Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι εννέα θεραπείες του Φενγκ Σούι

Το Φενγκ Σούι είναι η αρχαία κινέζικη τέχνη της συμβίωσης του ανθρώπου με το περιβάλλον. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι η ενέργεια βρίσκεται σε διαρκή κίνηση μέσα μας και γύρω μας! Η ενέργεια διακρίνεται στο θετικό ''τσι'' και στο αρνητικό ''τσι''. Τσι ονομάζουμε την παγκόσμια ζωική ενέργεια που υπάρχει σε όλα τα ζωντανά πράγματα και δημιουργείται απο οτιδήποτε όμορφο υπάρχει στην φύση ή οτιδήποτε κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζει τη φυσική ροή της ενέργειας. Όταν η ενέργεια που δεχόμαστε είναι βλαβερή, επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας δημιουργώντας κακοτυχία, οικονομικές απώλειες, κακής ποιότητας σχέσεις και προβλήματα υγείας. Ευτυχώς το Φενγκ Σούι διαθέτει θεραπείες για όλα τα προβλήματα και το πώς θα διευθετήσουμε το περιβάλλον μας, θα μας κάνει καλύτερους δέκτες ενέργειας, φέρνοντας βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

1. Φωτεινά αντικείμενα
Καθρέφτες που ανακλούν και εκτρέπουν το κακό τσι, φωτιστικά, λάμπες, κρύσταλλοι ή κρυστάλλινα αντικείμενα που φωτίζουν το σκοτεινό τσι και κεριά που ζεσταίνουν το ψυχρό τσι, είναι αντικείμενα που αποκαθιστούν την θετική ενέργεια του χώρου.

2. Ζωντανά αντικείμενα
Ως ''ζωντανά αντικείμενα'' χαρακτηρίζουμε τα φυτά, τα λουλούδια, τεχνητές λιμνούλες, ενυδρεία και κατοικίδια ζώα ή ακόμα και αντίγραφα (καλής ποιότητας) των παραπάνω, όπως κεραμικά ή ξύλινα ζωάκια και φυτά, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτελεσματική θεραπεία του τσι, καθώς δίνουν ''ζωή'' ενεργοποιώντας την στάσιμη ενέργεια του χώρου.

3. Ήχος
Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τα κρεμαστά καμπανάκια που ηχούν με τον άνεμο, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα τα οποία παράγουν ευχάριστους ήχους όταν φυσάει. Ο ήχος που παράγουν αυτά τα αντικείμενα κινητοποιούν το αδρανές τσι, προκαλώντας ακόμα και ενεργειακό καθαρισμό του χώρου. Αντίστοιχο αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε και με ένα πιο σύγχρονο μέσο μουσικής αναπαραγωγής, επιλέγοντας να ακούσουμε φυσικούς ήχους ( για παράδειγμα τρεχούμενα νερά) συνδυασμένους με αρμονική μουσική.

4. Κινούμενα αντικείμενα
Σιντριβάνια, ανεμιστήρες, σημαίες που κυματίζουν, καπνός από αρωματικά στικάκια ή λιβάνι που καίει, ανεμοδείκτες, όλα αυτά είναι ''κινούμενα αντικείμενα'' που βοηθούν το τσι να ανανεωθεί, να αναζωογονηθεί, φρεσκάροντας και διευκολύνοντας την ροή της ενέργειας προς όλους τους χώρους του σπιτιού.

5. Βαριά αντικείμενα
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ενέργεια κινείται σ’ένα χώρο υπερβολικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να ωφεληθούμε από αυτήν ή να μας είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε μέσα σε αυτόν τον χώρο. Τότε χρειαζόμαστε αντικείμενα τα οποία επιβραδύνουν την ροή του τσι. Τέτοια αντικείμενα είναι οι κρύσταλλοι, οι μεγάλες πέτρες, τα αγάλματα και τα ξύλινα διακοσμητικά αρκεί να έχουν βάρος.

6. Κυλινδρικά ή κούφια αντικείμενα
Οι ευθείες γραμμές μέσα σε ένα χώρο δημιουργούν αρνητικό τσι. Ευθείες γραμμές προκύπτουν από τον τρόπο που θα τοποθετήσουμε τα έπιπλα μας μέσα στον χώρο, όπως τον καναπέ ή την τραπεζαρία, ειδικά όταν τα αντικείμενα αυτά έχουν ορθογώνιο η τετράγωνο σχήμα ή σχηματίζουν ένα σχήμα σαν το γράμμα Γάμα. Ευθεία γραμμή όμως είναι και ένα δοκάρι το οποίο δεν τοποθετήσαμε εμείς. Για να εκτρέψετε το αρνητικό τσι που παράγουν οι ευθείες γραμμές και οι γωνιές τοποθετήστε στα σημεία αυτά κυλινδρικά αντικείμενα, όπως είναι τα ρόλερς ή οι αυλοί και κατά προτίμηση κούφια αντικείμενα, τα οποία επιτρέπουν στο τσι να περνάει από μέσα τους.

7. Χρώματα
Οτιδήποτε έχει χρώμα, από τους τοίχους ενός δωματίου, τα κάδρα, τους πίνακες, μέχρι και το χαλί που θα επιλέξουμε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσει τη ροή του τσι. Τα χρώματα ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα πέντε στοιχεία (νερό-φωτιά-ξύλο-γη-μέταλλο) συνιστούν πολύ χρήσιμες θεραπείες σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είτε επιθυμείτε να απαλλαγείτε από αρνητικά συναισθήματα, είτε να ενισχύσετε την ψυχική σας δύναμη και ισορροπία, τα χρώματα θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά.

8. Ηλεκτρικές συσκευές
Τα λειτουργικά αντικείμενα όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση, υπολογιστής ακόμα και μία τοστιέρα, μπορούν με τις δονήσεις που εκπέμπουν να κινητοποιήσουν το στάσιμο τσι, αρκεί να λειτουργήσουν σωστά χωρίς βλάβες. Οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή είναι χαλασμένη θα πρέπει ή να επισκευάζεται ή να την απομακρύνουμε από τον χώρο μας.

9. Διαίσθηση
Πολύ συχνά έχουμε την διαίσθηση να τοποθετήσουμε ένα αντικείμενο σε μια συγκεκριμένη θέση χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί επιθυμούμε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούμε την διαίσθηση μας, καθώς τα αισθητήρια όργανα μας λειτουργούν ανεξάρτητα από όσα επιτάσσει η λογική, δημιουργώντας συνθήκες θεραπείας.

Τέλος ένας παράγοντας που επηρεάζει με επιζήμιο τρόπο την ροή της υγιούς θετικής ενέργειας είναι η ακαταστασία. Η αποκατάσταση της τάξης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ακόμα θεραπεία. Οι περισσότεροι φυλάμε αντικείμενα, από ρούχα μέχρι συσκευές που πλέον δεν μας χρησιμεύουν και απλά μας πιάνουν χώρο. Το ξεκαθάρισμα και η απαλλαγή από αυτά τα αντικείμενα είναι φοβερά ενεργειακό. Κυρίως γιατί μας αποδεσμεύει από το παρελθόν και μας ενισχύει για ένα καλύτερο μέλλον. Η αταξία όμως έχει δίαφορες μορφές. Ακόμα και αν πετάξετε τα ρούχα σας στο πάτωμα με σκοπό να τα μαζέψετε το επόμενο πρωί, εμποδίζεται την ροή της ενέργειας για τις επόμενες 8-9 ώρες.

Η τέχνη του Φενγκ Σούι ασκείται στην Κίνα εδώ και αιώνες, η εφαρμογή βασίζεται στην κοινή λογική, και στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα κόστος οικονομικό, ενώ η αποκατάσταση του θετικού Φενγκ Σούι οδηγεί στην προσωπική ευτυχία και επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια