Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς

Μεγάλη οικολογική καταστροφή έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον Κάλαμο, καθώς στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.
Η φωτιά ξεκίνησε στον Κάλαμο, πέρασε από τους Αγίους Αποστόλους προς στον Βαρνάβα και γύρισε πάλι πίσω.
"Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Κάρβουνο» για τρίτη συνεχή ημέρα η ανατολική Αττική – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στο Σαλαμίδι Καπανδριτίου - Ανησυχία και για τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Τριάδες, στα σύνορα με τον Κάλαμο
Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, 3 αεροσκάφη Canadair και 6 ελικόπτερα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια