Μεγάλο παγωτό μπισκότο

Φτιάξε το πιο μεγάλο και νόστιμο παγωτό μπισκότο.
Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
2 φλιτζάνια ζάχαρη λευκή
2 φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
4 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
5 φλιτζάνια παγωτό βανίλια, ελαφρώς λιωμένα
μικρά κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, και το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε αλεύρι, baking powder και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
Σε δύο στρογγυλά ταψιά βάζουμε τη ζύμη μπισκότου.
Φτιάχνουμε τη ζύμη μας με μια σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφη και ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ενώ τα μπισκότα ψήνονται, τοποθετούμε σελοφάν σε ένα άλλο ταψί.
Ρίχνουμε το παγωτό βανίλιας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Παγώνουμε για μια ώρα.
Μόλις τα cookies ψηθούν και κρυώσουν τα γυρνάμε πάνω σε μια επιφάνεια.
Βάζουμε το παγωμένο παγωτό βανίλιας πάνω στο ένα μπισκότο και «κλείνουμε» με το άλλο.
Με το χέρι μας βάζουμε τα μικρά κομματάκια σοκολάτας γύρω γύρω.
Το τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη.


Related Posts