχές. Της έκανα επίσης στρογγυλό και πιο κολακευτικό το πρόσωπο για να αντικατοπτρίζει το αλκοόλ που πίνει.
Samwell Tarly ο Σαμ
Ο ηθοποιός John Bradley έχει την συμπεριφορά του Σαμ, αλλά δεν έχει έντονη ομοιότητα με το Samwell των μυθιστορημάτων. Έχει ανοιχτόχρωμο μάτι και ζυγίζει λίγο περισσότερο από ότι ο Μπράντλεϊ.
Martin: Μέσα από τη σχισμή του τιμονιού του, είδε το πιο παχύ αγόρι που είχε δει ποτέ να στέκεται στην πόρτα του οπλισμού. Με την εμφάνιση του, πρέπει να έχει ζυγίσει είκοσι λίθους. Το κούμπωμα της γούνας του κεντημένου στεφάνου του χάθηκε κάτω από τις πηγούνες του. Τα ανοιχτά μάτια κινούνταν νευρικά σε ένα μεγάλο στρογγυλό φεγγάρι ενός προσώπου και γεμάτα αποπνικτικά δάχτυλα σκούπισαν στο βελούδο του διπλανού του. Έχω αφαιρέσει τη γενειάδα και το σκούρο μουστάκι που καλλιεργούσε ο Σαμ για έξι εποχές, αφήνοντάς τον καθαρό-ξυρισμένο. Έχω επίσης αλλάξει τα μάτια του από καφέ σε μια πιο παχιά απόχρωση του γκρίζου, και έκανε το πρόσωπό του βαρύτερο να αντικατοπτρίζει τις επιπλέον 40-50 λίβρες που θα έπρεπε να φέρει γύρω.
Μικρο δαχτυλο Littlefinger
Καταρχάς, τόσα πολλά για τον Littlefinger με ενοχλούσαν. Πού είναι η μυτερή γενειάδα του; Γιατί είναι τόσο γκρίζα τα μαλλιά; Είναι μόλις 30 ετών! Στη συνέχεια, μετά από μια νέα ανάγνωση, συνειδητοποίησα ότι ο Baelish ήταν επίσης πρόωρα γκρίζος στα βιβλία, πάρα πολύ - δεν θα το είχα δει ποτέ πριν.
Μάρτιν: ο Πέτρι ήταν ένα μικρό αγόρι και είχε μεγαλώσει, 2 χρόνια μικρότερος από την Catelyn, λεπτός και γρήγορος, με τα έντονα χαρακτηριστικά με γκριζοπράσινα μάτια. Είχε μια μυτερή γενειάδα, με λίγες τρίχες από ασήμι στα σκοτεινά μαλλιά του, αν και ήταν ακόμα 30. Ταίριαζαν με την ασημένια μπέρτα που συνέδεσε το μανδύα του.
Oberyn Martell
Ο Pedro Pascal ήταν μια εμπνευσμένη επιλογή για να παίξει τον Oberyn Martell. Η εμφάνισή του δεν ήταν 100% ακριβής για το πώς περιέγραφε τα βιβλία. Ενώ έχει την ίδια σάρκα και τα μαύρα μάτια, δεν έχει την κορυφή στα μαλλιά ούτε είναι ίσια.
Με τα λεπτά τοξωτά φρύδια πάνω από τα μεγάλα μάτια, μαύρα και λαμπερά σαν δεξαμενές κάρβουνου. Μόνο μερικές ρίγες ασημιού έβλαψαν τα λαμπερά μαύρα μαλλιά που έπεφταν από το φρύδι του, όπως ήταν έντονα σαν τη μύτη του. Ο Oberyn έχει μακρύτερα μαύρα μαλλιά με τα φρύδια του πιο λεπτά και η μύτη του πιο αδύνατη και πιο μυτερή.
Missandei
Ενώ αγαπώ την Nathalie Emmanuel, η σειρά μπερδεύτηκε εδώ με την ηλικία της Missandei τόσο δραστικά - απλώς για να δώσει στους θεατές μια νέα ιστορία ρομαντισμού μεταξύ της και του Gray Worm. Λίγα χρόνια μεγαλύτερη όπως η Daenerys και τα παιδιά του Stark είναι κατανοητό, αλλά αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη. Επιπλέον, η φυσική περιγραφή της Missandei, από το νησί της Naath και της ειρηνικής θρησκείας τους μοιάζει να δείχνει μια επιρροή στη νοτιοανατολική Ασία. Οι Ασιάτες έχουν "σκούρο δέρμα", επίσης! Το κορίτσι  έχει "πιο επίπεδα" χαρακτηριστικά ενός κοριτσιού από τη νοτιοανατολική Ασία.
Arya
Ο Maisie Williams είναι τόσο κοντά στο τέλειο για την Arya όπως με τα σωστά μαλλιά, τα μάτια και το πρόσωπο. Η HBO αποφάσισε να μεγαλώσει όλα τα παιδιά του Stark λίγα χρόνια για την τηλεοπτική σειρά - θα έπρεπε πραγματικά να είναι 9 ετών στην πρώτη σεζόν, όχι 12.
Η Αρυαμοιάζει στον πατέρα της. Τα μαλλιά της ήταν καστανόχρωμα και το πρόσωπό της ήταν μακρύ και σοβαρό. Δεδομένου ότι έχει ηλικία 11 ή 12 στο τέλος του Dance with Dragons - έκαναν μόνο μερικές μικρές αλλαγές για να κάνει το πρόσωπό της πιο νεανικό.
Lysa Arryn του Eyrie
Πολλοί αναγνώστες βιβλίων ήταν εξαιρετικά έκπληκτοι όταν είδαν την Lysa Arryn στο Eyrie. Στα μυθιστορήματα, η Lysa είναι πρησμένη υπερβολικά από μια σειρά από αποτυχημένες εγκυμοσύνες και αποβολές αλλά δεν υπάρχει κάποιος που θα την αποκαλούσε ποτέ "υπέρβαρη".
Η αδελφή της ήταν δύο χρόνια νεότερη, αλλά τώρα φαινόταν πιο ηλικιωμένη από την Catelyn
Η Lysa είχε παχύ σώμα, χλωμό και πρησμένο πρόσωπο. Είχε τα γαλάζια μάτια των Tullys, αλλά τα δική της ήταν χλωμά. Το μικρό της στόμα είχε γυρίσει. Πόσο όμορφη και γεμάτη ελπίδα ήταν. Το μόνο που απέμεινε από την ομορφιά της ήταν η μεγάλη πτώση των παχιών τριχών που έφταναν στη μέση της.
Με μια ηθοποιό τόσο λεπτή όσο η Kate Dickie, είναι πολύ δύσκολο να κάνει την βαριά - όπως η Λύσα πρέπει να είναι - αλλά έχει προσθέσει λίγο βάρος στο πρόσωπό της, καθώς άλλαξε το χρώμα των ματιών της από ανοιχτό πράσινο σε σκούρο.
Gilly
Η Gilly θα πρέπει να είναι πολύ νεότερη από αυτή που εμφανίζεται στην οθόνη. Υποτίθεται ότι είναι έφηβος και ενώ η ηθοποιός Hannah Murray απεικονίζει αρκετά καλά την αθωότητα της κόρης του Craster, η 27χρονη ηθοποιός δεν θα μοιάζει ποτέ με νεαρή κοπέλα, επίσης, έχει προεξέχοντα μπροστινά δόντια και για πολλούς οπαδούς των βιβλίων η εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια των πρώτων εποχών δεν τους άρεσε - επειδή ένα τέτοιο μοναδικό χαρακτηριστικό του προσώπου δεν αναφέρθηκε ποτέ στα μυθιστορήματα.
Ένα κορίτσι δεκαπέντε ή δεκαέξι ετών, με σκοτεινά μαλλιά έπεφταν πάνω σε ένα χαραγμένο πρόσωπο από την πτώση της βροχής, τα γυμνά πόδια της λασπώδη μέχρι τους αστραγάλους.
Σκοτεινόχρωμη και λεπτή, με τα μεγάλα καστανά μάτια  Έχω δώσει στην Gilly ένα facelift για να την φέρει πιο κοντά στην πραγματική ηλικία της, αφαιρώντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια της και τις λεπτές γραμμές γύρω από τη μύτη και το στόμα της. Τους έδωσα επίσης ένα πιο αδύναμο και πιο λιτό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεγεθυνθούν ελαφρώς τα μεγάλα καστανά μάτια της και να διορθώσουν την οδοντοστοιχία της.
Benjen Στάρκ
Για τους αναγνώστες βιβλίων, η αληθινή ταυτότητα των μυστηριωδών Coldhands υπήρξε θέμα εδώ και πολλά χρόνια. Εκείνοι που ένιωσαν Coldhands = Benjen μπορεί να έχουν πάρει κάποια επικύρωση όταν οι χαρακτήρες συγχωνεύτηκαν. Ο θείος ήταν κοφτερός και χοντροκομμένος σαν βουνό, αλλά υπήρχε πάντα ένας υπαινιγμός στα μπλε-γκρι μάτια του. -  Ήταν πιο λεπτότερος και είχε μπλε μάτια. Επειδή δεν γνωρίζουμε 100% αν ο Coldhands είναι ο Benjen στα βιβλία, δεν του έδωσαν κανένα από τα χαρακτηριστικά του Coldhands (όπως τα μαύρα μάτια).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια