Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα

Μερίδες: 6 Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 40'
Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος
Προδημοσίευση συνταγής από το νέο τεύχος του περιοδικού «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή!

Υλικά
200 γρ. σοκολάτα λευκή, µισολιωµένη σε µπεν µαρί
120 γρ. γάλα καρύδας
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1-3 φύλλα, ανάλογα µε το βάρος τους – υπάρχουν των 5 γρ., των 2,5 γρ. ή και µικρότερα)
400 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35%-36% λιπαρά (πολύ κρύα)
3 ολόκληρες καρύδες για το σερβίρισµα (σε ενηµερωµένα µανάβικα και σούπερ µάρκετ)
αφυδατωµένες νιφάδες καρύδας, για το σερβίρισµα

Διαδικασία
Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος στο µίξερ (µε το σύρµα) µέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (σταµατάµε πριν σφίξει εντελώς σε σαντιγί).
Προσοχή: αν την παραχτυπήσουµε, θα κιτρινίσει και θα κόψει, γι’ αυτό θέλει παρακολούθηση. Μόλις είναι έτοιµη, την αφήνουµε κατά µέρος ή τη βάζουµε στο ψυγείο.
Ρίχνουµε τις ζελατίνες σε ένα µπολ µε κρύο νερό και τις αφήνουµε να µουσκέψουν και να µαλακώσουν.
Παράλληλα βάζουµε σε µια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και τοποθετούµε σε µέτρια φωτιά.
Λίγο προτού αρχίσει να βράζει, το αποσύρουµε.
Στραγγίζουµε τις µαλακωµένες ζελατίνες, τις ρίχνουµε στο καυτό γάλα και ανακατεύουµε για να λιώσουν.
Αδειάζουµε το γάλα πάνω από τη µισολιωµένη σοκολάτα και ανακατεύουµε πολύ καλά µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
Συνεχίζουµε το ανακάτεµα µέχρι η θερµοκρασία του να πέσει στους 35°-40° C (τόσο ώστε να το αισθανόµαστε στα χείλη χλιαρό) και τότε ενσωµατώνουµε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
Αφήνουµε τη µους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες).
Σπάµε τις καρύδες στα δύο χτυπώντας στο κέντρο τους γύρω-γύρω μέχρι να σπάσουν.
Γεµίζουµε κάθε κούπα µε τη µους (αν θέλουµε, χρησιµοποιούµε κορνέ).
Γαρνίρουµε µε τις αφυδατωµένες φλούδες καρύδας.

Related Posts