Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επίθεση στη Βαρκελώνη

Τρομοκρατημένη η Ευρώπη από τη νέα επίθεση τζιχαντιστών, αυτή τη φορά σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς
Πυρήνας 12 τζιχαντιστών ήθελε να ισοπεδώσει τη Λας Ράμπλας
Ψάχνουν παντού τον 17χρονο Μούσα Ουκαμπίρ
Προετοίμαζαν βομβιστική επίθεση φιάλες βουτανίου!
Στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς, η αστυνομία σκότωσε πέντε τζιχαντιστές
Επιτέθηκαν με αυτοκίνητο σε πεζούς - Έξι πολίτες τραυματίστηκαν - 13 οι νεκροί από την επίθεση με λευκό βαν κατά πολιτών στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη
Αγνοείται 7χρονος από την Αυστραλία
Κοριτσάκι τριών ετών ανάμεσα στους νεκρούς
Μια 6χρονη χαροπαλεύει
Ο 17χρονος (18χρονος για άλλους) Μούσα Ουκαμπίρ θεωρείται πως ήταν ο οδηγός του λευκού βαν που έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη!
Ο νεαρός, ισπανικής υπηκοότητας με καταγωγή από το Μαρόκο, καταζητείται ενώ ο αδερφός του έχει συλληφθεί

Το χρονικό των δύο επιθέσεων
Περί τις 17.00 τοπική ώρα, λευκή καμιονέτα όρμησε στο πλήθος στη Λας Ράμπλας, την πολυσύχναστη τουριστική κεντρική λεωφόρο της Βαρκελώνης προκαλώντας σκηνές χάους και πανικού μεταξύ του πλήθους. Ο οδηγός της καμιονέτας διέφυγε πεζός.
Τα θύματα- νεκροί και τραυματίες - είναι 24 διαφορετικών εθνικοτήτων, σύμφωνα με τις ισπανικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Μία Ελληνίδα πολίτης είναι μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ακόμη, 26 Γάλλοι πολίτες είναι ανάμεσα στους τραυματίες, έντεκα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.
Ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι μία Βελγίδα περιλαμβάνεται στους νεκρούς.
Αργότερα, περί τις 12.00 τοπική ώρα (02.00 ώρα Ελλάδος), ένα Audi 3 όρμησε εναντίον του πλήθους στον παραλιακό δρόμο του θερέτρου Καμπρίλς, 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης. Το αυτοκίνητο δέχθηκε τα πυρά αστυνομικής περιπόλου και οι πέντε επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, τέσσερις επί τόπου , ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του. Ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.
Εξι πολίτες τραυματίστηκαν από το αυτοκίνητο, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών κάνουν λόγο για ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση. Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Το ΙΚ πίσω από την επίθεση
Μάρτυρες της μεγάλης επίθεσης στη Βαρκελώνη είπαν ότι το άσπρο φορτηγάκι είχε κάνει ζιγκ-ζαγκ, κατεβαίνοντας με αυξημένη ταχύτητα την Λα Ράμπλα, παρασύροντας πεζούς και ποδηλάτες, με μερικά άτομα να εκτοξεύονται στον αέρα, και αφήνοντας σώματα διάσπαρτα στο διάβα του.

Το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε:
Οι δράστες της επίθεσης της Βαρκελώνης είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και διεξήγαγαν την επιχείρηση σε ανταπόκριση στο κάλεσμα για την στοχοποίηση κρατών της συμμαχίας», αναφερόμενο σε μια συμμαχία εναντίον της σουνιτικής μαχητικής οργάνωσης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια